OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Βούλευμα διατάσσει δέσμευση ακινήτων και λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου

22/05/2017 - 19:09
Share on FacebookShare on Twitter

Την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, προβλέπει βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Με την απόφασή του αυτή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει τη δέσμευση του σπιτιού του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, του γραφείου του στο κέντρο της Αθήνας και κάθε εγχώριου τραπεζικού λογαριασμού του στο πλαίσιο ερευνών της Δικαιοσύνης.

Η απόφαση, που αφορά αποκλειστικά τον πρώην υπουργό και όχι μέλη της οικογένειας του, εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία ζήτησε τη δέσμευση λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική έφοδο που έκαναν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του κ. Παπαντωνίου. Η προσφυγή της εισαγγελίας Διαφθοράς στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκτιμάται ότι σχετίζεται με την πρώτη αξιολόγηση των κατασχεθέντων από τους χώρους του πρώην υπουργού, τα οποία πιθανολογείται ότι επέτρεψαν, τόσο την αιτιολόγηση του αιτήματος όσο και την κρίση του Συμβουλίου που το αποδέχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφαίνονται με το βούλευμα που εξέδωσαν, ότι τα στοιχεία που επικαλέστηκε στο αίτημα της η Εισαγγελέας Διαφθοράς είναι επαρκή ώστε να τεθούν υπό δέσμευση τα εντός της χώρας περιουσιακά στοιχεία του κ. Παπαντωνίου, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από τους ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα κατά τη διάρκεια θητείας του στο υπουργείο Άμυνας. Η δέσμευση επίσης, αφορά και την έρευνα που διενεργείται σχετικά με οικονομικά στοιχεία του πρώην υπουργού που βρίσκονται στο εισαγγελικό στόχαστρο – και συγκεκριμένα καταθέσεις του και τιμήματα αγοράς ακίνητης περιουσίας μετά το 2000.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών για τον πρώην υπουργό, έχει ήδη υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στα τέλη Μαρτίου προς τις ελβετικές αρχές, οι οποίες έχουν ενημερώσει για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Μετά τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τις ελβετικές αρχές ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας-δωροληψίας, μετά από γραπτό αίτημα που απέστειλαν στην εισαγγελία Διαφθοράς η κ. Ζαμανίκα και ο κ. Ευαγγέλου για την απαγγελία των δύο κατηγοριών.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρονται να έχουν διασταυρώσει στοιχεία από κατασχέσεις σε σπίτια εμπλεκομένων και μαρτυρικές καταθέσεις προσώπων που εκ της θέσεως τους σε γαλλική εταιρεία, είχαν εμπλακεί στη διαδικασία προμηθειών του Δημοσίου. 

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Tags: ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert