OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Έλληνες Στρατιωτικοί: Η φόρμουλα για την οικονομική ενίσχυση τους

09/05/2018 - 10:26
Έλληνες στρατιωτικοί
Share on FacebookShare on Twitter

Fast track θα είναι οι διαδικασίες για την οικονομική ενίσχυση των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς που θα μπει στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Μετά την σχετική πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ξεκίνησε ακαριαία η προετοιμασία των επιτελών για τη διαμόρφωση της φόρμουλας που θα τεθεί υπό την τυπική έγκριση του ΣΑΓΕ.

Με αυτή θα καταστεί εφικτή η καταβολή στον ανθυπολοχαγό Άγγελου Μητρετώδη και τον Λοχία ΕΠ-ΟΠ η αποζημίωση που λαμβάνου τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στις αποστολές του Εξωτερικού. Σϋμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ των επιλογών βρίσκεται και η τοποθέτηση τους σε θέσεις της Ελληνικής Πρεσβείας ή των Προξενικών Γραφείων της Ελλάδας στην Τουρκία.

Ταυτόχρονα γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστικοποίηση του κονδυλίου που θα απαιτηθεί για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης που θα προκύψει. Πρόκειται πάντως για μια διαδικασία που συνολικά θα έχει τυπικό χαρακτήρα καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Άλλωστε όπως ανέφεραν την Τετάρτη πηγές του ΥΕΘΑ όταν και έγινε γνωστή η συγκεκριμένη απόφαση, ο στόχος της είναι διττός: να εκπεμπφθεί το μήνυμα ότι η πατρίδα δεν εγκαταλείπει κανένα μέλος της και ταυτόχρονα να αποτελέσει μια τονωτική ένεση ηθικού στα δυο στελέχη μας που συμπληρώνουν 70 ημέρες κράτησης.
 

Tags: ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΗΤΡΕΤΩΔΗΣΓΕΕΘΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΛΑΤΖΗΣΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Αναβαθμίζεται η αεράμυνα της Πατρίδας – Στη Βουλή συμβάσεις για «θόλο», F-35, F-16 Block 50, φρεγάτες MEKO και FOS

16/03/2026 - 13:10
Δένδιας - Βοτρίν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρίν συζήτησαν για τον εμπλουτισμό της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας

13/03/2026 - 13:57
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Βουλγαρία: «Είμαι περήφανος που ελληνικά F-16 και Patriot καλύπτουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο»

12/03/2026 - 16:58

Διαβάστε Επίσης

«ΑΡΙΑΔΝΗ 26»: Εντυπωσιακά πλάνα από την πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου του Πολεμικού Ναυτικού

Ιράν: Οι αρχές καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζικά κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Ο Τραμπ τα «χώνει» στο NATO: «Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός στο Ιράν»

Η Γερμανία «πρόθυμη» να συνεισφέρει στην προσπάθεια για αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – «Δεν είμαστε ουδέτεροι»

IDF: «Πλήξαμε αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Ετοιμάζει μεγάλη επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ»

Ο Νετανιάχου «πανηγυρίζει» για την «εξόντωση» του Λαριτζάνι: «Ευκαιρία για τους Ιρανούς να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους»

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε κορυφαίος αξιωματούχος του Τραμπ λόγω του πολέμου στο Ιράν – «Δεν ήταν απειλή για εμάς, μας πίεσε το Ισραήλ»

UVEX 1/26: Αναβλήθηκε η άσκηση με drones του Πολεμικού Ναυτικού στον κόλπο των Μεγάρων, λόγω καιρού

Top News

Ανδρέας Μαυρομμάτης: Αντίο στον chef που καθιέρωσε την ελληνική κουζίνα στο Παρίσι

Live «επίθεση» του δικηγόρου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου στον Πέτρο Κουσουλό: «Είσαι πολύ μικρός να με πιάνεις στο στόμα σου»

Έλενα Μακρή Λυμπέρη για τον Αντώνη Λυμπέρη: Λέω "αυτός είναι ο άντρας της ζωής σου, τελείωνε"

Γιώργος Τράγκας: Απολογήθηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος η χήρα του, Μαρία Καρρά - Αφέθηκε ελεύθερη με έναν όρο και εγγύηση 100.000 ευρώ 

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert