OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Eurocopter Tiger: Δείτε το καταπληκτικό ευρωπαϊκό ελικόπτερο -ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

21/07/2018 - 08:00
Share on FacebookShare on Twitter
Το Eurocopter Tiger (EC 665) είναι ένα σχετικά νέο ελικόπτερο επίθεσης το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε μέσω μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας. Συγκριτικά, το ελικόπτερο επίθεσης Eurocopter Tiger μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία με το αμερικανικό Hughes AH-64 Apache, το ρωσικό Ka-50 » Black Shark», το ιταλικό Agusta A129 Mangusta και το νοτιοαφρικανικό Denel AH-2 Rooivalk. Το Tiger παραμένει σε περιορισμένη παραγωγή ως τώρα, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν σχετικά εντυπωσιακές, λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό οικονομικό κλίμα σε όλο τον κόσμο.

Το RC 665, γνωστό στη Γαλλία ως Tigre και στη Γερμανία ως Tiger, σχεδιάστηκε το 1984 για να ανταποκριθεί στις γαλλικές και γερμανικές απαιτήσεις για έναν προηγμένο τύπο ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων για τις επιχειρήσεις πεδίου μάχης σε ένα τυπικό ψυχροπολεμικό ευρωπαϊκό σενάριο πολέμου. Μετά από πολλή περίσκεψη, η Eurocopter έλαβε συμβόλαιο για να κατασκευάσει πέντε ελικόπτερα πρωτοτύπων / ανάπτυξης τον Νοέμβριο του 1989. Τρία ήταν άοπλα δοκιμαστικά μοντέλα και τα άλλα δύο οπλισμένα πρωτότυπα για τις βασικά παρόμοιες παραλλαγές κατά αρμάτων Tiger / Tigre που απαιτούσε η Γερμανία και η Γαλλία ) και μια γαλλική παραλλαγή ελικοπτέρων συνοδείας.

Η βασική διαμόρφωση είναι τύπου ελικοπτέρου επίθεσης με θάλαμο χτισμένο σε μεγάλο βαθμό από σύνθετα υλικά και βελτιστοποιημένο για υψηλή επιβίιωσιμότητα στο σύγχρονο πεδίο της μάχης. Το πρώτο πρωτότυπο έκανε την πρώτη του πτήση τον Απρίλιο του 1991. Τρεις εκδόσεις αναπτύσσονται σε δύο βασικές διατάξεις. Το ALAT κατά αρμάτων του γαλλικού στρατού – HAC (Helicoptere Anti-Char), και το ελικόπτερο αντιαρματικών / πολλαπλών ρόλων UHT του γερμανικού στρατού (Unterstutzungshubschrauber Tiger).

Τόσο το HAC όσο και το UHT μοιράζονται ένα κοινό σύστημα προβολής με υπέρυθρη ακτινοβολία / λέιζερ, το οποίο είναι τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος, για το πυροβόλο όπλο Trigat. Το UHT μπορεί στο μέλλον να εφοδιαστεί με ένα πυροβόλο Mauzer 30 mm.

Για το γαλλικό στρατό αναπτύσσεται το HAP (Tesco HAP). Το HAP φέρει πυροβόλο 30 mm GIAT M30 / 781B 30 mm, οπτικό σύστημα STRIX, 68 πυραύλους SNEB 68 mm και Mistral AAM.

Τον Ιούνιο του 1999, τόσο η γαλλική όσο και η γερμανική κυβέρνηση υπέγραψαν σύμβαση παραγωγής για αρχική παρτίδα 160 ελικοπτέρων. Το πρώτο Tiger και Tigre εισήλθαν στη γερμανική και γαλλική υπηρεσία το 2002 και το 2003 αντίστοιχα. Αυτό το ελικόπτερο επίθεσης εξήχθη στην Αυστραλία και την Ισπανία.

Το ελικόπτερο Tiger της Eurocopter αποτελεί το νεότερο και καλύτερο σε επιδόσεις επιθετικό ελικόπτερο στη παγκόσμια αγορά. Από τις διαφορετικές εκδόσεις στις οποίες προσφέρεται, η Γαλλία έχει παραγγείλει 80 ελικόπτερα, η Γερμανία 80, η Αυστραλία 22 και η Ισπανία 24. Μέχρι στιγμής συνολικά επιχειρούν 57 ελικόπτερα Tiger. Η έκδοση HAD προσφέρει βελτιώσεις σε σχέση με την έκδοση που ήδη επιχειρεί στο Αφγανιστάν από τον Γαλλικό στρατό. Οι νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν ένα πιο ισχυρό κινητήρα, αυξημένες δυνατότητες μεταφοράς βάρους, βελτιωμένο σύστημα οπτικής παρατήρησης, εκτοξευτές πυραύλων αέρος- εδάφους Hellfire και Spike, σύστημα αναγνώρισης IFF, βελτιστοποιημένη βαλλιστική θωράκιση καθώς και ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.

Διαβάστε επίσης: Άρχισαν οι δοκιμές του TIGER
 
Δείτε σε βίντεο το εντυπωσιακό γαλλογερμανικό ελικόπτερο:

 

Πηγή: Military Today
Tags: ΓΑΛΛΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Έπληξε συγκρότημα παραγωγής όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν στην Τεχεράνη

28/03/2026 - 21:17
USS Tripoli
ΚΟΣΜΟΣ

USS Tripoli: 3.500 Αμερικανοί ναύτες και πεζοναύτες έφτασαν στη Μέση Ανατολή

28/03/2026 - 18:43
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος έπεσε κοντά στην Ιερουσαλήμ – Ο στρατός ερευνά γιατί απέτυχαν οι προσπάθειες αναχαίτισης

28/03/2026 - 15:56

Διαβάστε Επίσης

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή: Αδιανόητο το Ιράν να θεωρεί την Ελλάδα εχθρική χώρα

IDF: Έπληξε συγκρότημα παραγωγής όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν στην Τεχεράνη

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Χάφταρ στη Βεγγάζη: Συζήτησαν για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας

USS Tripoli: 3.500 Αμερικανοί ναύτες και πεζοναύτες έφτασαν στη Μέση Ανατολή

Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του Αντιπτέραρχου (Ι) Παναγιώτη Καραγιάννη στην 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών

Ισραήλ: Ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος έπεσε κοντά στην Ιερουσαλήμ – Ο στρατός ερευνά γιατί απέτυχαν οι προσπάθειες αναχαίτισης

Λίβανος: Σκοτώθηκαν δύο δημοσιογράφοι από ισραηλινή επιδρομή – «Συνδέονταν με τη Χεζμπολάχ», λέει ο IDF

USS Gerald Ford: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έφυγε από τη Σούδα και έφτασε στην Κροατία για επισκευές

Top News

Μαρινέλλα: Οι μεγάλοι έρωτες με Καζαντζίδη και Βοσκόπουλο και η απόφαση κόντρα στο κατεστημένο

Gio Kay: Το όραμά μου είναι να γίνω πρωθυπουργός της Ελλάδας, πρότυπό μου ο Ντόναλντ Τραμπ

Klavdia: Συνεργασία έκπληξη με superstar της Ινδίας - Οι πρώτες εικόνες από το ντουέτο τους

Άννα Βίσση: Η συναυλία της ζωής της στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 100.000 θεατές - 5 εκατ. ευρώ το κόστος παραγωγής

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert