OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Βίντεο με την δοκιμή της βόμβας υδρογόνου

09/01/2016 - 09:21
Share on FacebookShare on Twitter
Η Βόρεια Κορέα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο υποτίθεται ότι καταγράφεται μια νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, που εκτοξεύθηκε από ένα υποβρύχιο (SLBM). Όλα αυτά τρεις ημέρες αφότου επιβεβαίωσε ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμή με βόμβα υδρογόνου.
Δείτε το βίντεο

 

Το βίντεο- όπου δεν είναι εμφανής η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης αλλά σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επισημαίνεται στο ρεπορτάζ ότι η δοκιμή διεξήχθη τον Δεκέμβριο- προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πιονγκιάνγκ.

Στα πλάνα διακρίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να βρίσκεται εν πλω σε ένα πολεμικό πλοίο- ενώ φοράει παλτό και καπέλο- και να παρακολουθεί την εκτόξευση ενός πυραύλου που αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας κάθετα και να παίρνει ύψος.
Το βίντεο δείχνει κατόπιν έναν πύραυλο ενώ ίπταται ανάμεσα στα σύννεφα.
Μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας μεταδίδουν ότι το νέο βίντεο είναι προϊόν μοντάζ και συνδυάζει πλάνα από την τρίτη κατά σειρά δοκιμή από υποβρύχιο που πραγματοποίσε η Βόρεια Κορέα τον Δεκέμβριο του 2015 στην θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ σε ό,τι αφορά τις εικόνες του πυραύλου ανάμεσα στα σύννεφα πρόκειται για μία δοκιμή πυραύλου Scud που έγινε το 2014.
Η Πιονγιάνγκ επικαλείται τον… Σαντάμ Χουσεϊν για να δικαιολογήσει το πυρνηικό πρόγραμμα
Η τύχη που είχε ο Σαντάμ Χουσέιν στο Ιράκ και ο Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη αποτελεί απόδειξη του τι συμβαίνει όταν οι χώρες απαρνούνται τις πυρηνικές τους φιλοδοξίες, ανακοίνωσε χθες η Βόρεια Κορέα, θέλοντας να δικαιολογήσει το πυρηνικό πρόγραμμα που αναπτύσσει για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Πιονγκιάνγκ εκτιμά ότι η πρόσφατη πυρηνική δοκιμή είναι «ένα σημαντικό γεγονός» που προσφέρει στην Βόρεια Κορέα μια επαρκή ικανότητα αποτροπής προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά της από όλες τις εχθρικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Η Ιστορία το έχει αποδείξει ότι μια ισχυρή πυρηνική δύναμη αποτροπής είναι το πιο δυνατό ξίφος για να αποτραπούν οι επιθέσεις των ξένων» υπογραμμίζεται.
Η κατάσταση που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα σήμερα μοιάζει με τον «νόμο της ζούγκλας» βάσει του οποίου μόνο οι ισχυρότεροι επιβιώνουν, συνεχίζει η ανακοίνωση που μετέδωσε το βορειοκορετικό πρκατορείο ειδήσεων.
«Το καθεστώς του Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ και εκείνο του Μουάμαρ Καντάφι δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τη μοίρα της καταστροφής αφού τους στέρησαν τις βάσεις όπου ανέπτυσσαν το πυρηνικό τους πρόγραμμα και αφού εγκατέλειψαν τα πυρηνικά τους προγράμματα με την συμφωνία τους» τονίζεται στο κείμενο.

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ εγκαταλείφθηκε από τον Σαντάμ Χουσεϊν τη δεκαετία του 1990 μετά τον πόλεμο στον Κόλπο. Ο Καντάφι ανακοίνωσε το 2003 τη διάλυση των μυστικών εξοπλιστικών του προγραμμάτων.
Και οι δύο έκαναν το σφάλμα να απαρνηθούν τα πυρηνικά τους προγράμματα υποκύπτοντας στις πιέσεις των ΗΠΑ, που ενορχύστρωναν τις αλλαγές στο καθεστώς, σημειώνεται.
Το να ζητείται από την Πιονγκιάνγκ να απαρνείται τα πυρηνικά της όπλα, όπως ακριβώς κάνουν ο ΟΗΕ και οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης είναι το ίδιο μάταιο με το «εύχεται κανείς να δει τον ουρανό να πέφτει» προστίθεται στην ανακοίνωση των βορειοκορεατικών αρχών, που τονίζεται επιπλέον ότι η χώρα είναι υπερήφανη για «την βόμβα υδρογόνου, ένα εργαλείο (απονομής) Δικαιοσύνης».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Tags: ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΔΟΚΙΜΗ

Related Posts

Ισραήλ - Χεζμπολάχ - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέα εντολή εκκένωσης για το νότιο Λίβανο – «Μετακινηθείτε βόρεια του ποταμού Ζαχράνι»

26/03/2026 - 15:19
IRGC - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Ο IDF επιβεβαιώνει τον θάνατο του αρχηγού του Ναυτικού των IRGC – «Πανηγυρίζει» ο Νετανιάχου

26/03/2026 - 15:04
Ιράν - ΗΠΑ - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Έβγαλε από τη λίστα των στόχων τον Αραγτσί και τον Γκαλιμπάφ, μετά από αίτημα του Πακιστάν

26/03/2026 - 14:46

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Νέα εντολή εκκένωσης για το νότιο Λίβανο – «Μετακινηθείτε βόρεια του ποταμού Ζαχράνι»

Ο IDF επιβεβαιώνει τον θάνατο του αρχηγού του Ναυτικού των IRGC – «Πανηγυρίζει» ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Έβγαλε από τη λίστα των στόχων τον Αραγτσί και τον Γκαλιμπάφ, μετά από αίτημα του Πακιστάν

Ρωσία: Χαρακτηρίζει «ψέματα» δημοσίευμα των FT για μεταφορά drones στο Ιράν

Πεντάγωνο: Εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακατευθύνει στη Μέση Ανατολή στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για την Ουκρανία

Πυρηνικά όπλα: Ανησυχητική αύξηση του αριθμού τους διαπιστώνουν οι ειδικοί

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων κλάσεως 2030 – Στις 30/3 η λήξη της προθεσμίας

Τραμπ: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν με το παρανοϊκό Ιράν – Να το θυμάστε»

Top News

Ο Κώστας Σινάνης γύρισε στα καθήκοντά του - «Τελειώσαμε με την περιπέτεια, κάναμε ακόμη ένα βήμα»

Παύλος Ντε Γκρες: «Όλα είναι fake news ότι αγόρασα σπίτι, μην τα διαβάζετε, μην τα ακούτε»

Κατώτατος μισθός: Τι αλλάζει στις τριετίες και πόσο ωφελούνται οι εργαζόμενοι από τη νέα αύξηση

Υπόθεση Κεφαλογιάννη - Μάτσα: Η υπουργός Τουρισμού ζητά τα παιδιά να μην αλλάζουν συνεχώς σπίτια - Για τεχνητές εντάσεις μίλησε ο συνθέτης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert