OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος – ΑΟΖ: Σε προστατευτικό κλοιό αμερικανικών, ελληνικών, γαλλικών και ισραηλινών σκαφών

12/07/2017 - 12:17
κυρώσεις ΕΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush, πλαισιούμενο από την δύναμη αντιτορπιλικών και φρεγατών που συγκροτούν την Ομάδα Μάχης του CVN 77 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, γαλλικά, ελληνικά και ένα ισραηλινό σκάφος «περισφίγγουν» προστατευτικά όλη την νότια πλευρά της κυπριακής ΑΟΖ.

Σταθερά και κατά δύο ώρες πριν την καθορισμένη –από μήνες– ώρα και μέρα, έφτασε στο σημείο της γεώτρησης στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1» το γεωτρύπανο West Capella χθες το βράδυ.

Το γεωτρύπανο, που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τενερίφη προς την Κυπριακή ΑΟΖ πριν 14 μέρες, αναμένεται ότι εντός του επόμενου 24ώρου θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και νερό όπως και τρόφιμα κ.τ.λ. από τα δύο σκάφη υποστήριξης που βρίσκονται στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ τρίτο σκάφος θα πλέει συνεχώς κοντά για λόγους ασφάλειας. Επίσης, της έναρξης των γεωτρητικών εργασιών θα προηγηθούν σειρά ασκήσεων ασφαλείας.

ΑΟΖ: Ο Ερντογάν προσπαθεί να ελέγξει τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο – Νέα προκλητική NAVTEX

Το γεωτρύπανο ακολούθησε ρότα μέσω του τεμαχίου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ για να κατευθυνθεί στο σημείο σταθεροποίησης.

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush, πλαισιούμενο από την δύναμη αντιτορπιλικών και φρεγατών που συγκροτούν την Ομάδα Μάχης του CVN 77 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, γαλλικά, ελληνικά και ένα ισραηλινό σκάφος «περισφίγγουν» προστατευτικά όλη την νότια πλευρά της κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως δήλωσε στο Onalert η Αντιπλοίαρχος Garas στέλεχος του πληρώματος του USS George W. Bush (CVN-77) το αεροπλανοφόρο εισήλθε στην Mεσόγειο στις 6 Ιουνίου με αποστολή την διεξαγωγή επιθέσεων ακριβείας από την Ανατολική Μεσόγειο κατά στόχων στο Ιράκ και την Συρία στο πλαίσιο της Επιχείρησης Inherent Resolve “τονίζοντας την κινητικότητα, την ευελιξία και την δυνατότητα προβολής ισχύος των ανεπτυγμένων δυνάμεων του Ναυτικού”.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΡΙΚ, περί των ξένων σκαφών που περισφίγγουν την κυπριακή ΑΟΖ από τον νότο, γαλλικές φρεγάτες κατέπλευσαν χθες βράδυ και προσέδεσαν στο λιμάνι Λάρνακας, απ’ όπου σήμερα απέπλευσαν κατευθυνόμενες προς το πεδίο-στόχο της γεώτρησης της TOTAL, «Ονησίφορος Δυτικό -1» του τεμαχίου «11» της κυπριακής ΑΟΖ.

Ηδή στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί κοινό μυστικό ότι περιπολούν εδώ και περίπου έναν μήνα 1-2 ελληνικά υποβρύχια, πιθανότατα της κλάσης Type 214, ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος για τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά μέσα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (TDK).

Επίσης, τα «μάτια» της Ελλάδος, στα ανατολικά της Κύπρου, μεταξύ των χωρικών υδάτων Λιβάνου και Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί η κανονιοφόρος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος». Να σημειώσουμε οτι σήμερα η πυραυλακατός  «Ρουσσέν», τύπου SUPER VITA στα νότια της Κύπρου εχει σταλεί για να σκαντζάρει [αντικαταστήσει] την «Νικηφόρος» όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Συνεχής ενημέρωση στο newsit.com.cy

Tags: ΑΟΖΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Ακρωτήρι - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

Ήχησαν οι σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου: Προειδοποίηση στους κατοίκους για «απειλή ασφαλείας»

19/03/2026 - 17:15
Μητσοτάκης - ΚΙΜΩΝ
ΚΥΠΡΟΣ

«ΚΙΜΩΝ»: Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης επισκέφθηκαν την ελληνική φρεγάτα – Συνάντηση και με τους πιλότους των F-16 [pics, vid]

09/03/2026 - 18:08
Κύπρος - Μακρόν - Χριστοδουλίδης - Μητσοτάκης
ΚΥΠΡΟΣ

Μακρόν: Η Γαλλία σχεδιάζει «αμυντική αποστολή» στα Στενά του Ορμούζ – Οι κοινές δηλώσεις με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη στην Κύπρο [vid]

09/03/2026 - 15:05

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες σε Αιγαίο, Δωδεκάνησα – Βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert