OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Βίτσας για Εurogroup: O δημοσιονομικός κόφτης δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί

11/05/2016 - 10:11
Share on FacebookShare on Twitter

«Ο δημοσιονομικός «κόφτης» είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Δ. Βίτσας αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup. «Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους «πιο κάτω»» είπε ο υπουργός ‘Αμυνας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι δαπάνες δεν είναι μόνο για οπλικά συστήματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αναφερόμενος στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή μείωση θητείας, δεν είναι αυτό το επίδικο».

Σχετικά την προσφυγική κρίση επισήμανε πως από την Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 μετανάστες. «’Ακουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί» είπε, επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Μουζάλα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείριση της καθημερινότητας των προσφύγων, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με κέτερινγκ και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των μουσουλμάνων.

Για το ζήτημα των εγκαταστάσεων του beach volley στην Καλλιθέα και την απόφαση του κ. Παρασκευόπουλου, είπε: «Πραγματικά χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη συνεννόηση και συντονισμός πριν προχωρήσεις. Γιατί υπάρχει μια ανάγκη να βρεθούν μεγάλες αίθουσες, γιατί υπάρχουν δίκες που τραβάνε σε μάκρος…και δεν υπάρχει αίθουσα να γίνει η δική… Αυτή η ανάγκη δεν πρέπει να μας κάνει να προχωράμε, χωρίς να έχουμε την απαραίτητη συνεννόηση».

«Τώρα με συνεννόηση με την περιφέρεια Αττικής θα λύσουμε το ζήτημα πάρα πολύ εύκολα» συμπλήρωσε.
Επέκρινε τον πρόεδρο του ΤΕΕ για τη στάση του, με αφορμή τις ρυθμίσεις για το ασφαλσιτικό των μηχανικών λέγοντας «ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έχει καταλάβει ότι έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, απειλή σε βουλευτές… δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.» 

Tags: EUROGROUPΒΙΤΣΑΣ

Related Posts

Patriot
ΥΕΘΑ

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

19/03/2026 - 20:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

19/03/2026 - 19:50
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Αναβαθμίζεται η αεράμυνα της Πατρίδας – Στη Βουλή συμβάσεις για «θόλο», F-35, F-16 Block 50, φρεγάτες MEKO και FOS

16/03/2026 - 13:10

Διαβάστε Επίσης

Χέγκσεθ για τα 200 δισεκ. δολάρια που ζήτησε για τον πόλεμο στο Ιράν: «Για να σκοτώνεις κακούς, θες χρήματα»

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

Κουβέιτ: Φωτιά στο διυλιστήριο Μίνα αλ Αχμάντι μετά από επιδρομή drones – Δεν υπάρχουν θύματα

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Top News

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου ανέβασε μία τρυφερή selfie με την Ρία Ελληνίδου με τις φήμες περί σχέσης να «φουντώνουν»

Γιάννης Στάνκογλου: Ο Γιάννης Σμαραγδής είπε ότι δεν με ξέρει για να κάνει σόου, προφανώς γνωριζόμαστε

Kαιρός: Αφρικανική σκόνη μέχρι την Κυριακή - Κρύο και την επόμενη εβδομάδα

Ούρσουλα Άντρες: Η γυναίκα - μύθος και δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με το πόσο όμορφη ήταν

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert