OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ερντογάν για Γερμανία: Δεν θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση

26/09/2017 - 13:17
Share on FacebookShare on Twitter

Η Γερμανία δεν θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση στις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές της χώρας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2017.

“ Θα το δείτε, δεν θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Θα κάνουν μήνες, τουλάχιστον δύο μήνες”, είπε ο Ερντογάν.

“Η Ολλανδία μας επιτέθηκε και ακόμα δεν έχουν καταφέρει να σχηματίσουν κυβέρνηση”, είπε επίσης ο Ερντογάν.

Αποτελέσματα γερμανικών εκλογών

Για πρώτη φορά από το 1945 στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας μπήκαν οι ακροδεξιοί. Τα αποτελέσματα στις Γερμανικές εκλογές δείχνουν στροφή των ψηφοφόρων κατά των μεταναστών. Η Εκρηκτική άνοδος του AfD, των ακροδεξιών δηλαδή, που για πρώτη φορά καταφέρνουν μετά την πτώση του ναζισμού να μπουν στην ομοσπονδιακή Βουλή φαίνεται ότι αλλάζει πολλά από τα δεδομένα στην πολιτική της χώρας.

Η Άνγκελα Μέρκελ για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται πρώτη. Ετοιμάζεται για την τέταρτη εκλογική της θητεία, ωστόσο βγαίνει πληγωμένη. “Θα περίμενα λίγο καλύτερα αποτελέσματα” ήταν η πρώτη της αντίδραση.

Ωστόσο η πτώση των Σοσιαλδημοκρατών του Μ. Σουλτς βάζει ένα τεράστιο εμπόδιο. Το κόμμα αποδεικνύεται ότι μόνο να χάσει έχει από τη συμμετοχή του σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό και έτσι τώρα ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι ένα τεράστιο ερώτημα.

Οι τουρκογερμανοί ψηφοφόροι δεν προτιμούν…το CDU

Περίπου 720.000 άνθρωποι τουρκικής καταγωγής έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γερμανία, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις γερμανικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 24ης Σεπτεμβρίου.

Το ότι οι Γερμανοί τουρκικής καταγωγής βλέπουν τη CDU με καχυποψία δεν οφείλεται μόνο στο ότι είναι το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών. Εδώ και καιρό η παράταξη τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά και κατά της διπλής υπηκοότητας. Επιπλέον οι πολιτικοί τουρκικής καταγωγής έχουν πιο έντονη παρουσία στα κόμματα που πρόσκεινται στην αριστερά. Οι πέντε από τους έντεκα βουλευτές τουρκικής καταγωγής ανήκουν στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, τρεις στους Πράσινους (μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της παράταξης Τσεμ Έζντεμιρ) και στους Χριστιανοδημοκράτες μόλις μια βουλευτής.

Ψυχρή περίοδος για τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε πολύ δύσκολο σημείο, με την Τουρκία να προχωρά συνεχώς σε νέες προκλήσεις. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι ένα μέρος των τουρκογερμανών ζει αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία. Το 63% Τούρκων και Γερμανότουρκων που ζουν στη Γερμανία μιλά αποκλειστικά ή κυρίως τουρκικά. «Πολλοί Τούρκοι στη Γερμανία παρακολουθούν αποκλειστικά μόνο τουρκικά μέσα ενημέρωσης» είχε επισημάνει ο Ούμουτ Κάρακας τον Αύγουστο. 

Με πληροφορίες από www.hurriyetdailynews.com, DW, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝΜΕΡΚΕΛ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert