OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Βίτσας σε Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πάντα έτοιμη και ισχυρή

02/01/2018 - 15:57
Share on FacebookShare on Twitter

Αυστηρό μήνυμα στον τούρκο Αντιπρόεδρο Χακάν Τσαβούσογλου, αλλά και προς τους ακραίους κύκλους της Τουρκίας, έστειλε ο υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας. Απαντώντας στο μπαράζ των πολεμικών απειλών που εκτοξεύονται από την Άγκυρα, ο κ. Βίτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89, κάλεσε τους γείτονες και ονομαστικά τον Τούρκο Αντιπρόεδρο να προσέχει τις τοποθετήσεις του γιατί όπως επισήμανε δεν θα «μπορεί να εκπληρώσει αυτό που λέει.». 

«Η πολύ επιθετικότητα μερικές φορές βλάπτει και στο τέλος κάνει τον αυτόν ο οποίος φραστικά επιτίθεται, να μένει στο κενό γιατί δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτό που λέει.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας.  Σχολιάζοντας την ένταση που καλλιεργεί η Τουρκία σημείωσε δηκτικά:  »Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κύριος Τζανακόπουλος, με πολύ επάρκεια απάντησε σε αυτό το θέμα. Εγώ θα μπορούσα να προσθέσω δύο πράγματα: ότι ανέξοδοι παληκαρισμοί δεν ωφελούν, ούτε κανείς μπορεί να ανησυχήσει απ’ αυτούς και σαν τέτοιο ανέξοδο παληκαρισμό θεωρώ τις δηλώσεις του κυρίου Τσαβούσογλου, ο οποίος θα έπρεπε να είναι και περισσότερο προσεκτικός σε σχέση με τα διαδραματιζόμενα στην περιοχή.»

Πρόσθεσε δε προειδοποιώντας τον κ. Τσαβούσογλου: «Άρα οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες είναι προς δικαίωση, στην ουσία, όλων των δικών μας αιτιάσεων και απαιτήσεων, θα πρέπει να είναι σεβαστές από όλους. Πολύ περισσότερο για τον κύριο Τσαβούσογλου, έναν άνθρωπο ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και θα έπρεπε να ξέρει, ότι όσον αφορά τις πιθανές επιθετικές απειλές, η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη. Δεν λέμε απλά είμαστε ισχυρή, αλλά είμαστε μια χώρα που έχει πραγματικά ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Θεωρούμε συγχρόνως ότι όλα τα ζητήματα τα οποία έχουν κάτι να συζητηθεί – όχι αυτά που δεν μπορούν να συζητηθούν, όπως είναι οι υποτιθέμενες «γκρίζες ζώνες» που για μας δεν υπάρχουν – λύνονται δια της διπλωματικής οδού και με ειρηνικό τρόπο.» 

Για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου ο κ. Βίτσας δήλωσε με σαφήνεια: «Δεν θα την θέλαμε την ένταση. Είμαστε σαν Ένοπλες Δυνάμεις, σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σαν λαός και βεβαίως σαν κυβέρνηση πάντοτε έτοιμοι. Χρειαζόμαστε την ειρήνη για να συναναπτυχθούμε με όλες τις χώρες οι οποίες βρισκόμαστε στην ίδια περιοχή αλλά και για να αναπτυχθούμε και εσωτερικά.» 

Tags: ΑΝΥΕΘΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

Κουβέιτ: Φωτιά στο διυλιστήριο Μίνα αλ Αχμάντι μετά από επιδρομή drones – Δεν υπάρχουν θύματα

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Top News

Η Ντέμι Μουρ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Μπρους Γουίλις για τα γενέθλιά του: Η φωτογραφία αγκαλιά με την εγγονή του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αγαπώ το Παρίσι παράφορα» - Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην «πόλη του φωτός»

Ιωάννα Τούνη: Είμαι αληθινή, ειλικρινής και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό και αυτό μου είναι αρκετό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert