OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ακιντζί: Ελλάδα-Τουρκία συζητούν ανεπίσημα τις κυπριακές εγγυήσεις

03/09/2016 - 16:22
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, εμμένει στην θέση ότι η Τουρκία πρέπει να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη. Για το θέμα της ασφάλειας- εγγυήσεων έγινε χθες ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κυρίων Ακιντζί και Αναστασιάδη. Επίσης, ο Ακιντζί δήλωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία ξεκίνησαν σε ανεπίσημο επίπεδο να συζητούν το κεφάλαιο των εγγυήσεων.

«Δεν θα πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι ο τουρκοκυπριακός λαός σχετίζει την ασφάλεια του όχι με τις διεθνείς δυνάμεις, αλλά με την Τουρκία», δήλωσε ο κ. Ακιντζί.

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας δήλωσε ότι συζήτησαν το ζήτημα των εγγυήσεων δίχως δεσμευτικές αποφάσεις και προσεγγίσεις. Επίσης, επανέλαβε ότι το ζήτημα των εγγυήσεων θα διευθετηθεί στην πενταμερή διάσκεψη με την συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων (Τουρκία, Ελλάδα, Βρετανία και των δύο κοινοτήτων της Κύπρου) της Συνθήκης του 1960.

«Η νέα δομή, που θα δημιουργήσουμε, θα αποτελείται από δυο ίσα ιδρυτικά κράτη. Η διζωνική, δικοινοτική ομόσπονδη Κύπρος θα αποτελέσουν (την βάση της νέας δομής). Οπωσδήποτε το σύστημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα προσαρμοστεί σε αυτή την νέα κατάσταση», είπε ο κ. Ακιντζί.

Στο μεταξύ, ειδικό εγγυητικό πρόγραμμα για τους εμπόρους της περιοχής της κατεχόμενης Μόρφου θα ανακοινωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου δήλωσε ο «υπουργός» οικονομίας και ενέργειας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος , Σουνάτ Ατούν, που υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας με τον σύνδεσμο καταστηματαρχών και εμπόρων της πόλης και τον αρμόδιο των πελατειακών σχέσεων της τουρκικής Λαϊκής Τράπεζας (Halk bank).

Ο Ατούν πρόσθεσε ότι αυτή η «κυβέρνηση» και ο «πρωθυπουργός» Χουσείν Οζγκιουργκιούν δίδουν ιδιαίτερη σημασία στην Μόρφου και τα Βαρώσια (Αμμόχωστος), που έχουν μείνει πίσω σε θέματα επενδύσεων.

Tags: ΑΚΙΝΤΖΙΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Εθνική Φρουρά
ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

30/01/2026 - 16:20
Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

29/01/2026 - 08:33
Hisar
ΚΥΠΡΟΣ

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

26/01/2026 - 17:22

Διαβάστε Επίσης

Γάζα: Το Ισραήλ ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο – «Περιορίζεται στην μετακίνηση κατοίκων»

Ουκρανία: Δύο νεκροί στη Ντνίπρο από επίθεση ρωσικών drones – Προετοιμασία για το νέο γύρο συνομιλιών

Δανία: «Τραμπ ζήτα συγγνώμη!» – Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά των δηλώσεων για τους στρατιώτες του NATO στο Αφγανιστάν [pics]

Κύπρος: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωση την εντολή της UNFICYP – Αντιδράσεις από την Τουρκία

Κυριάκος Μητσοτάκης για SAFE: «Εγκρίθηκαν 19 εθνικά σχέδια με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τα μη επανδρωμένα συστήματα»

Πυρηνικός αφοπλισμός: Η συμφωνία Νew START λήγει – «Σιγή ασυρμάτου» από Ρωσία και ΗΠΑ

Ιράν: «Το ξέσπασμα ενός πολέμου δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ» – Οι ευρωπαϊκοί στρατοί χαρακτηρίστηκαν «τρομοκρατικές οργανώσεις»

PULS: Τα επόμενα βήματα μέχρι τις υπογραφές – «Καθαρό» 25% εγχώριας συμμετοχής το προαπαιτούμενο

Top News

Κακοκαιρία: Καμπανάκι Καλλιάνου για την Αττική - «Μην σας ξεγελά ο ήλιος, το απόγευμα ξεκινά νέος κύκλος με καταιγίδες»

Ναταλία Γερμανού για Αντώνη Πρέκα: Κάτι θα τον ενόχλησε, θα προσέχω να κατεβάσω βαθμούς στο πλυντήριό μου

Σία Κοσιώνη: «Ο Ιανουάριος ήταν δύσκολος αλλά τα καταφέραμε» έγραψε για την περιπέτεια υγείας της

Κακοκαιρία: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στα παράλια της Λάρισας - Πλημμύρισαν δρόμοι και χωράφια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert