OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Βίτσας: H Ελλάδα μπορεί να δώσει τον τόνο της σταθερότητας στην περιοχή

13/05/2017 - 20:30
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια Ευρώπη που βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα και σε μια ασταθή από πολέμους περιοχή, η Ελλάδα μπορεί να δώσει τον τόνο της σταθερότητας, της ειρήνης, της διεθνούς συνεργασίας και της δημοκρατίας, τονίζει μεταξύ άλλων στο φύλλο της εφημερίδας Τα ΝΕΑ που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου 2017 o κ.Βίτσας. Ο ΑΝΥΕΘΑ  από τη στήλη ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ υπογράφει άρθρο υπό τον τίτλο: «»Εξιτήριο» από την επιτροπεία και τη μνημονιακή περίοδο». 

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο:

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τη β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι το «εισιτήριο» για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων οικονομικής, και όχι μόνο, επιτροπείας της χώρας και το «εξιτήριο» από τη μνημονιακή περίοδο. Μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία πλήρωσε ακριβό τίμημα. Ανεργία, πτώση του βιοτικού επιπέδου, καταστροφή του κοινωνικού κράτους, απογύμνωση του παραγωγικού ιστού, ήταν ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου.

Έχω την άποψη πως αυτό το κόστος δεν ήταν αναγκαίο, επιβλήθηκε από τις ιδεοληψίες του νεο- φιλελευθερισμού, τους διεθνείς συσχετισμούς και ανταγωνισμούς, την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αρνηθεί τον διαπλεκόμενο και εξουσιαστικό εαυτό του.

Σήμερα, έπειτα από σκληρή δουλειά και την υπομονετική στήριξη του λαού μας, βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση. Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συγκεκριμενοποίηση της ρύθμισης του χρέους έχουν άμεσα αποτελέσματα, δημιουργούν νέες ευκαιρίες και απαιτήσεις.

Στα άμεσα αποτελέσματα συγκαταλέγονται η εδραίωση κλίματος σταθερότητας, η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση με συνεπακόλουθο την αύξηση σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και «φρέσκο» χρήμα στην αγορά και επιτάχυνση εφαρμογής αναπτυξιακών σχεδίων.

Η νέα περίοδος έχει χρόνους και στόχους:

Έξοδος από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018.

Παραγωγική ανασυγκρότηση.

Αναδιανομή προς τους ασθενέστερους.

Πρακτικά πρέπει να στηριχθούμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες, σε τομείς της βαριάς βιομηχανίας, τη ναυτιλία, τις κατασκευές, τον πολιτισμό και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Συγχρόνως, τα θετικά αποτελέσματα πρέπει να ενδυναμώνουν το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα την Παιδεία και την Υγεία. Και τα αποτελέσματα της ανάπτυξης να μετρώνται αναφορικά με τη μείωση της ανεργίας.

Σε μια Ευρώπη που βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα και σε μια ασταθή από πολέμους περιοχή, η Ελλάδα μπορεί να δώσει τον τόνο της σταθερότητας, της ειρήνης, της διεθνούς συνεργασίας και της δημοκρατίας. Και με αυτή την έννοια, η παραγωγική ανασυγκρότηση και το κοινωνικό κράτος, έχουν άμεση σχέση με την εθνική ασφάλεια.

Είναι καθαρό πως έχουμε αναλάβει μια σύνθετη προσπάθεια, όπου δημόσιος, ιδιωτικός και κοινωνικός τομέας της οικονομίας, πρέπει να λειτουργήσουν συνεργατικά και με αίσθημα ότι επιτελούν ένα έργο μεγάλων διαστάσεων με σύγχρονο περιεχόμενο.

Είναι εξίσου καθαρό, πως δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. ∆εν πρέπει να ξεχνάμε πως:

Η δήθεν ευημερία με δανεικά δεν πρόκειται να επιστρέψει, ούτε πρέπει να είναι επιθυμητή.

Η έξοδος από τη μνημονιακή περίοδο δεν μπορεί να οδηγήσει σε νέο αλόγιστο δανεισμό.

Εχουμε κάνει πολλά για το κτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, όμως το φαινόμενο πρέπει να εκριζωθεί πρώτα απ’ όλα από την κοινωνική συνείδηση.

Τα παραπάνω είναι υπομνήσεις για τους παλαιότερους αλλά και σταθερές για τη νέα γενιά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 

 

Tags: ΒΙΤΣΑΣΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Κένταυρος – Barak MX: Το ελληνικό anti-drone σύστημα ενσωματώθηκε στα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας

GCAP: Επίθεση Ιταλίας στην Βρετανία – «Τρελός ο εγωϊσμός τους, δεν μοιράζονται τεχνολογίες»

Ιράν: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» – Μηνύματα προς Ουάσινγκτον μέσω τρίτων για πλαίσιο διαπραγματεύσεων

Σεργκέι Σοϊγκού: «Η Ρωσία υποστηρίζει την Κίνα στο ζήτημα της Ταϊβάν»

Su-57 αντί F-35: Προχωρημένες επαφές Ινδίας – Ρωσίας με «οδηγό» το success story των Su-30MKI

F-16 Block 70: Το Περού αναθεωρεί την απόφαση για Gripen και επιλέγει τα μαχητικά της Lockheed Martin

Το ΕΛΚΑΚ εξηγεί: Νέο digital video series για την αμυντική βιομηχανία που «βγαίνει μπροστά» [vids]

Top News

Διονύσης Αλέρτας: Δημοσίευμα «πέθανε» τον διάσημο pastry chef - «Σίγουρα είμαι ζωντανός» έγραψε ο ίδιος

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Αντιδράσεις μετά το εξοργιστικό παραλήρημα για τις τιμές των ενοικίων - «Το τζάμπα πέθανε»

Η «λαμπερή» πρεμιέρα της «Melania» - Οικοδέσποινα η Κίμπερλι Γκλιφόιλ, ποιοι παρευρέθηκαν στο Κέντρο Αθηνών

Grammy: Το Top 10 «Best dressed» των βραβείων - Οι λαμπερές παρουσίες που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert