OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κικίλιας για Σκοπιανό: Τσίπρας και Κοτζιάς διαπραγματεύονται με μυστική διπλωματία

24/03/2018 - 18:54
Share on FacebookShare on Twitter

Αναφορές στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, έκανε σήμερα από την Πάτρα ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, «στη Νέα Δημοκρατία είμαστε υπεύθυνοι, σοβαροί και μετρημένοι στα εθνικά μας θέματα και προσέχουμε πάρα πολύ, ώστε να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα, παρότι αντιπολιτευόμαστε εκεί που πρέπει, αλλά να στηρίξουμε την εθνική γραμμή».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει εθνική γραμμή, διότι μέσα στην κυβέρνηση, άλλα πράγματα λέει ο υπουργός Εξωτερικών, άλλα λέει ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, άλλα λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, τους αδειάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλη πολιτική φανερή ή κρυφή έχει ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύονται με μυστική διπλωματία, χωρίς να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς και τι ακριβώς διαπραγματεύονται, αλλά προχωρούν κάτι το οποίο είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την πλειοψηφία της κοινωνίας και αναρωτιέμαι ποια είναι η αιτία για να συμβαίνει αυτό και τι κρύβεται από πίσω».

Είναι προφανές, συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας, «ότι εμείς θέλουμε κάποια στιγμή να λυθεί αυτό το θέμα και να υπάρξει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, αλλά σε καμία των περιπτώσεων όμως σε βάρος του λαού μας, της ταυτότητάς μας, της συνείδησής μας και της Μακεδονίας μας».

Σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «έχουμε επισημάνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι η ελληνική κυβέρνηση διά των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, μέσω των διπλωματικών σχέσεων, μέσω των διεθνών σχέσεων, μέσω των διμερών σχέσεων, αλλά και να θωρακίσει την άμυνά μας και να υπάρχει μία ενιαία στρατηγική για αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να προλάβει κανείς, διότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας». Όμως, όπως συμπλήρωσε, «δεν εισακουστήκαμε, αλλά αντιθέτως επικράτησαν επιπόλαιες πολιτικές».

Σχετικά με το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «εμείς ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω».

Στο σημείο αυτό, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ τόνισε ότι «ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με το ταξίδι του στην Αμερική και εμείς τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, χρησιμοποιούμε όλες τις διασυνδέσεις τις οποίες έχουμε, είτε στην Ευρώπη, είτε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είτε στο ΝΑΤΟ και όπου αλλού είναι δυνατόν, και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Tags: ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΚΙΚΙΛΙΑΣΚΟΤΖΙΑΣΣΚΟΠΙΑΝΟ

Related Posts

Δαβάκης
ΥΕΘΑ

Ο ΥΦΕΘΑ Δαβάκης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα των Ιμίων αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

26/01/2026 - 13:18
ΥΠΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Επανέρχονται στην κυριότητά του ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ.

25/01/2026 - 11:56
ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού

24/01/2026 - 11:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1996 ξεσπά η κρίση των Ιμίων – Τούρκοι υποστέλλουν την ελληνική σημαία στο νησί

Wall Street Journal: Η Ευρώπη θα χρειαστεί ένα τρισ. δολάρια για να μειώσει τη στρατιωτική εξάρτηση από τις ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν πλέον Ισραηλινοί όμηροι στη Γάζα: 41 άνθρωποι πέθαναν στην αιχμαλωσία της Χαμάς

Η Σαουδική Αραβία θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τα ΗΑΕ, αλλά και πλήρη αποχώρηση από την Υεμένη

Ο Ρούτε στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αν νομίζετε ότι μπορούμε να αμυνθούμε χωρίς τις ΗΠΑ, συνεχίστε να ονειρεύεστε»

Οι Χούθι απειλούν με νέες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς το USS Abraham Lincoln βρίσκεται στη Μέση Ανατολή

Ζελένσκι: «Τα στρατιωτικά ζητήματα στο επίκεντρο των συζητήσεων με τη Ρωσία – Προετοιμαζόμαστε για τις νέες τριμερείς συναντήσεις»

HAE: «Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση της επικράτειάς τους για εχθρική στρατιωτική δράση κατά του Ιράν»

Top News

Η Εριέττα Κούρκουλου ανακοίνωσε το κλείσιμο του πρώτου ανεξάρτητου κέντρου τοκετού στην Ελλάδα: Είναι μία προσωπική μου αποτυχία

Καιρός: Έρχονται ακόμη δύο κύματα κακοκαιρίας μέσα στην εβδομάδα - Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Έκρηξη στη βιομηχανία «Βιολάντα»: Η τελευταία φωτογραφία των γυναικών που σκοτώθηκαν στην τραγωδία στα Τρίκαλα

Ευλαμπία Ρέβη: Η πρώτη φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο με τα δώρα του νεογέννητου γιου της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert