OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μουζάλας: «Παράθυρο» από Τουρκία για μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα

13/12/2017 - 16:01
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα «παράθυρο» από την Τουρκία για την αποδοχή του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης να μεταφέρονται αιτούντες άσυλο από τα νησιά σε κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα, προκειμένου να εξετάζεται εκεί το αίτημά τους για άσυλο, χωρίς να καταρρίπτεται η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, φαίνεται πως ανοίγει, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», πρόκειται για ένα αίτημα που η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Τουρκία, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει αποδεκτό.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, «είναι πολύ πιθανόν, από την πλευρά της Τουρκίας, να άνοιξε ένα παράθυρο στο αίτημα που είχαμε υποβάλει πέντε φορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μπορούμε να μεταφέρουμε σε κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα ανθρώπους, χωρίς να χάνονται από τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, και αν πάρουν άσυλο να μείνουν Ελλάδα, αν όχι να επιστραφούν στην Τουρκία».

Τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε, θα επιδιώξει η ελληνική πλευρά «να δούμε αν αυτό μπορεί να πάρει μια νομοτεχνική μορφή».Επιπλέον, το υπουργείο εξετάζει τη «σύντμηση των διαδικασιών του ασύλου», αλλά «χωρίς να παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο», κάτι που μελετάνε «αυτή τη στιγμή πάρα πολύ σοβαροί νομικοί» και ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι «θα την έχουμε σύντομα».

Ο υπουργός κατηγόρησε τους δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου για «υποκρισία», καθώς «δεν υπάρχει τίποτα που να μην ήξεραν» και αναρωτήθηκε «από πότε στη δημοκρατία μας, για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σε ήδη υπάρχον και νόμιμο camp της ελληνικής πολιτείας, θα πρέπει να συμφωνεί το δημοτικό συμβούλιο;».

Επίσης, επανέλαβε ότι η πρόταση της κυβέρνησης, από τον Σεπτέμβριο του 2016 που απορρίφθηκε από τους δημάρχους, είναι να υπάρχουν «παραπάνω θέσεις φιλοξενίας και καλές θέσεις φιλοξενίας, ώστε να λειτουργεί πιο γρήγορα το άσυλο».

Ο κ. Μουζάλας έκανε, επίσης, λόγο για «διαστρέβλωση της συνέντευξης στο Spiegel», καθώς «λέγεται ένα ψέμα ότι εγώ είπα ότι μπορεί να έχουμε νεκρούς στη Μόρια». Όπως πρόσθεσε, «εμείς παλεύουμε και παλεύουμε συνεχώς να μην έχουμε νεκρούς και να κάνουμε όσο γίνεται τις συνθήκες καλύτερες. Έχουμε εναντίον μας τη ροή, που είναι ένας παράγοντας αστάθμητος, δεν εξαρτάται από εμάς».

Τέλος, σχετικά με την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην κατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ, ο κ. Μουζάλας την χαρακτήρισε ως «βόμβα στην ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» λέγοντας επιπλέον, ότι η συγκεκριμένη πρόταση «πρέπει να μας ανησυχεί σαν χώρα και σαν Ευρώπη και πρέπει να μας ανησυχεί πάρα πολύ».
Ο υπουργός διέκρινε και ένα «γενικότερο κλίμα σκλήρυνσης της ΕΕ απέναντι στα ζητήματα που αφορούν στο προσφυγικό και μεταναστευτικό». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΣΥΛΟΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert