OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

ΑΟΖ: Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία – Barbaros και Gokceada έξω απο την Πάφο

15/07/2017 - 23:23
Share on FacebookShare on Twitter
Πρώτη δημοσίευση: 2017-07-15 14:04:54
Τελευταία ενημέρωση:2017-07-15 23:23:54

Με κάθε τρόπο φροντίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Μετά το σεισμογραφικό Barbaros που άλλαξε ρότα και από Μόρφου έβαλε πλώρη για την Πάφο, στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα TCG Gökçeada.

Η τουρκική φρεγάτα TCG Gökçeada (F-494) αλλάζοντας ρότα πλέει προς την Πάφο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία ωστόσο αναφέρουν ότι η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου καλώντας την να μην πλησιάσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά το ‘West Capella’ και για το λόγο αυτό επενέβη η ε/κ ακτοφυλακή στέλνοντας μήνυμα «μην μπείτε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη».

Συγκεκριμένα το περιστατικό επικαλείται η τ/κ εφημερίδα Kibris Postasi, αναφέροντας πως η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά το ‘West Capella’ και για το λόγο αυτό επενέβη η κυπριακή ακτοφυλακή.

Τη φρεγάτα TCG Gökçeada (F-494) έστειλε στην Ανατολική Μεσόγειο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων για να παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες του γεωτρύπανου West Capella, που διεξάγει γεώτρηση στο οικόπεδο 11.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έγκυρη κυπριακή πηγή ανέφερε ότι οι εργασίες στο γεωτρύπανο «West Capella» συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ πλέον στο γεωτρύπανο μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης όπως ήδη έχει τονιστεί, η ‘Αγκυρα στέλνει προς το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, το σεισμογραφικό έβαλε ρότα για το Αιγαίο με κατεύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά. Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας για σεισμογραφική έρευνα στον κόλπο της Μόρφου, άλλαξε ρότα προς την εν λόγω περιοχή. Αργά χθες άλλαξε και πάλι ρότα προς το Αιγαίο και την θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ αργά το βράδυ, άλλαξε ξανά πορεία και μέχρι το πρωί σήμερα είχε κατεύθυνση προς το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ για το οποίο τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης έχουν η Ιταλική ΕΝΙ και η Γαλλική TOTAL.

Το Barbaros πέρασε δυτικά των ακτών της Πάφου και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων (35 ναυτικών μιλίων περίπου) από τις δυτικές ακτές της Κύπρου και τώρα πλέει νοτιοδυτικά προς το «6», εντός του οποίου αναμένεται να εισέλθει, αν δεν υπάρξει άλλη αλλαγή. Πάντως, η ‘Αγκυρα δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Συνεχής Ενημέρωση newsit.com.cy

Tags: ΑΟΖΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert