OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία και ΕΕ: Οι Βρυξέλλες επέβαλαν νέες κυρώσεις σε έξι ρωσικές εταιρείες

31/07/2018 - 16:58
Share on FacebookShare on Twitter
Η ΕΕ επέβαλε νέες κυρώσεις σε έξι ρωσικές εταιρείες που συμμετείχαν στην κατασκευή της νέας οδικής και σιδηροδρομικής γέφυρας που συνδέει την Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία είχε εγκαινιάσει τον Μάιο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , οι εν λόγω εταιρείες «μέσω των δραστηριοτήτων τους υποστήριξαν τις προσπάθειες της Ρωσίας να θέσει υπό τον έλεγχο της την παρανόμως προσαρτηθείσα χερσόνησο της Κριμαίας, υπονομεύοντας περαιτέρω την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Οι κυρώσεις που επιβάλλονται στις ρωσικές εταιρείες και τίθενται σε ισχύ από σήμερα 31 Ιουλίου, περιλαμβάνουν το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός των άλλων φυσικά πρόσωπα και οργανισμοί που διαμένουν ή έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να χρηματοδοτούν τις εν λόγω εταιρείες.

Στις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνονται και τρεις εταιρείες — η PJSC Mostotrest, η SGM και η Stroygazmontazh Most OOO– οι οποίες ανήκουν στον ρώσο δισεκατομμυριούχο Αρκάντι Ρότεμπεργκ, ο οποίος υπήρξε συναθλητής του προέδρου Πούτιν στο τζούντο και το όνομα του οποίου βρίσκεται στην μαύρη λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ιούλιο του 2014. Οι άλλες τρεις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι η κατασκευαστική εταιρεία CJSC VAD, η GPSM και η ναυπηγική εταιρεία Zaliv.

Αυτή τη στιγμή έχουν επιβληθεί στην Ρωσία διαφόρων ειδών κυρώσεις , οικονομικές κυρώσεις, κυρώσεις σε πρόσωπα και κυρώσεις που αφορούν την Κριμαία. Οι κυρώσεις που σχετίζονται με την Κριμαία, απαγορεύουν σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αναπτύσσουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κριμαία.

Οι κυρώσεις αυτές που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, η οποία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, θα ισχύσουν έως την 31η Ιανουαρίου του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτή την στιγμή κυρώσεις έχουν επιβληθεί σε 155 φυσικά πρόσωπα και 44 οργανισμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν χαιρέτισε τις νέες κυρώσεις της ΕΕ με το εξής σχόλιο στο twitter. «Σημαντική προειδοποίηση και για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να μην ακολουθήσουν τον ίδιο ολισθηρό κατήφορο».

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν ωστόσο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία χαρακτήρισε την επιβολή των νέων κυρώσεων υπονομευτική πολιτική η οποία στρέφεται εναντίον των κατοίκων της Κριμαίας

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως είπε η Ζαχάροβα, η Δύση «ενθαρρύνει εκείνους που ασχολούνται με τον ενεργειακό αποκλεισμό της Κριμαίας και διώκει εκείνους που ασχολούνται με την κατασκευή των αστικών υποδομών».

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αρκάντι Ρότερμπεργκ με ανάρτηση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, απάντησε μέσω του εκπροσώπου του γράφοντας ότι «Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και, αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, δεν είναι δικό μας πρόβλημα».

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΕΚΡΙΜΑΙΑΚΥΡΩΣΕΙΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert