OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ισραήλ: Απαγόρευση εισόδου στους άνδρες κάτω των 50 ετών στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ

21/07/2017 - 12:07
Share on FacebookShare on Twitter

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους άνδρες μικρότερους των 50 ετών την πρόσβαση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ σήμερα για τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, καθώς η ένταση γύρω από την πλατεία των Τεμενών παραμένει τεταμένη.

«Η είσοδος στην παλιά πόλη και το Όρος του Ναού (η πλατεία των Τεμενών για τους μουσουλμάνους) επιτρέπεται στους άνδρες άνω των 50 ετών. Δεκτές θα γίνονται οι γυναίκες όλων των ηλικιών», επεσήμανε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν από την Κυριακή την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους της πλατείας μετά τη φονική επίθεση εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών κοντά στο σημείο αυτό.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην πηγαίνουν πλέον να προσεύχονται στην πλατεία των Τεμενών και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι προσεύχονται από την Κυριακή στην παλιά πόλη. Σχεδόν καθημερινές είναι οι συγκρούσεις με την αστυνομία.

Καθώς πλησίαζε η προσευχή της Παρασκευής τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ίσως αποσύρει τους ανιχνευτές μετάλλων ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις.

Όμως έπειτα από διαβουλεύσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και το συμβούλιο ασφαλείας, ο Νετανιάχου τελικά αποφάσισε να τους διατηρήσει.

Ισραηλινός αξιωματούχος επεσήμανε σήμερα ότι το συμβούλιο ασφαλείας «έδωσε άδεια στην αστυνομία να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις προκειμένου να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση στους ιερούς τόπους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη».

Τα νέα μέτρα ασφαλείας αναζωπύρωσαν τους φόβους των Παλαιστίνιων ότι το Ισραήλ θα αναλάβει τον αποκλειστικό έλεγχο της πλατείας των Τεμενών, τρίτο πιο ιερό τόπο για το ισλάμ.

Ωστόσο το Ισραήλ διαβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να τροποποιήσει τους σιωπηλούς κανονισμούς που επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να πηγαίνουν οποιαδήποτε στιγμή στην πλατεία και στους εβραίους κάποιες ώρες, χωρίς να μπορούν να προσευχηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: ΙΣΡΑΗΛΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Πακιστάν: Ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτοι γύροι απευθείας συνομιλιών ΗΠΑ και Ιράν – Προσπάθεια να «γεφυρωθεί το χάσμα»

CENTCOM: Δύο αντιτορπιλικά διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ – Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκαθάρισης ναρκοπεδίων

Οι ΗΠΑ διαψεύδουν ότι πολεμικό πλοίο απειλήθηκε από το Ιράν και δεν διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ

Τραμπ: «Ξεκινήσαμε την εκκαθάριση των Στενών του Ορμούζ – Νεκροί οι επί χρόνια ηγέτες του Ιράν, δόξα στον Αλλάχ»

Δένδιας από Ξάνθη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαφυλάττουν την ακεραιότητα της Πατρίδας 365 μέρες τον χρόνο

Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Ισλαμαμπάντ – Οι 4 «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Ζελένσκι: Η Ουκρανία παρέλαβε 175 αιχμαλώτους πολέμου και 7 αμάχους από την Ρωσία

Οι ΗΠΑ διαψεύδουν ότι απελευθέρωσαν περιουσιακά στοιχεία που έχει το Ιράν στο εξωτερικό

Top News

Κατερίνα Καινούργιου: Ποζάρει αμακιγιάριστη με την κόρη της και απαντάει στις κριτικές - «Έγινα μαμά αλλά παραμένω γυναίκα»

Πέτρος Λαγούτης: «Και οι παρουσιαστές τρώνε τη δουλειά των ηθοποιών σε άλλες περιπτώσεις»

Στέφανος Μπορμπόκης: Το μεγάλο «7» του ΠΑΟΚ, ο «ήρωας του Μαλίν», η αξεπέραστη πρωτιά και η «μάχη» με το Αλτσχάιμερ

Η Super Κική για τη μέρα που της έκοψαν το ρεύμα: Πήγα να πληρώσω τον λογαριασμό σε άλλη διεύθυνση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert