OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Τσοχατζόπουλος: «Είμαι αθώος… Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα»

06/10/2016 - 14:00
Share on FacebookShare on Twitter

 Η «ανίερη συμμαχία Βενιζέλου-Σαμαρά», οι «κατευθυνόμενοι δικαστές» και τα «κατασκευασμένα στοιχεία», οδήγησαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή, σύμφωνα με την απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 20 ετών για «μίζες» που φέρεται να έλαβε από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1, επανέλαβε στην απολογία του ότι είναι αθώος και ότι όλα τα στοιχεία σε βάρος του είναι κατασκευασμένα. Μάλιστα, όπως ανέφερε, για την υπόθεση του «έχουν ειπωθεί απίθανα πράγματα από εισαγγελείς, μόνο και μόνο για να.. κάνουν τη δουλειά τους» και «δόθηκε η εντύπωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μία σφηκοφωλιά, όπου έμπαιναν οι πράκτορες όπλων και έδιναν μίζες δεξιά και αριστερά.. Όταν εκφυλίζεται η Δικαιοσύνη από τέτοιους λειτουργούς, δεν γίνεται δουλειά».

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε στους εφέτες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στην φυλακή με απόφαση της «ανίερης συμμαχίας Σαμαρά-Βενιζέλου», ενώ καταδικάστηκε για τη δήλωση «πόθεν έσχες» μετά από μεθόδευση του Χάρη Καστανίδη. Από τη μήνιν του πρώην υπουργού δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τον οποίο μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «ξεπερασμένο και συντηρητικό».

Για ακόμη μία φορά, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε στο δικαστήριο πως για τις αγορές των Ενόπλων Δυνάμεων «δεν αποφασίζει ο υπουργός» και τόνισε, όπως και στην πρώτη απολογία του ότι «με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κ. Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και καταλήξανε σε νέα οπλικά συστήματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα». Λίγο αργότερα σημείωσε πως «εδώ δικάζεται η πολιτική ιστορία της χώρας από το 1974».

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ είπε πολλές φορές ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα σε βάρος του. «Μπορώ να κοιτάξω τον άλλο κατάματα και να του πω την άποψή μου», πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε, απολογούμενος, στην κράτηση, τόσο της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, όσο και της κόρης του Αρετής Αθανασίου-επίσης κατηγορούμενες στην υπόθεση- κάνοντας λόγο για «αποφάσεις εγκλεισμού και εξόντωσης» και επισημαίνοντας ότι και οι δύο γυναίκες υπέστησαν ζημιά και παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους. Για τη σύζυγό του είπε ότι στο ψυχιατρείο δεν της επέτρεπαν να προαυλίζεται, «ούτε να πάει να πάρει έναν καφέ.. όταν θέλησε να φύγει για να βγει έξω να πάρει αέρα».

Tags: ΑΚΗΣΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert