OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Βίτσας: «Το μεγάλο πάρτι των εξοπλιστικών ξεκίνησε μετά τα Ίμια»

28/03/2017 - 18:54
Share on FacebookShare on Twitter

 Πρόκληση, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, όσα ελέχθησαν για το Νίκο Μπελογιάννη. «Ο Νίκος Μπελογιάννης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αγωνιστής του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, άνθρωπος που δολοφονήθηκε το 1952 δια παρανόμου εκτελέσεως, ζει. Ζει και όχι μόνο ζει αλλά φοβίζει. Φοβίζει αυτός ο ήρωας κάθε δημοκράτη ανθρώπου, κάθε αριστερού ανθρώπου, κάθε ανθρώπου που έχει παλέψει για την ελευθερία. Φοβίζει εκείνους που στο μυαλό τους έχουν τις διαδικασίες της καταπίεσης, της δουλείας, τις διαδικασίες του αυταρχισμού και φοβίζει τους φασίστες και τους ναζιστές», είπε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναφερόμενος στην πρόταση συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν είναι ζήτημα νομικό, δεν είναι μόνο ζήτημα ποινικό και απόδοσης ευθυνών, αλλά ζήτημα βαθιά πολιτικό που συνδέεται με τον τρόπο λειτουργίας του κράτους.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, ο λαός μας αποφάσισε το 2015, με τον τρόπο που είχε συγκροτηθεί αυτό το σύστημα σε όλα τα επίπεδα. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε πολιτική βούληση και η πολιτική βούληση αυτή να γίνει ένα νομικό οπλοστάσιο», είπε ο Δημήτρης Βίτσας. «Το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής είχε μεταλλάξει λειτουργίες του κράτους, ώστε να εξυπηρετούν την διαφθορά και την διαπλοκή και να προσφέρει ταυτόχρονα προστασία και ασυλία», ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ, που είπε ότι χρειάζονται πολλές αλλαγές, ώστε η λειτουργία του κράτους να είναι διαφανής και κρυστάλλινη.

«Γύρω από αυτά που αφορούσαν τα εξοπλιστικά προγράμματα πάντοτε υπήρχαν σκιές, άλλοτε μεγάλες και άλλοτε μικρές», είπε ο Δημήτρης Βίτσας και πρόσθεσε ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν τον χώρο της εθνικής ασφάλειας ως χώρο απόκρυψης των ανομιών τους. Είπε ακόμη ότι από τη διαδικασία της κάθαρσης η Άμυνα θα βγει κερδισμένη, θυμίζοντας στο σημείο αυτό παλαιότερες δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη ότι γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες και ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες.

Ειδικά για την πρόταση της προανακριτικής, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι μιλάμε για μια 8ετία, την 8ετία 1996 – 2004, της οποίας προηγήθηκαν τα Ίμια. Ο Δημ. Βίτσας επικαλέστηκε την φράση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι «διαπιστώθηκε έλλειψη δυνάμεως». «Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το μεγάλο πάρτι», είπε ο ΑΝΥΕΘΑ και ανέφερε ότι από εκείνη την 8ετία έχουμε ότι σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και η πολιτική ηγεσία και διάφοροι αξιωματικοί εκείνης της εποχής, τώρα κάνουν αιτήσεις αποφυλάκισης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΙΤΣΑΣΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑΙΜΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert