OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Καταγγέλλει τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ – Ν. Κορέας

20/08/2017 - 13:10
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» με τα στρατιωτικά γυμνάσια που ξεκινούν αύριο ενώ η ένταση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ έχει φθάσει στα ύψη.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε δοκιμές δύο βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων τον Ιούλιο, που φαίνεται να βάζουν στο βεληνεκές τους ένα σημαντικό τμήμα της αμερικανικής ηπείρου. Απαντώντας, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να εξαπολύσει «πυρ και οργή» εναντίον του Βορρά.

Η Πιονγκγιάνγκ ανταπάντησε ότι θα εξαπολύσει ομοβροντία πυραύλων κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ, στον Ειρηνικό. Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιουν-ουν ανέβαλε προς το παρόν το σχέδιο αυτό, αλλά προειδοποίησε πως η εκτέλεσή του θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά της Ουάσινγκτον.

Όμως η Σεούλ και η Ουάσινγκτον ξεκινούν αύριο κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την επωνυμία «Ulchi Feedom Guardian (UFG)” κατά τα οποία δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες εκπαιδεύονται για την προστασία της Νότιας Κορέας από μια βορειοκορεατική επίθεση.

Η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί πως τα γυμνάσια αυτά είναι η προκλητική επανάληψη μιας εισβολής στο έδαφός της. Κάθε χρόνο απειλεί με στρατιωτικά αντίποινα.

«Αυτά τα κοινά γυμνάσια είναι η πιο σαφής έκφραση της εχθρότητάς τους απέναντί μας, και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αυτή η άσκηση δεν θα εξελιχθεί σε πραγματικές μάχες», γράφει σήμερα στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα του κυβερνώντος, μοναδικού κόμματος, η Rodong Sinmun.

«Τα κοινά γυμνάσια Ulchi Freedom Guardian ισοδυναμούν με λάδι στη φωτιά και θα επιδεινώσουν την κατάσταση στη χερσόνησο.»

Προειδοποιώντας ότι μπορεί να είναι «η ανεξέλεγκτη φάση ενός πυρηνικού πολέμου», η εφημερίδα συνεχίζει: «αν οι Ηνωμένες Πολιτείες φαντασιώνονται ότι ένας πόλεμος στη χερσόνησο θα συνέβαινε σε κάποιον άλλον, μακριά από αυτές στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, απατώνται περισσότερο από ποτέ.»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε πως η στρατιωτική άσκηση UFG, που διεξάγεται από το 1976 και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε προσομοιώσεις μέσω υπολογιστών, θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί.

Αρνήθηκε να πει αν θα ελαφρυνθεί στην προσπάθεια να χαμηλώσουν οι εντάσεις. Όμως το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχουν 17.500 στρατιώτες έναντι 25.000 στρατιωτών που είχαν συμμετάσχει στα γυμνάσια του 2016.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, οι δύο σύμμαχοι εξετάζουν την πιθανότητα να εγκαταλείψουν το αρχικό τους σχέδιο για την ανάπτυξη αεροπλανοφόρων κοντά στη χερσόνησο στο πλαίσιο των ασκήσεων αυτών.

Παράλληλα ο στρατηγός Τζεόνγκ Κιεόνγκ-Ντου, επικεφαλής του κοινού επιτελείου στρατού, εκτίμησε πως η κατάσταση σήμερα είναι «είναι πιο σοβαρή από ποτέ». Προειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ ότι, σε περίπτωση επίθεσης, κινδυνεύει να υποστεί αντίποινα χωρίς έλεος.

«Σε περίπτωση πρόκλησης του εχθρού, ο στρατός μας θα λάβει ισχυρά και αποφασιστικά αντίποινα που θα τον κάνουν να μετανιώσει πικρά», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Related Posts

CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

CENTCOM: «Έχουμε καταστρέψει πάνω από 8.000 στόχους του Ιράν – Δεν έχουν ναυτικό ούτε πετούν μαχητικά αεροσκάφη»

21/03/2026 - 14:37
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν ξέφυγε από τον έλεγχο του Τραμπ – Οι λάθος υπολογισμοί και οι εναλλακτικές λύσεις

21/03/2026 - 14:14
Νατάνζ
ΚΟΣΜΟΣ

Με «bunker buster» βόμβες MOP χτύπησαν οι ΗΠΑ την ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

21/03/2026 - 12:56

Διαβάστε Επίσης

CENTCOM: «Έχουμε καταστρέψει πάνω από 8.000 στόχους του Ιράν – Δεν έχουν ναυτικό ούτε πετούν μαχητικά αεροσκάφη»

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν ξέφυγε από τον έλεγχο του Τραμπ – Οι λάθος υπολογισμοί και οι εναλλακτικές λύσεις

Με «bunker buster» βόμβες MOP χτύπησαν οι ΗΠΑ την ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

Ιράν: Είμαστε σε αυτοάμυνα στην απρόκλητη επίθεση των ΗΠΑ – Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά

ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ – Φονική «τρομοκρατική επίθεση» στη Βαγδάτη

Πούτιν σε Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Η Ρωσία παραμένει πιστή φίλη και αξιόπιστος εταίρος του Ιράν

Ιράν: Πόσο πιθανό είναι να πέσει το καθεστώς μετά τον πόλεμο με ΗΠΑ και Ισραήλ – Τα τέσσερα σενάρια

CBS: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν χερσαία απόβαση στο Ιράν – Σε ετοιμότητα Πεζοναύτες και η 82nd Airborne

Top News

Γη της ελιάς - spoiler: Η Ερωφίλη χάνει το μωρό, ο Στάθης τη σπρώχνει για να τη γλιτώσει από τροχαίο

Γιώργος Τσαγκαράκης: Η μπίζνα με τα πλαστά έργα τέχνης στο Κολωνάκι - Τι ερευνά το ελληνικό FBI για τον γνωστό γκαλερίστα

Φασολάδα λεμονάτη, μπακαλιάρος σκορδαλιά και σπαγγέτι με κάπαρη και ελιές για το τραπέζι μας την επόμενη εβδομάδα

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: «Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert