OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μπόλτον: Στο χέρι της Τουρκίας ο τερματισμός της οικονομικής κρίσης

22/08/2018 - 10:03
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Τουρκία μπορεί να τερματίσει την οικονομική και νομισματική κρίση με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη —την ελεύθερη πτώση της λίρας— «μέσα σε μια στιγμή», εάν αφήσει ελεύθερο τον αμερικανό ευαγγελικό πάστορα Άντριου Μπράνσον, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, ο οποίος παράλληλα προεξόφλησε πως οι δεσμεύσεις για τη χορήγηση ρευστότητας από το Κατάρ δεν θα αρκέσουν για να συνέλθει η τουρκική οικονομία.

Το τουρκικό νόμισμα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αφότου η Ουάσινγκτον επέβαλε δασμούς και άλλες κυρώσεις σε αντίποινα για τη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται για υποστήριξη της οργάνωσης που κατά την Άγκυρα βρισκόταν πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

«Κοιτάξτε, η τουρκική κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος αποφασίζοντας να μην αφεθεί ελεύθερος ο πάστορας Μπράνσον», είπε ο Μπόλτον στο Ρόιτερς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στο Ισραήλ.

«Κάθε μέρα που περνάει αυτό το λάθος συνεχίζεται (…). Αυτή η κρίση θα μπορούσε να τελειώσει μέσα σε μια στιγμή, αν (οι Τούρκοι) έκαναν το σωστό ως σύμμαχος στο NATO, χώρα που ανήκει στη Δύση, κι απελευθέρωναν χωρίς όρους τον πάστορα Μπράνσον».

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ αμφισβητούν την ιδιότητα της Τουρκίας ως κράτος-μέλος του NATO, ο Μπόλτον δήλωσε: «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα προς το παρόν. Επικεντρωνόμαστε στον πάστορα Μπράνσον και στους άλλους Αμερικανούς τους οποίους κρατάει ακόμα παράνομα η Τουρκία και περιμένουμε να επιλυθεί αυτό».

Ο εμίρης του Κατάρ ενέκρινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα πακέτο βοήθειας ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, δίνοντας μια ώθηση στην τουρκική λίρα, η οποία έχει απολέσει το 37% της αξίας της φέτος.

Ο Μπόλτον αντιμετώπισε με έντονο σκεπτικισμό την παρέμβαση του εμιράτου αυτού του Κόλπου, που βρίσκεται σε σύγκρουση με ορισμένους από τους πιο στενούς συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ιδίως τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

«Νομίζω ότι αυτό που υποσχέθηκε είναι εντελώς ανεπαρκές ώστε να έχει σημαντική επίπτωση στην οικονομία της Τουρκίας. Ασφαλώς δεν βοηθάει, αλλά θα δούμε τι θα βγει στην πραγματικότητα από αυτή τη δέσμευση», πρόσθεσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΠΡΑΝΣΟΝΕΡΝΤΟΓΑΝΗΠΑΜΠΟΛΤΟΝΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΣΤΟΡΑΣΤΟΥΡΚΙΑΤΡΑΜΠ

Related Posts

Τουρκία - πρωτομαγιά
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Πρωτομαγιά με ένταση στην Κωνσταντινούπολη – Εκατοντάδες προσαγωγές και συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών

01/05/2026 - 13:59
Τουρκία - F-16
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: «Ξηλώθηκε» διοικητής αεροπορικής βάσης στο Ικόνιο, αφού F-16 πέταξαν πάνω από στάδιο κατά τη διάρκεια αγώνα

29/04/2026 - 18:01
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Foreign Affairs: Ο πόλεμος στο Ιράν απειλή για την Τουρκία

28/04/2026 - 12:56

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: «Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία – Θα απαντήσουμε αν χρειαστεί»

Ουκρανία: «Σφίγγγει» ο ρωσικός κλοιός γύρω από την πόλη Κοστιαντινίφκα της περιφέρειας Ντονέτσκ

Μικρασιατική Εκστρατεία: Η έναρξη του πολέμου και η αποβίβαση του στρατού στη Σμύρνη [pics]

Ιράν: Η νέα ειρηνευτική πρόταση προβλέπει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ως «πάτημα» για πυρηνική συμφωνία

Ισραήλ: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

NATO: «Εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ για να κατανοήσουμε την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία»

Ιράν: «Πιθανή η επανέναρξη του πολέμου αφού ο Τραμπ απέρριψε τη νέα ειρηνευτική πρόταση»

CNN: Δύο μήνες μετά τον πόλεμο στο Ιράν, σχεδόν όλοι είναι χαμένοι

Top News

Βίκυ Κάβουρα: Από έλλειψη λίπους και κάποιες υπερβολές που έκανα, είχα ορμονολογικά θέματα

Νίκος Μουρατίδης για Γιώργο Μαζωνάκη: Τον έκανα σταρ, διαφωνήσαμε, χωρίσαμε κι έκτοτε με απογοητεύει συνέχεια

Καιρός - Καλλιάνος: Τελειώνει το ψυχρό σκηνικό και έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας την προσεχή εβδομάδα

Γρηγόρης Μελάς: Είναι οριστικό το «διαζύγιο» του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, δεν έχει κλείσει την επόμενη συνεργασία της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert