OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Προειδοποίηση Βίτσα: Η Ελλάδα είναι μια στρατιωτικά πολύ ισχυρή χώρα

23/02/2018 - 11:07
Share on FacebookShare on Twitter

«Γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα. Και σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική της δύναμη είναι μια πολύ ισχυρή χώρα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Τα προβλήματα που έχει εσωτερικά και εξωτερικά η Τουρκία προσπαθεί να τα ‘λύσει’ με μια προκλητικότητα, μια επιθετικότητα και μια αναθεωρητική θεώρηση των διεθνών συνθηκών. Αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να της περάσει. Έχει απέναντί της ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Την παρακολουθούμε και παίρνουμε όλα τα μέτρα. Η δική μου άποψη είναι ότι οφείλεται (η προκλητικότητα) σε εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα που έχει η Τουρκία, όχι σε σχέση με την Ελλάδα. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει πολλά μέτωπα με κυρίαρχο μέλημα το κουρδικό και μέτωπο στη Συρία και θέλει να συμμετάσχει ή να πιέσει σε κάτι που δεν της ανήκει, δηλαδή στην κυπριακή ΑΟΖ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

«Όπως και να το πάρει ο καθένας», πρόσθεσε, «η Κύπρος είναι -και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται από τη διεθνή κοινότητα- ένα κράτος. Ένα κράτος με πρόβλημα θα πει κάποιος, να το δεχθώ. Αλλά είναι ένα κράτος πάνω στο οποίο προσπαθούμε να βρούμε λύση. Γι’ αυτό γίνονται και οι συζητήσεις. Κι αυτό το κράτος έχει ΑΟΖ που διεθνώς εκπροσωπείται από την Κυπριακή Δημοκρατία με πρόεδρο τον κ. Αναστασιάδη».

Ερωτηθείς για τη «νωχελική» έως τώρα αντίδραση της Ευρώπης στο ζήτημα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Για διάφορους λόγους και με βάση το γεγονός ότι ζούμε την εποχή των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, με νωχελικό τρόπο κάποιες φορές αντιμετωπίζεται και η αναθεωρητική λογική και η προκλητικότητα. Γι αυτό άλλωστε και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ξαναβάλει και σήμερα αυτά τα ζητήματα στο συμβούλιο των ηγετών της Ευρώπης. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι μια καθαρή θέση».

Σχετικά με το αν η ελληνική αντίδραση θα είναι ανάλογη σε περίπτωση που η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια, ο κ. Βίτσας απάντησε θετικά, υπογραμμίζοντας: «Εμείς έχουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εκεί είναι κι ένα επίπεδο των ορίων μας και μ’ αυτή την έννοια έχουμε και τη διπλωματική και τη στρατιωτική δύναμη να αντιδράσουμε. Δεν θέλουμε τα πράγματα να φτάσουν σ’ ένα τέτοιο σημείο αλλά γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα. Και σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική της δύναμη είναι μια πολύ ισχυρή χώρα».

Αναφορικά με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά δύο μονάδες από τον οίκο Moody’s, ο κ. Βίτσας επισήμανε πως «το γεγονός ότι αναβαθμίζεται η χώρα μας και μάλιστα κατά δύο θέσεις δείχνει ότι όλη η οικονομική προσπάθεια πάει καλά και ότι θα έχουμε μια σίγουρη έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο τον Αύγουστο του 2018».

Σημείωσε δε πως πεποίθηση και άποψή του είναι ότι «δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ούτε πρέπει να υπάρξει προληπτική γραμμή (στήριξης). Θα υπάρχει η δυνατότητα ρευστότητας της δικής μας χώρας ώστε γρήγορα αυτή την επιτυχία να τη μετατρέπουμε σε απτή πραγματικότητα για τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων και ιδιαίτερα για εκείνους που είναι στα χαμηλότερα στρώματα».

Για την υπόθεση Novartis δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ριχθεί φως «γιατί ξεκίνησε και προχωράει ορθά» και σημείωσε πως «είναι στόχος μας το μαχαίρι να μπει και να καθαριστεί η πληγή μέχρι και το κόκαλο», ενώ επισήμανε την ανάγκη «ο νόμος περί ευθύνης υπουργών να είναι πρώτη προτεραιότητα στην αλλαγή του Συντάγματος».

«Βασικός στόχος», τόνισε ο κ. Βίτσας, «είναι να αποκαλυφθούν τα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει απρόσωπο σκάνδαλο. Άρα υπάρχει πολιτική ευθύνη, δεν έχει αναληφθεί από τα κόμματα τα οποία εξουσίαζαν την πολιτική ζωή του τόπου εκείνη την εποχή κι ένα από τα ζητήματα που τα ενοχοποιεί πολιτικά είναι το γεγονός ότι δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν -ορισμένες φορές δεν έκαναν και τίποτα- ώστε το σκάνδαλο αυτό να διαλευκανθεί. Υπάρχει η πολιτική ευθύνη. Αναζητείται πλέον και αν υπάρχει και ποινική ευθύνη και αφορά αυτό τα πολιτικά πρόσωπα».

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

Tags: ΑΓΚΥΡΑΑΙΓΑΙΟΒΙΤΣΑΣΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Related Posts

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Ισχυρό το ενδιαφέρον της Κύπρου για το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – Θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΒ»

24/03/2026 - 15:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για 25η Μαρτίου: Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει [vid]

24/03/2026 - 11:28
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Για πρώτη φορά οπλίτες θητείας έχουν εξομοιωτές βολών, χρήσης drone και αντι-drone συστημάτων

24/03/2026 - 10:00

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν με το παρανοϊκό Ιράν – Να το θυμάστε»

ΗΑΕ: Δύο νεκροί στο Αμπού Ντάμπι από θραύσματα ιρανικού πυραύλου που αναχαιτίστηκε

Ιράν: Νεκρός ο Αρχηγός Ναυτικού των IRGC που ήταν υπεύθυνος για το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, λένε ισραηλινά ΜΜΕ

Ζελένσκι στο Reuters: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

Ισραήλ: Δείχνει αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ, ανεξάρτητα από την έκβαση με το Ιράν

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν, «για να μην τους σκοτώσουν οι δικοί τους»

Ισραήλ: 6 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους

Top News

Ροπωτό Τρικάλων: Η εκκλησία που γέρνει 17 μοίρες και μαγεύει τουρίστες και ξένα ΜΜΕ

Βασίλης Καρράς: Τα «έσπασε» επί σκηνής παίκτης του YFSF στη Βουλγαρία με το τραγούδι «Φαινόμενο»

Το ζεϊμπέκικο στην πλατεία Συντάγματος μετά την στρατιωτική παρέλαση που έγινε viral με 1 εκατ. προβολές

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποκάλυψε ότι απέβαλε η σύζυγός του: «Εδώ και δέκα μέρες κλαίει συνεχώς»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert