OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ο Χουλιαράκης αδειάζει Καμμένο στη Βουλή: Δεν κατέθεσε ισοδύναμα! – ΒΙΝΤΕΟ

01/07/2016 - 12:13
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης άδειασε κανονικά σήμερα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, με αφορμή το θέμα των ισοδύναμων μέτρων για να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για οτ πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει ποτέ προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα από τον κ. Καμμένο.

Ο κ. Καμμένος στις 14 Ιουνίου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, υποστήριζε ότι έχουν εξασφαλιστεί τόσο τα χρήματα ώστε να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αλλά και τα χρήματα για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2012. Κατέθεσε εγγράφως δε στη Βουλή, ότι αυτοί οι κωδικοί έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών. 


Απαντώντας σήμερα στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για τέταρτη φορά στη Βουλή ο κ. Δαβάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος  Χουλιαράκης είπε επί λέξει: 

Ο νόμος 4393 προβλέπει το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων μόνο σε περίπτωση που τα αρμόδια υπουργεία δεν προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα. Και έχουν το περιθώριο να το κάνουν αυτό από σήμερα και για τρεις μήνες.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία αυτών των προτάσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι τα αρμόδια υπουργεία θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις στο υπουργείο Οικονομικών για αξιολόγηση. Μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα.

Στη δευτερολογία του ο αναπληρωτής υπουργός ήταν ακόμα πιο σαφής:

Οι προτάσεις αυτές πρέπει να αφορούν σε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Το υπουργείο οικονομικών περιμένει να λάβει τις προτάσεις. Μέχρι την ώρα που μιλάμε αυτό δεν έχει γίνει.

Ο Πάνος Καμμένος στις αρχές του μήνα είχε δηλώσει στη Βουλή ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν βρει τα ισοδύναμα που θα καλύψουν όχι μόνο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και αυτά των Σωμάτων Ασφαλείας και των Δικαστικών.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στις 2 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε αναφέρει επί λέξει:

«Εμείς σήμερα σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε συγκεκριμένους κωδικούς που αφορούν το υπουργείο προστασίας του πολίτη, το υπουργείο δικαιοσύνης, πέραν του ΥΕΘΑ, που καλύπτουν επακριβώς με συγκεκριμένους κωδικούς τις δυνατότητες που θα έχουν τα υπουργεία μέσα στο καλοκαίρι να νομοθετήσουν ώστε να μην υπάρχει όπως υπεσχέθη ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση καμία επιβάρυνση στους πολίτες που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια και αναφέρομαι ιδιαίτερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, στους δικαστικούς και σε όλους τους άλλους που είναι στα ειδικά μισθολόγια».

Tags: ΙΣΟΔΥΝΑΜΑΚΑΜΜΕΝΟΣΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Φιλιππίνες: Πυροβολισμοί μέσα στη Γερουσία – Στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν μέσα στο κτίριο [vids]

Operation Sledgehammer: Γιατί οι ΗΠΑ αλλάζουν όνομα στην επιχείρηση εναντίον του Ιράν

Κροζέτο: Σχετικά πλησίον των Στενών του Ορμούζ δύο ιταλικά ναρκαλιευτικά

Πολεμική Αεροπορία: Καρέ καρέ αποστολή MEDEVAC με Super Puma ανοικτά της Λέσβου [vid]

J-35: Συμφωνία Πακιστάν και Κίνας για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη – Το μέλλον των J-10C και JF-17

Παρενόχληση ερευνητικού σκάφους από τουρκική πυραυλάκατο στην Αστυπάλαια – Παρενέβη η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ»

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πιθανά κύματα ρωσικών επιθέσεων με drones

Drones «καμικάζι» ψάχνει η ΕΕ με τον διαγωνισμό «Sentinel Strike» για περιφερόμενα πυρομαχικά νέας γενιάς

Top News

Ναταλία Δραγούμη: Δεν λέω την ηλικία μου στην κάμερα, γιατί ίσως δεν κάνει καλό για τη δουλειά μου

Akylas - Eurovision 2026: Η αποθέωση για το «Ferto» και η σειρά στον τελικό - Πτώση στα στοιχήματα μετά την πρόκριση

Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Εικόνες από την πρόταση γάμου με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου στην μητέρα του μετά τον ακρωτηριασμό - «Μαμά τι να στεναχωριέμαι, ζω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert