OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Βύσματα» στο στρατό και στο δημόσιο! Τι λέει ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας για την «αποσύνδεσή» τους

24/01/2016 - 19:25
Share on FacebookShare on Twitter

Ρουσφέτια στο στρατό και στο δημόσιο . Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ θα επιχειρήσει να δώσει τέλος στο ρουσφέτι και στα βύσματα. Για τους ημέτερους που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι τοποθετεί στο δημόσιο, ο κ.Βίτσας πέρασε στην αντεπίθεση.

Για τα βύσματα στο στρατό υποστήριξε:

“Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το νομοσχέδιο αφορά κύρια το τέλος των βυσμάτων και των ρουσφετιών που αφορούν τις μεταθέσεις στους έφεδρους αξιωματικούς και τους οπλίτες. Το δεύτερο ζήτημα είναι να διορθώσουμε μια σειρά αδικίες που έχουν γίνει σε σχέση με τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Το νομοσχέδιο δεν είναι νομοσχέδιο για τους αντιρρησίες συνείδησης. Εξορθολογίζουμε το καθεστώς με τους ανυπότακτους, ώστε να μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, να υπηρετήσουν 20 μέρες, δηλαδή λιγότερο από την άδειά τους σε οποιαδήποτε δουλειά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ώστε να σβηστεί μία σειρά προστίμων.

Αυτό λογικά συμπαρασύρει το αντίστοιχο καθεστώς που αφορούσε τους αντιρρησίες, άρα γίνεται μία αναλογική μείωση και συγχρόνως δίνεται η δυνατότητα εναλλακτικής θητείας στα αστικά κέντρα, κάτι που δεν υπήρχε. Το ζήτημα ποιος είναι ή όχι αντιρρησίας δεν πρέπει να αφορά το ΥΠΕΘΑ. Σε συνεννόηση και με τον υπουργό Δικαιοσύνης και με το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα και η όποια απόφαση να υλοποιηθεί από το ΥΠΕΘΑ”.

Και για τα βύσματα του δημοσίου και την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τους ημέτερους:

“Όταν ξεκίνησε η διαδικασία αυτής της επικοινωνιακής επίθεσης από κομμάτι της αντιπολίτευσης, τη θεώρησα γελοία. Μετά τη θεώρησα και γλοιώδη, τώρα την θεωρώ και γελοία και γλοιώδη και αήθη, γιατί καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τι θέλουν να κάνουν. Δέχονται ότι κερδίσαμε τις εκλογές, άλλα δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία – την οικονομική, την πολιτική, την επικοινωνιακή. Ας μην γελιόμαστε, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει μετακλητός -ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτή τη στιγμή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέκα μετακλητούς, όπως προβλέπει ο νόμος, το ίδιο ο κ. Πλακιωτάκης, ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Σαμαράς. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση.

Να το αλλάξουμε αυτό το καθεστώς; Βεβαίως, μπορούμε να βάλουμε προϋποθέσεις. Πώς; Με έναν νέο νόμο. Ο νόμος Βερναρδάκη είναι ο πρώτος στόχος τους, ο δεύτερος είναι ο νόμος που αφορά τα ΜΜΕ. Άρα χτυπάνε σε ένα θέμα όπου δεν υπάρχει ζήτημα γιατί έχουμε τους μισούς μετακλητούς από όσους είχαν. Αυτό που δεν θέλουν να χάσουν είναι η δομή εξουσίας που είχαν στήσει τα προηγούμενα 40 χρόνια”.

Ο ΑΝΥΕΘΑ ρωτήθηκε και για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό για να επισημάνει ότι “ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε απόλυτους αριθμούς είναι περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα δύο δισεκατομμύρια είναι μισθοί και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτός ο προϋπολογισμός είναι το 50% του προηγούμενου που υπήρχε το 2010 στη χώρα, τότε ήταν πάνω από 6 δισ. Από το υπόλοιπο ένα δισ. είναι περίπου 600 εκατ. τα λειτουργικά έξοδα και απομένουν περί τα 500 εκατ. για συντηρήσεις των οπλικών συστημάτων, πληρωμές για οπλικά συστήματα που αγοράστηκαν στο παρελθόν κ.λπ. Εξασφαλίσαμε με αυτό το ποσό, παρά τις δυσκολίες και τις μειώσεις 60% που έχουν υποστεί οι μισθοί, να έχουμε ένα πολύ λειτουργικό σύστημα αποτροπής. Συγχρόνως όμως δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό που θέλουμε να χαρακτηριστεί ως «κοινωνικός ρόλος των ΕΔ».

Oι EΔ φροντίζουν για τη σίτιση πολλών προσφυγικών χώρων, έχουμε δώσει εκατομμύρια μερίδες φαγητού, βοηθάμε στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να παίζουν καταλυτικό ρόλο, συμβάλαμε στη διαμόρφωση των χώρων πρώτης φιλοξενίας και τώρα των χώρων μετεγκατάστασης, έχουμε προσφέρει χώρους στρατοπέδων που είναι ανενεργοί. Μην ξεχνάμε ότι ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς ήταν ο ΕΠΟΠ λοχίας που διέσωσε την έγκυο γυναίκα”. 

Tags: ΑΝΥΕΘΑΒΙΤΣΑΣΒΥΣΜΑΤΑΡΟΥΣΦΕΤΙΑΥΠΕΘΑ

Related Posts

Patriot
ΥΕΘΑ

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

19/03/2026 - 20:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

19/03/2026 - 19:50
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Αναβαθμίζεται η αεράμυνα της Πατρίδας – Στη Βουλή συμβάσεις για «θόλο», F-35, F-16 Block 50, φρεγάτες MEKO και FOS

16/03/2026 - 13:10

Διαβάστε Επίσης

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

Top News

Η Ντέμι Μουρ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Μπρους Γουίλις για τα γενέθλιά του: Η φωτογραφία αγκαλιά με την εγγονή του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αγαπώ το Παρίσι παράφορα» - Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην «πόλη του φωτός»

Ιωάννα Τούνη: Είμαι αληθινή, ειλικρινής και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό και αυτό μου είναι αρκετό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert