OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Συνάντηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τον Γερμανό ομόλογό του

09/12/2017 - 15:55
Share on FacebookShare on Twitter

 Η επαναφορά των ελέγχων στα αεροδρόμια της Γερμανίας σε σχέση με τις πτήσεις που πραγματοποιούνται από την Ελλάδα και η ενίσχυση της συνεργασίας για την πάταξη του σοβαρού διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος ήταν τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή επίσημη συνάντηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με τον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, Ντίτερ Ρόμαν που έγινε στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Τσουβάλας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η ελληνική και η γερμανική Αστυνομία συνεργάζονται μεταξύ τους στενά για την καταπολέμηση όλων των μορφών της εγκληματικότητας, όπως αρμόζει σε σύγχρονες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας. Είναι βέβαιο ότι μία ενωμένη Ευρώπη μπορεί να σταθεί πιο αποτελεσματικά απέναντι στα θέματα αυτά, μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου, τόσο σε πολυμερές, όσο και σε διμερές επίπεδο. Προϋπόθεση είναι, ο διάλογος αυτός να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στις κοινές μας ευρωπαϊκές αρχές και παραδόσεις».

Επίσης, ο κ. Τσουβάλας, με δεδομένα τα στοιχεία των αποτελεσμάτων επί των ελέγχων, έθεσε θέμα έναρξης αξιολόγησης τους, με στόχο την άμεση σταδιακή αποκλιμάκωσή τους. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης των ελέγχων προς όφελος των επιβατών, τονίζοντας ιδιαίτερα το σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η συνοχή του ενιαίου χώρου «Schengen» και επομένως η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε για τη σταθερή πρόθεση που υφίσταται για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση συναρτάται από τις πληροφορίες και τα δεδομένα που θα μας διαβιβάζονται, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία που αποδίδουμε στις επιχειρησιακές πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω, ότι η συνεργασία μας σε διμερές επίπεδο στηρίζεται σε μία ειλικρινή σχέση και σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως κι εμείς, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι το θέμα της μετανάστευσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την αστυνομία, αλλά απαιτεί και χρήζει μίας επίσης πολιτικής, αν θέλετε, συνοδείας του όλου θέματος».

Ακόμα, επιβεβαίωσε ότι όλα τα αιτήματα που τέθηκαν θα εξεταστούν και θα υποβληθούν υπόψη της πολιτικής του ηγεσίας.

Ακολούθησε συνάντηση των δύο αρχηγών με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος ενημέρωσε τον Dr. Dieter Romann για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους ελέγχους πτήσεων και τα οποία απαιτούν επείγουσες λύσεις. Τέλος, ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας επισκέφτηκε σήμερα τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου απέδωσε φόρο τιμής στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Αερολιμένα.

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΕΛΑΣ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Μέση Ανατολή: Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από άγνωστο βλήμα στα ανοιχτά του Κατάρ

Το Ιράν απειλεί με «ανταπόδοση» μετά την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον δεξαμενόπλοιών του

WSJ: Το Ισραήλ έστησε και υπερασπίστηκε μυστική βάση στο Ιράκ για να πολεμήσει το Ιράν

Πούτιν: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία φτάνει στο τέλος της»

30 κιλά εκρηκτική ύλη στο θαλάσσιο drone: Σειριακοί αριθμοί και λογισμικό «φωτίζουν» το USV καμικάζι

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις

Σαν σήμερα: Το 1925 η Κύπρος ανακηρύσσεται αποικία του Βρετανικού Στέμματος

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός

Top News

Οι Metallica γκρέμισαν το ΟΑΚΑ: Υπερθέαμα με Ζορμπά, Τρύπες και πάνω από 85.000 θαυμαστές – Δείτε όσα έγιναν στη μεγάλη συναυλία

Eurovision: Όταν ο Σάκης Ρουβάς το 2004 «εκτόπισε» τον νικητή του Eurostar και ξετρέλανε την Ευρώπη με το «Shake it»

Στέλιος Πέτσας και Σοφία Βούλτεψη με φανέλα των Metallica – Οι επώνυμοι που έδωσαν το παρών

Δημήτρης Παπανικολάου: «Πάθαμε σοκ όταν μας είπαν ότι η κόρη μας ενδέχεται να μη μιλήσει ποτέ κανονικά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert