OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Προσφυγικό – Βίτσας: Συκοφαντίες όσα λέει η ΝΔ

04/04/2016 - 19:39
Share on FacebookShare on Twitter

 Η ΝΔ με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, 4 Απριλίου 2016, υπό τον τίτλο «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να σταματήσει τη ‘’φάμπρικα’’ των απευθείας αναθέσεων», επιχειρεί, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και με όπλο το ψεύδος και τη συκοφαντία, να θολώσει το τοπίο και να χρεώσει στη σημερινή κυβέρνηση δικές της πρακτικές του παρελθόντος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με όσα συκοφαντικά αναφέρει, θίγει όχι μόνο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση αλλά προσβάλλει και τα ίδια Γενικά Επιτελεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που όλο αυτό το διάστημα, με αποτελεσματικότητα και συνέπεια, δίνουν τη μάχη της διαχείρισης του προσφυγικού, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Το ΥΠΕΘΑ έχει διαθέσει για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ανενεργά στρατόπεδα και μέσα σε ενάμισι μήνα δημιουργήσαμε 30 χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας, ενώ μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων σιτίζονται καθημερινά 38 χιλιάδες άνθρωποι.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η ΝΔ και τα επιτελεία της, αντί να επεξεργάζονται προτάσεις αλλά και να ελέγχουν την κυβέρνηση στη βάση πραγματικών γεγονότων, όπως υπαγορεύει ο θεσμικός τους ρόλος, απεργάζονται σχέδια δυσφήμισης της κυβέρνησης με πρακτικές και τακτικές που υπαγορεύονται από το γνωστό δόγμα «πες, πες, κάτι θα μείνει».

Θέλουμε να τους πληροφορήσουμε ότι κατατέθηκαν την Παρασκευή στη Βουλή, και μάλιστα χωρίς να το ζητήσει κανείς, όλοι οι φάκελοι των διαγωνισμών για τη σίτιση και μπορούν να τους ελέγξουν. Πριν λοιπόν πουν αυτά που θέλουν, θα ήταν καλό να διάβαζαν και λίγο, ώστε να μην εκτίθενται τόσο κραυγαλέα με τις συκοφαντίες που κατασκευάζουν. Επίσης, είναι γνωστός ο διαγωνισμός για την προμήθεια οικίσκων από το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων.

Όσο δε για το Κέντρο Φιλοξενίας στη Χίο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής δίνει την προσήκουσα απάντηση, αναφέροντας ανάμεσα στα άλλα:

«Σε ότι αφορά την νομιμότητα των διαγωνισμών αναφέρω ότι διεξήχθη λεπτομερής προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αποδεικνύεται επίσης ο άψογος και αδιάβλητος χαρακτήρας της διαδικασίας, με ανταγωνιστικές προσφορές και κόστος χαμηλότερο του προϋπολογισθέντος. Στο έργο της Χίου, μάλιστα, το ποσοστό έκπτωσης του πρώτου μειοδότη ήταν διπλάσιο του δεύτερου (30,5 %). Επιπλέον στο ίδιο Κέντρο Υποδοχής έγινε και δεύτερο έργο, με όγκο πρόσθετων εργασιών που απαιτήθηκαν εκ των υστέρων, χωρίς ουσιαστικά να υπερβούμε το προϋπολογισμένο κόστος του πρώτου!»

Μας κάνει, λοιπόν, εντύπωση το γεγονός, πως η ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ, βγάζουν σχεδόν ίδιες ανακοινώσεις και δεν προχωράνε στις αρμόζουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καταθέτοντας στη Βουλή Ερωτήσεις ή Επίκαιρες Ερωτήσεις, ώστε να λάβουν τις απαντήσεις που ζητάνε. Αν, βέβαια, τους ενδιαφέρουν οι απαντήσεις, γιατί όπως δείχνουν με την πρακτική τους, το μόνο που επιδιώκουν είναι η λάσπη κατά της κυβέρνησης.

Αποφεύγουν τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, γιατί εκεί καθίσταται φανερό, ότι άλλοι δουλεύουν για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος και άλλοι προσπαθούν να «δουλεύουν» την κοινωνία με ανακοινώσεις.

Η ΝΔ μην ψάχνει για συμψηφισμούς με τα αμαρτήματα του παρελθόντος της, δεν θα τους βρει. Θα ήταν πιο φρόνιμο να απαντήσει στις καταγγελίες, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε από το βήμα της Βουλής για το σκάνδαλο της SIEMENS, τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και άλλα .

Ας μείνουν στην ταραχή τους. Εμείς απλά λέμε στη ΝΔ: «Ὁράς ότι παίζεις εν ου παικτοίς πράγμασι;».

Tags: HOTSPOTSΒΙΤΣΑΣΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert