OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Αποκάλυψη: Η επιστολή της παραίτησης Κοτζιά και το lockaρισμα σε Καμμένο

21/10/2018 - 10:39
Share on FacebookShare on Twitter

 Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπολύει ο Νίκος Κοτζιάς στην 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως αποκαλύπτεται σε μέρος του περιεχομένου της, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Στην επιστολή του, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Κοτζιάς διευκρινίζει ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση είναι πολιτικοί και όχι προσωπικοί. Σημειώνεται ότι κυβερνητικά στελέχη αυτή την εβδομάδα με διαδοχικές δηλώσεις επέμεναν ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε για λόγους που δεν είναι πολιτικοί.

Ο κ. Κοτζιάς στην επιστολή του κάνει έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών και της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» που άσκησε, ενώ σημαντικό μέρος της καταλαμβάνει η συμφωνία των Πρεσπών και η γεωστρατηγική πολιτική που ασκήθηκε στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Νίκος Κοτζιάς: Η επίθεση στον Καμμένο

Όμως, στην επιστολή- σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής»- υπάρχουν και αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου και του ταξιδιού του στις ΗΠΑ. «Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορούν να υπάρχουν αυτονομήσεις και διπλές γραμμές, ειδικά σε πολύ σημαντικά εθνικά θέματα», φέρεται να σημειώνει ο κ. Κοτζιάς.

Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου περί «βαλκανικής συμμαχίας» φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο πρώην υπουργός φέρεται να θεωρεί ότι «έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας», ενώ «οι προτάσεις οφείλουν να προέρχονται είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον υπουργό Εξωτερικών. Οτιδήποτε άλλο είναι εθνικά επικίνδυνο για την περιοχή».

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι «ένα ταξίδι στις ΗΠΑ και ειδικά από τον υπουργό Άμυνας πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Διαφορετικά, στέλνει λάθος μηνύματα σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο και επικίνδυνο γεωστρατηγικό περιβάλλον στην περιοχή. Και πρέπει να υπάρχει σταθερότητα σε αυτή την πολιτική».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας είναι αυτό που εφαρμόζει τη γεωστρατηγική πολιτική και όχι αυτό που τη χαράσσει. Η στρατηγική που προτάθηκε από τον κ. Καμμένο στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζιμ Μάτις, δεν ήταν η πρέπουσα, σημειώνει, ενώ φέρεται να έχει πλήρη γνώση του σχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα για το παρασκήνιο της παραίτησης Κοτζιά στο newsit.gr

Tags: ΚΑΜΜΕΝΟΣΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Top News

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Μια φορά ο πατέρας μου πέρασε από δίπλα μου και έφυγε, δεν με γνώρισε»

Παραλήρημα Τραμπ για Ομπάμα και Μπάιντεν - «Το Ιράν παίζει παιχνίδια μαζί μας εδώ και 47 χρόνια, θα τους κοπεί το γέλιο»

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Άμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

Ελένη Μενεγάκη: Η συγκινητική ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας - «Η δική μου μαμά ήταν το πρώτο μου καταφύγιο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert