OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Η Άγκυρα «δεν θα αποδεχθεί ποτέ» τις κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων

04/06/2016 - 19:04
Share on FacebookShare on Twitter

 O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων συνιστούν έναν «εκβιασμό» και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα τις «αποδεχθεί ποτέ».

Στην οξύτερη μέχρι σήμερα αντίδρασή του μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Ευρώπη «στις δικές της έγνοιες» σε περίπτωση που αυτή η διαμάχη δεν διευθετηθεί.

«Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι οι Αρμένιοι. Το αρμενικό ζήτημα χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο ως ένα πρακτικό μέσο εκβιασμού εναντίον της Τουρκίας και άρχισαν μάλιστα να το χρησιμοποιούν κι ως ράβδο» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα. «Η θέση μας απέναντι στο αρμενικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας» υπογράμμισε.

«Είτε θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας με ισότιμο τρόπο, eίτε η Τουρκία θα σταματήσει να αποτελεί ένα φράγμα στα προβλήματα της Ευρώπης. Θα σας εγκαταλείψουμε στις δικές σας έγνοιες» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η απόφαση των Γερμανών βουλευτών «δεν έχει καμία απολύτως αξία» και δεν θα αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την τουρκική θέση, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αφρική.

Οι βουλευτές «δεν υπολόγισαν το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χάσουν έναν φίλο όπως η Τουρκία» σημείωσε.

Νωρίτερα, το πρακτορείο EFE μετέδωσε πως ο Ερντογάν δήλωσε ότι ξ αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο είναι μια «συνωμοσία» κατά της χώρας του, τονίζοντας ωστόσο πως η αντιπαράθεση με το Βερολίνο δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τούρκος ηγέτης υποστήριξε πως στη «συνωμοσία» εμπλέκονται μέσα ενημέρωσης και πως η απόφαση της Bundestag ελήφθη κατόπιν εντολής από μια «ανώτατη αρχή».

Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει ήδη προειδοποιήσει πως η απόφαση θα επηρεάσει τις σχέσεις με τη Γερμανία, σημείωσε πως αυτοί που ενήργησαν κατά των συμφερόντων της Τουρκίας «θα χάσουν έναν σημαντικό φίλο».

Παράλληλα, επέκρινε σκληρά την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ διότι δεν παρενέβη ώστε να σταματήσει την απόφαση της Bundestag.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε πως ενώ το ζήτημα σχετίζεται με τη Γερμανία, θα ήταν λάθος να συνδεθεί με τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tags: ΑΓΚΥΡΑΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

26/03/2026 - 17:48
Ιράκ - Τουρκία - NATO
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Απέσυρε τα στρατεύματά της από την Βαγδάτη, στο πλαίσιο της απόφασης του NATO να τερματίσει την αποστολή του

26/03/2026 - 15:57
Μαύρη Θάλασσα - δεξαμενόπλοιο
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

26/03/2026 - 09:45

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert