OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία στα κάγκελα για την εγκατάσταση των UAV του FRONTEX στην Ελλάδα

30/09/2018 - 06:45
Share on FacebookShare on Twitter

Στα κάγκελα είναι η Τουρκία με την την εγκατάσταση των UAV του FRONTEX στην Ελλάδα.

Η εθνικιστική εφημερίδα Yeni Akit φιλοξενεί εκτενές δημοσίευμά για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής να μετασταθμεύσουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι της Κρήτης δυο Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. 

«Η Frontex ¨προς αύξηση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων¨, εγκατέστησε στην Ελλάδα δύο ΜΕΑ που ανήκουν στο κράτος-τρομοκράτης Ισραήλ» γράφει στον τίτλο του δημοσιεύματος.

Με τον συντάκτη του άρθρου να μην παραλείπει να καρφώσει την Ελλάδα: «Η Frontex με σκοπό την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων , έστειλε στην Ελλάδα δύο ισραηλινής κατασκευής ΜΕΑ Heron-1. Τα Heron-1 εγκαταστάθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι της Κρήτης και φαίνεται πως θα μειώσουν τις δαπάνες της Ελλάδας για ΜΕΑ.»

Δείτε το δημοσίευμα

Άρχισαν οι δοκιμαστικές πτήσεις

Και προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου: Στην ανακοίνωση που έκανε η Frontex αναφέρεται πως άρχισαν οι δοκιμαστικές πτήσεις για τα Heron-1 και τάξης MALE, που πετάνε σε μέση τροχιά και έχουν δυνατότητα να μένουν επί μακρόν στον αέρα. Η Frontex ανακοίνωσε πως πέρα από την Ελλάδα, πτητικές δοκιμές άρχισαν και στις ακτές της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Αναφέρεται πως τα ΜΕΑ είναι εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες και ραντάρ. Ειδικοί στον τομέα της άμυνας, περιγράφουν πως τα Heron-1 διαθέτουν ηλεκτροοπτική κάμερα MOSP, ραντάρ παρατήρησης θαλάσσης MMR και το στρατιωτικού τύπου δορυφορικό σύστημα SATCOM.

Θα παρατηρεί τις θάλασσες.

Τα ΜΕΑ θα κάνουν δοκιμαστικές πτήσεις ως το τέλος του χρόνου και θα αξιολογηθούν ανάλογα με την επιτυχία τους και το κόστος τους. Ο Frontex τον Ιανουάριο υπέγραψε συμφωνία με την ισραηλινή ΙΑΙ που παράγει τα Heron, για 600 ώρες πτήσεις έναντι 4,75 εκ. ευρώ. Τα ΜΕΑ αυτά θα χρησιμοποιηθούνε για έρευνα, έλεγχο, παρακολούθηση εγκληματιών, έρευνα-διάσωση, εντοπισμός ύποπτων πλοίων και στιγμιαία κοινοποίηση πληροφοριών.

Έναντι των τουρκικών ΜΕΑ απογείωναν F-16

H χρήση από την Τουρκία στο Αιγαίο των τουρκικών ΜΕΑ ενοχλεί την Ελλάδα. Τις προηγούμενες μέρες η εφημερίδα Καθημερινή έγραψε πως καθώς η Ελλάδα δεν διαθέτει ΜΕΑ δικά της, για κάθε πτήση τουρκικού ΜΕΑ στο Αιγαίο, αναγκάζεται να απογειώνει 3-4 μαχητικά. Αναφέρεται πως η μία ώρα πτήσης του μαχητικού κοστίζει 10.500 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος ενός ελληνικού μαχητικού μαζί με τον εξοπλισμό του φτάνει περίπου τα 25 εκ. $.

Θα νοικιάσει ακόμη 7

Η Ελλάδα η οποία έχει μείνει πίσω από την Τουρκία στην τεχνολογία των ΜΕΑ, για να αυξήσει τις δυνατότητες της για πληροφορίες, έρευνα και παρατήρηση, τον Ιανουάριο συμφώνησε με το Ισραήλ για τριετή δανεισμό 7 Heron. Το κόστος φθάνει τα 35,5 εκ. $ και βάσει της συμφωνίας το Ισραήλ θα παράσχει και εκπαίδευση. Ειδικοί εστιάζουν στο ότι η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, σημαντικό μέρος των δαπανών ασφαλείας της, το καλύπτει διαμέσου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Tags: FRONTEXUAVΑΙΓΑΙΟΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Αιγαίο - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη σε όλο το Αιγαίο: Έκαναν 9 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις

04/02/2026 - 18:10
NOTAM
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία με NOTAM αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαίωματα στη Χίο μετά το περιστατικό με 15 νεκρούς μετανάστες

04/02/2026 - 14:05
παραβιάσεις - UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV έκανε 6 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

03/02/2026 - 18:05

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ – Ιράν: Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά την Παρασκευή στο Ομάν – «Ο Τραμπ δέχθηκε πιέσεις να μην τις ακυρώσει»

Προειδοποίηση Τραμπ στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν: «Ο Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς την Ζαπορίζια – Εκκενώνονται χωριά στα ανατολικά

Axios: Καταρρέουν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν – «Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να αλλάξει η τοποθεσία και το περιεχόμενο»

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολεμική Αεροπορία: Δυναμική παρουσία ελληνικών μαχητικών σε τρεις διεθνείς ασκήσεις [pics]

Ιράν: Το πρακτορείο ειδήσεων Fars «στοχεύει» τις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

ERAM: Δοκιμάστηκε με επιτυχία ο αμερικανικός πύραυλος που προορίζεται για την Ουκρανία και προχωρά στη μαζική παραγωγή

Top News

Καιρίδης σε Βελόπουλο: Είστε πρόβλημα αντεθνικό και ανθελληνικό - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τραγωδία στη Χίο

Βίκυ Σταυροπούλου για την προσωπική της ζωή: «Εγώ γιορτάζω κάθε μέρα τον Άγιο Βαλεντίνο»

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και αφρικανική σκόνη, πότε επηρεάζεται η Αττική – Πως θα κινηθούν τα φαινόμενα

Σία Κοσιώνη: Προς εξιτήριο μέχρι την Παρασκευή – Η καθοριστική αξιολόγηση των γιατρών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert