OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η πρώτη γυναίκα πέρασε την διαδικασία επιλογής των Ειδικών Δυνάμεων

15/11/2018 - 12:08
Share on FacebookShare on Twitter

Μία γυναίκα στρατιώτης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, πέρασε για πρώτη φορά την αξιολόγηση των Ειδικών Δυνάμεων στις ΗΠΑ, κι έτσι έγινε η πρώτη υποψήφια για την απόκτηση του “πράσινου μπερέ” μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Το όνομα της γυναίκας δεν έχει δημοσιοποιηθεί με δεδομένη την ευαίσθητη φύση των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν οι ειδικές δυνάμεις, ενώ κατά το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσης της θα λάβει μέρος σε ειδικό σχολείο εκπαίδευσης (Special Forces Qualification Course) σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Λόρεν Μπάιμερ.

Οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ, είναι ευρύτερα γνωστές ως “πράσινα μπερέ” ειδικεύονται στο ασύμμετρο πόλεμο, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και στην εσωτερική άμυνα των ΗΠΑ κατά διεθνών απειλών.

“Πρόσφατα μία γυναίκα ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιλογή και την αξιολόγηση των ειδικών δυνάμεων, ενώ επιλέχθηκε για να λάβει μέρος στο σχολείο πιστοποίησης των ειδικών δυνάμεων,” είπε ο Μπάιμερ.

“Είμαστε περήφανοι για όλους τους υποψηφίους που έλαβαν μέρος στην διαδικασία επιλογής και επιλέχθηκαν για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν τον πράσινο μπερέ. Είναι πολιτική μας να μην δημοσιοποιούμε τα ονόματα των μελών μας, καθώς οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων λαμβάνουν μέρος σε αποστολές ειδικού επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, προκειμένου να αποφοιτήσουν,” τόνισε ο Μπάιμερ.

Η διαδικασία επιλογής έχει διάρκεια 24 ημερών, δοκιμάζοντας στα όρια την πνευματική και φυσική αντοχή των υποψηφίων προς επιλογή στρατιωτών. Αρκετές γυναίκες προσπάθησαν να περάσουν την δοκιμασία ουδέτερης επιλογής φύλου, από τον Ιανουάριο του 2016.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ άρχισε να δέχεται γυναίκες για όλες τις μάχιμες θέσεις από τον Ιανουάριο του 2016, επιβεβαίωσε ο Μπάιμερ.

Η επιτυχία της γυναίκας στρατιώτη για την επιλογή της από τις ειδικές δυνάμεις, ακολουθεί σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Τζιμ Μάτις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία επιλογής γυναικών σε μάχιμους ρόλους τελούσε υπό εξέταση, με δεδομένο το μικρό δείγμα συμμετοχής.

“Πρόκειται για μία πολιτική η οποία προϋπήρχε και μέχρι σήμερα το δείγμα είναι τόσο μικρό, που δεν έχουμε συγκριτικά στοιχεία. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία,” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μάτις.

Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προσπαθούσε να δώσει “κάθε ευκαιρία επιτυχίας στο πρόγραμμα αυτό. Μέχρι σήμερα δεν είναι δεκάδες, οι συμμετοχές είναι λίγες,” εξηγούσε τότε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ.

Τον Ιανουάριο του 2017, οι πρώτες τρεις γυναίκες τοποθετήθηκαν στο Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών στο 1ο Τάγμα του 8ου Συντάγματος των Πεζοναυτών στην Βόρεια Καρολίνα. 

Δείτε βίντεο από την εκπαίδευση των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων:

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΓΥΝΑΙΚΑΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

Κούβα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Θα συνεχίσει να προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα

05/02/2026 - 09:36
Ντόναλντ Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ισόβια στον 59χρονο που καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το 2024

05/02/2026 - 09:30
Ισλαμικό Κράτος
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Για την αυξανόμενη απειλή και ισχύ του σε Συρία – Ιράν προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

05/02/2026 - 09:02

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Θα συνεχίσει να προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα

ΗΠΑ: Ισόβια στον 59χρονο που καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το 2024

Ισλαμικό Κράτος: Για την αυξανόμενη απειλή και ισχύ του σε Συρία – Ιράν προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

New START: Έληξε η συνθήκη ΗΠΑ – Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα – «Ανανεώστε την» ζητά ο ΓΓ του ΟΗΕ

Ζελένσκι: 55.000 είναι οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Σι σε Τραμπ: Μην πουλάς όπλα στην Ταϊβάν – «Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν αλλάζουν» λέει η Ταϊπέι

Comao παντού: Μήνυμα ισχύος με F-16, Rafale και Mirage ταυτόχρονα σε τρία διεθνή θέατρα επιχειρήσεων

Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Top News

Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και μποφόρ σε 8 περιοχές - Τα φαινόμενα χτυπούν την Αττική το μεσημέρι, δείτε χάρτες

Η Ιωάννα Τούνη για τον σύντροφό της: Κλείσαμε και μου κάνει ταξίδι δώρο, είμαι ενθουσιασμένη, πεθαίνω, λιώνω

Ο Κώστας Σόμμερ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο: Δεν μπορώ να κάνω πολλά, πρέπει να προσέχω μην κολλήσω κάτι άλλο

Συνταγή για σέρβικη φασολάδα με λουκάνικο και καπνιστό χοιρινό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert