OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κοτζιάς: Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα από Λοβέρδο-Κουμουτσάκο

28/11/2017 - 20:17
Share on FacebookShare on Twitter

«Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία» τονίζει με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καλώντας «εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς, αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει ότι «είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η σημερινή εμφάνισή του στο υπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας».

Υπογραμμίζει δε ότι «ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω».

Αναφορικά με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι το ίδιο ισχύει και γι’ αυτόν, «ο οποίος», όπως τονίζει, «αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας».

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς υπενθυμίζει ότι «υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργγού Εξωτερικών είναι η παρακάτω:

Είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα.
Ωστόσο, η σημερινή εμφάνισή του στο Yπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας.
Ως γνωστόν, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω.
Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον κ. Κουμουτσάκο, ο όποιος, αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.
Υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο Υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα.
Τέλος, καλώ εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία.  

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΚΟΤΖΙΑΣΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣΛΟΒΕΡΔΟΣΥΠΕΞ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Βουλγαρία: «Είμαι περήφανος που ελληνικά F-16 και Patriot καλύπτουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο»

12/03/2026 - 16:58
ΚΕΠΒ
ΥΕΘΑ

«Έφοδος» Δένδια στο ΚΕΠΒ Θήβας: Είδε βολές νεοσυλλέκτων και γευμάτισε μαζί τους [pics]

11/03/2026 - 18:24
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στα Χανιά [pic]

09/03/2026 - 22:12

Διαβάστε Επίσης

Δένδιας από την Βουλγαρία: «Είμαι περήφανος που ελληνικά F-16 και Patriot καλύπτουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο»

Iron Beam: Τα drones της Χεζμπολάχ στον ουρανό του Ισραήλ αποκαλύπτουν τα όρια του συστήματος, γράφει η Jerusalem Post

HIMARS: Η Σουηδία αγοράζει 20 εκτοξευτές για σχεδόν 1 δισ. δολάρια – «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ

Τραμπ: Οι τιμές του πετρελαίου έρχονται σε δεύτερη μοίρα μετά την ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά

IDF: Προειδοποιεί τους αμάχους στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν την περιοχή μέχρι τον ποταμό Ζαχράνι – Βομβαρδισμοί στο Ιράν

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Το πρώτο μήνυμα του νέου ηγέτη του Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά»

Safesea Vishnu: Η στιγμή που αμερικανικό εμπορικό πλοίο πλήττεται από USV των IRGC [vid]

IDF: Ανακοίνωσε πως εξόντωσε τον υπεύθυνο για τα πυραυλικά πλήγματα διοικητή της Χεζμπολάχ

Top News

Χριστίνα Κοντοβά: Η υιοθεσία ήταν επιλογή, αλλά έχω ζήσει δύο αποτυχημένες εγκυμοσύνες

Μαρία Κίτσου: Έχουν γράψει για μένα ότι έχω μείνει έγκυος, ότι απέβαλα κι ένα σωρό τερατώδη πράγματα

Σε περιπέτειες ο Βασίλης Μιχαήλ, ο γνωστός εφοπλιστής που έχει παντρευτεί την κόρη του ιδιοκτήτη των Jumbo

Αγνώριστη η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, με κοντό μαλλί και άσπρα φρύδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert