OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας Cumhuriyet

15/08/2016 - 20:04
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet Τζαν Ντιουντάρ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, εξηγώντας ότι δεν πιστεύει πλέον, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στην τουρκική δικαιοσύνη, η οποία θα εξετάσει την έφεση που έχει υποβάλλει σε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί εναντίον του στο πλαίσιο μιας αμφιλεγόμενης δικαστικής υπόθεσης.

Τον Μάιο ο Τζαν Ντιουντάρ είχε καταδικαστεί από πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη πέντε ετών και δέκα μηνών για αποκάλυψη κρατικών απορρήτων, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που είχε προκαλέσει την οργή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στον Ντιουντάρ είχε επιτραπεί να είναι ελεύθερος εν αναμονή της απόφασης του Εφετείου για την υπόθεσή του.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Cumhuriyet ο ίδιος γνωστοποιεί ότι δεν θα παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, του αφαιρεί το δικαίωμα να έχει μια δίκαιη δίκη.

Ο δημοσιογράφος ανακοινώνει επίσης ότι παραιτείται από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας, στην οποία θα συνεχίσει ωστόσο να γράφει άρθρα γνώμης ως αρθρογράφος.

Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις για μια περίοδο απουσίας δικαίου, σημειώνει ο Τζαν Ντιουντάρ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση για να ελέγξει τη δικαιοσύνη με αυθαίρετο τρόπο.
«Το να δείξω εμπιστοσύνη σε μια τέτοια εξουσία θα ήταν σα να έβαζα το κεφάλι μου στην λαιμητόμο», προσθέτει στο άρθρο του αυτό που φέρει τον τίτλο «Ήρθε η ώρα να πω αντίο».
«Εφεξής δεν θα αντιμετωπίζουμε τη δικαιοσύνη, αλλά την κυβέρνηση. Κανένα ανώτερο δικαστήριο δεν θα μπορεί να αντιταχθεί στην απουσία δικαίου που εγκαθιδρύεται», υπογραμμίζει.
«Κατά συνέπεια αποφάσισα να μην παρουσιαστώ ενώπιον της δικαιοσύνης για όσο καιρό θα υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης», η οποία επιβλήθηκε στις 20 Ιουλίου.

Ο Ντιουντάρ, συγγραφέας πολλών βιβλίων, είχε διοριστεί διευθυντής της Cumhuriyet τον Φεβρουάριο του 2015. Την ίδια χρονιά το μέσο αυτό ενημέρωσης είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο και ένα σχετικό βίντεο που γνωστοποιούσαν παραδόσεις όπλων την προηγούμενη χρονιά από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.

«Θα το πληρώσουν ακριβά», είχε διαμηνύσει τότε ο πρόεδρος της χώρας Ερντογάν, προσφεύγοντας και προσωπικά κατά του Ντιουντάρ και του επικεφαλής του γραφείου της Cumhuriyet στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιούλ.
Η Τουρκία καταλαμβάνει την 151η θέση όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στον πιο πρόσφατο κατάλογο 180 χωρών που κατήρτισαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα την ίδια ώρα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του κύματος διώξεων στο οποίο έχουν προβεί οι αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 273 άνθρωποι.
Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί επίσης κατά 42 δημοσιογράφων, ενώ στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι αρχές έχουν κλείσει περισσότερα από 100 μέσα ενημέρωσης που ήταν επικριτικά για την κυβέρνηση.

Tags: CUMHURİYETΤΟΥΡΚΙΑΤΣΟΥΜΧΟΥΡΙΕΤ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert