OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ερντογάν: Έχουμε plan B αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

15/12/2016 - 21:55
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία θα ετοιμάσει ένα «Σχέδιο Β» κι ακόμη και ένα «Σχέδιο Γ» αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τηρήσει την υπόσχεση της για την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες στη ζώνη του Σένγκεν, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε στο θέμα της βίζας (…) αν οι υποσχέσεις δεν τηρηθούν, η Τουρκία θα έχει αναμφίβολα ένα σχέδιο Β και ένα σχέδιο Γ», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Σλοβένο ομόλογό του στην Άγκυρα.

«Δεν χρειάζεται να λέμε «ναι” σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε θέματα που μας αφορούν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας έχει δώσει τίποτε μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα εναλλακτικά σχέδια που αναφέρθηκε.

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπεγράφη τον Μάρτιο με την ελπίδα ότι θα μειωθούν οι παράτυπες διελεύσεις από τις τουρκικές ακτές προς τις ελληνικές ακτές του Αιγαίου συνήφθη με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία και την υπόσχεση για επιτάχυνση των διαδικασιών για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους τούρκους πολίτες στην ζώνη Σένγκεν καθώς και την επιτάχυνση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ένωση.

Όμως για την απελευθέρωση της βίζας που επρόκειτο να γίνει εντός του Οκτωβρίου, οι Βρυξέλλες θέτουν ως προϋπόθεση την αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της Τουρκίας.
Η Τουρκία, που φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, κατηγορεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ ότι δεν προχωρούν στην χορήγηση της υπεσχημένης οικονομικής βοήθειας. Οι Βρυξέλλες να το διαψεύδουν.

Έντεκα χρόνια μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας το 2005, οι σχέσεις Βρυξελλών και Άγκυρας εντάθηκαν περαιτέρω έπειτα από το ψήφισμα στις 24 Νοεμβρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων.

Το Κοινοβούλιο επικρίνει την Τουρκία για τις μαζικές εκκαθαρίσεις έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, καθώς οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει, καθαιρέσει ή αποτάξει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους.

Αντιδρώντας στο πάγωμα των διαπραγματεύσεων, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε με άνοιγμα των συνόρων της χώρας, επιτρέποντας τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΙΖΑΕΡΝΤΟΓΑΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Βουλγαρία: Επιχείρηση διάσωσης ρωσικού τάνκερ που χτυπήθηκε από ουκρανικά drones [vids]

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

Ουκρανία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Φλόριντα: «Οποιαδήποτε αληθινή πρόοδος εξαρτάται από τη Ρωσία»

Top News

Τρόλεϊ: Ξεκινά την Κυριακή στον Πειραιά το ξήλωμα του δικτύου - «Οικονομικότερη λύση τα ηλεκτρικά λεωφορεία»

Η Μαρία Αναστασοπούλου αποκαλύπτει για την κατάψυξη ωαρίων: «Έκανα την ένεση μόνη μου»

Το νέο look της Σίντνεϊ Σουίνι που άναψε φωτιές: Υιοθετεί το «πρόσωπο MAGA» ή απολαμβάνει το παιχνίδι της δημοσιότητας

Χάρτινο δίπλωμα οδήγησης: Πότε παύει να ισχύει και τι πρέπει να κάνετε για να το αντικαταστήσετε - Όλα τα βήματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert