OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Γερμανία: Έφαγε «πόρτα» ο Ερντογάν – Δεν θα απευθύνει μήνυμα στη διαδήλωση

31/07/2016 - 13:48
Share on FacebookShare on Twitter

 Η μετάδοση απ΄ ευθείας χαιρετισμού του Τούρκου προέδρου, όπως και άλλων πολιτικών απαγορεύεται, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Προηγουμένως το διοικητικό Εφετείο του Μίνστερ είχε απορρίψει την σχετική προσφυγή των διοργανωτών της συγκέντρωσης, οι οποίοι σχεδίαζαν να μεταδώσουν απ΄ ευθείας σε γιγαντοοθόνη μήνυμα του Ερντογαν προς του συγκεντρωθέντες. Το διοικητικό Εφετείο του Μίστερ απεφάνθη όμως ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται διότι οι απ΄ ευθείας μεταδόσεις μηνυμάτων πολιτικών από το εξωτερικό είναι κάτι ασυμβίβαστο με τον γερμανικό νόμο για τις συγκεντρώσεις.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε με τη σειρά του, για τυπικούς λόγους, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των διοργανωτών. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των διοργανωτών της συγκέντρωσης κατά την τελεσίδικη κρίση του και επομένως ακόμη και μια ενδεχόμενη προσφυγή για το θέμα της απ΄ ευθείας μετάδοσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Η τουρκική κυβέρνηση πάντως θα εκπροσωπηθεί δια του υπουργού Αθλητισμού, όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτις. Απεκάλυψε μάλιστα ότι απετράπη η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν κατά 400 άντρες. Ετσι στην συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ερντογαν με τον τίτλο «Ναι στη δημοκρατία, όχι στο πραξικόπημα» που θα γίνει το μεσημέρι και στην οποία αναμένονται έως 30.000 διαδηλωτές, θα είναι παρόντες τελικά 2.700 αστυνομικοί. Έχουν προγραμματιστεί επίσης και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών ομάδων και οργανώσεων νεολαιών γερμανικών κομμάτων.

Ο γενικός γραμματέας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Πέτερ Τάουμπερ επέκρινε σε συνέντευξή στην κυριακάτικη Bild την σημερινή συγκέντρωση στην Κολωνία υπέρ του Τούρκου προέδρου Ερντογαν. «Όποιος θέλει να χειροκροτήσει τις εκκαθαρίσεις της τουρκικής δημοκρατίας δεν βρίσκεται ενός του γερμανικού συνταγματικού πλαισίου. Συγκρούσεις σε άλλες περιοχές και χώρες δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν σε γερμανικό έδαφος, όπως τόνισε. Ανάλογες δηλώσεις είχαν κάνει χτες ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ και ο συμπρόδερος των πρασίνων Τζεμ Εζντεμιρ.

Η δήμαρχος της Κολωνίας, της μεγαλύτερης πόλης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Χενριέτε Ρέκερ δήλωσε επίσης ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των δημοτών και ότι «έχει λάβει αμέτρητα γράμματα E-mails και τηλεφωνήματα, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σουδάν: Φονικό πλήγμα drone σε περιοχή των αναρτών RSF στο βόρειο Νταρφούρ – Τουλάχιστον 12 νεκροί

Γαλλία: Χαρακτηρίζει «προδοσία» της ΕΕ την «ανοιχτή γραμμή» του Ούγγρου ΥΠΕΞ με τον Ρώσο ομόλογό του

Τραμπ: Σενάρια μετακίνησης αμερικανικών στρατευμάτων προς «πιο αξιόπιστες» χώρες του ΝΑΤΟ – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η Ισπανία ανοίγει ξανά την πρεσβεία στην Τεχεράνη, ενώ η Μελόνι προειδοποιεί την ΕΕ για την αναζωπύρωση του πολέμου

Λίβανος: Ο IDF ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον γραμματέα και ανηψιό του ηγέτη της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ

AIM-260: Τον «διάδοχο» των πυραύλων AMRAAM θέλει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Τραμπ

Βρετανία: Αν δεν περιληφθεί ο Λίβανος στην εκεχειρία με το Ισραήλ, θα αποσταθεροποιηθεί όλη η περιοχή

Εκατέρωθεν φονικά ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα σε Ζαπορίζια και Κρασνοντάρ αντίστοιχα

Top News

Κόνι Μεταξά για τον χωρισμό από τον Μάριο Καπότση: Πήρα 10 κιλά από το άγχος και το στρες

Ηλίας Μαμαλάκης: Ήταν δύσκολη διαδικασία να κουβαλάω 132 κιλά, πόναγαν οι αρθρώσεις μου στα γόνατα

Ηλίας Ψινάκης: Γενέθλια με μια τούρτα να αποκαλύπτει την ηλικία του - «Σας ευχαριστώ για όλα»

Κατιάνα Μπαλανίκα: Τον έδειρα πάρα πολύ, φτάσαμε στη μέση του δρόμου και σταμάτησε η κυκλοφορία

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert