OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες ο Τραμπ

27/02/2017 - 12:56
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο Λευκός Οίκος θα στείλει σήμερα στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ένα προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ: αυτή πρόκειται να χρηματοδοτηθεί εν μέρει από περικοπές στους προϋπολογισμούς του υπουργείου Εξωτερικών, της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος κ.ά., σύμφωνα με δύο αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που είναι ενήμεροι για το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με τον ένα αξιωματούχο, το προσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερες δαπάνες για τη ναυπήγηση πλοίων, την αγορά πολεμικών αεροσκαφών και για να αποκατασταθεί «ισχυρότερη παρουσία σε θαλάσσιες οδούς-κλειδιά» όπως τα στενά του Χορμούζ και η Νότια Σινική Θάλασσα.

Ο δεύτερος αξιωματούχος είπε πως οι περικοπές στον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενδέχεται να φθάσουν ακόμη και το 30%—κάτι που θα σημάνει περικοπές προγραμμάτων και μια μείζονα αναδιάρθρωση του τρόπου που λειτουργεί η αμερικανική διπλωματία.

Οι αξιωματούχοι αυτοί ζήτησαν να μην κατονομαστούν διότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές.
Σε μια ομιλία του ενώπιον συντηρητικών την Παρασκευή, ο Τραμπ εξήγγειλε μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των στρατιωτικών δαπανών «στην αμερικανική ιστορία».

Ωστόσο ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μεγάλη αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών δαπανών, οι οποίες ήδη φθάνουν τα σχεδόν 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Οι δαπάνες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τα ποσά που προσφέρονται για διεθνή βοήθεια δεν ξεπερνούν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα ποσά που θα προτείνει η κυβέρνηση Τραμπ να προστεθούν στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου και να αφαιρεθούν από άλλες δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη γίνει επισήμως γνωστά.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα διανείμει ο Λευκός Οίκος σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες είναι απλώς το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία.

Κάθε υπηρεσία μπορεί να ζητήσει υψηλότερη χρηματοδότηση, ενώ ο προϋπολογισμός τελικά θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Τραμπ προβλέπει ανάπτυξη 2,4% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον δεύτερο αξιωματούχο. Πέρυσι ο Τραμπ είχε πει πως ο «εθνικός στόχος» θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη να φθάσει έναν ρυθμό 4% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας στο Fox News χθες Κυριακή, διαβεβαίωσε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν προβλέπει περικοπές στα ομοσπονδιακά προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης.

Tags: ΗΠΑΠΕΝΤΑΓΩΝΟΤΡΑΜΠ

Related Posts

Αρμενία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

09/02/2026 - 21:42
Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert