OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν «βλέπει» έναν «ανώτερο νου» που προκαλεί συγκρούσεις στον ισλαμικό κόσμο!

08/01/2016 - 20:09
Share on FacebookShare on Twitter

“Συνωμοσία” κατά του ισλαμικού κόσμου βλέπει ο Ερντογάν που μίλησε για έναν “ανώτερο νου” ο οποίος προκαλεί τις συγκρούσεις στον ισλαμικό κόσμο. Δεν τον κατονόμασε τον “ανώτερο νου”,αλλά είναι πλέον σαφές ότι ο Ερντογάν έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο.
Αυτές τις…εκτιμήσεις τις έκανε αφού πρώτα χαρακτήρισε εσωτερικό ζήτημα της Σαουδικής Αραβίας τις εκτελέσεις 47 αντιφρονούντων τις οποίες “δικαιολόγησε” ως εξής: «Οι 46 από τους εκτελεσθέντες ήταν σουνίτες και εκτελέστηκαν εξαιτίας των δεσμών τους με τη Αλ Κάιντα. Ένας εξ αυτών ήταν σιίτης κληρικός. Την απόφαση έλαβε και εφάρμοσε η Σαουδική Αραβία. Το αν το εγκρίνουμε ή δεν το εγκρίνουμε είναι άλλο ζήτημα. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα εσωτερικού δικαίου της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε και τόνισε ότι πολλές χώρες ανά τον κόσμο όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Ρωσία και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εφαρμόζουν την θανατική ποινή. Προσέθεσε ότι κανείς δεν αντέδρασε όταν δόθηκε η θανατική ποινή σε πάνω από 1000 άτομα στην Αίγυπτο καθώς και στον εκλεγμένο με το 52% των ψήφων πρόεδρο Μόρσι. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει ένας ‘ανώτερος νους’ πίσω από όλες τις σεκταριστικές συγκρούσεις στον ισλαμικό κόσμο χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω. Δήλωσε ότι αυτός ο ‘ανώτερος νους’ προσπαθεί να διασπάσει τον ισλαμικό κόσμο με το να πυροδοτεί συγκρούσεις σε χώρες όπως στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη και στο Λίβανο σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσει στην περιοχή!
Και βέβαια δεν ξέχασε την εμμονή του με τον Άσαντ :«Δίνετε στήριξη στο καθεστώς της Συρίας είτε φανερά είτε κρυφά. Δίνετε χρηματική και στρατιωτική στήριξη στον δολοφόνο Άσαντ.Δήλωσε επίσης ότι μόνο το 10% των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία είχαν ως στόχο το ISIL και ότι το 90% στόχευσαν στους Τουρκομάνους κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Αναφορικά με την τρομοκρατία στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε ότι ο στρατός και η αστυνομία φροντίζουν να μην πληγούν ‘αθώοι πολίτες’ στις συγκρούσεις που μαίνονται στις πόλεις στις οποίες έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος. «Αυτό φυσικά, έχει σαν αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να λήξουν σύντομα, να απαιτείται μεγαλύτερη χρονική περίοδος».Δεν μας είπε πόσα παιδιά έχουν σκοτωθεί από πυρά Τούρκων τα τελευταία 24ωρα.
Δήλωσε επίσης ότι το κοινοβούλιο και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αναλάβουν δράση εναντίον των βουλευτών που ενεργούν ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων καθώς και εναντίον των δημάρχων που χρησιμοποιούν τα κονδύλια του δήμου για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες. «Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που σκάβουν χαρακώματα και σε αυτούς που τα υπερασπίζονται. Το κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να ανεχτεί την κατάχρηση της ασυλίας». Ήδη έγιναν έφοδοι και συλλήψεις στα γραφεία του κουρδικού κόμματος HDP.
 

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΛΑΜΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΣΥΡΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert