OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το θανάσιμο πρόβλημα που έχουν τα Πολεμικά Ναυτικά των ΗΠΑ και της Ρωσίας

30/11/2018 - 07:30
Admiral Kuznetsov
Share on FacebookShare on Twitter

 Τον περασμένο μήνα, το ρωσικό Ναυτικό έγινε περίγελος διεθνώς, όταν ένα ατύχημα σε ναυπηγείο είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί η μεγαλύτερη πλωτή εξέδρα επισκευών στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η κατάρρευση του γερανού της εξέδρας προκάλεσε ζημίες στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας, το Admiral Kuznetsov.

Αν το ατύχημα δεν είχε κοστίσει την ζωή ενός εργάτη και την περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκληθεί από το ναυάγιο στην Αρκτική, θα ήταν σχεδόν ένα χιουμοριστικό συμβάν. Ένα ακόμα επεισόδιο στην ιστορία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, που πάντα φαίνεται να υφίσταται κάποια ατυχία, είτε πρόκειται για τον πλήρη αφανισμό του σε μάχη ή τα πυρηνικά του υποβρύχια να δηλητηριάζουν το ίδιο τους το πλήρωμα με την ακτινοβολία.

Αλλά, η Αμερική δεν είναι σε θέση να γελάει. Το αμερικανικό ναυτικό έχει επίσης τρομερά προβλήματα σε ότι αφορά τα ναυπηγία, τα οποία δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη συντήρηση του στόλου των πυρηνικών του υποβρυχίων και έχουν παρεμποδίσει τις επιχειρήσεις του υποβρυχίου στόλου των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια έκθεση της Ελεγκτικής Αρχής του Κογκρέσου (Government Accountability Office – GAO).

«Το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπόρεσε να ξεκινήσει ή να ολοκληρώσει εγκαίρως τη συντριπτική πλειοψηφία των περιόδων συντήρησης του στόλου των υποβρυχίων του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη συντήρηση και επιπρόσθετες λειτουργικές και υποστηρικτικές δαπάνες», ανέφερε ο GAO.

«Η ανάλυσή μας των δεδομένων συντήρησης του Ναυτικού δείχνει ότι μεταξύ του 2008 και του 2018, τα επιθετικά υποβρύχια θα έχουν μείνει αδρανή για 10.363 ημέρες λόγω των καθυστερήσεων στις εργασίες συντήρησης, ως αποτέλεσμα της ανεπάρκειας των υφιστάμενων ναυπηγείων. Ο GAO εκτιμά ότι από το οικονομικό έτος 2008 το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει δαπανήσει πάνω από $ 1,5 δισεκατομμύρια για επιθετικά υποβρύχια που δεν έχουν καμία επιχειρησιακή ικανότητα».

Για παράδειγμα, η έκθεση ανέφερε το υποβρύχιο κλάσης Los Angeles, USS Boise, το οποίο εισήλθε σε ναυπηγείο για εκτεταμένη συντήρηση το 2013.

Ωστόσο, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας των ναυπηγείων, το Πολεμικό Ναυτικό καθυστέρησε την έναρξη της περιόδου συντήρησης. Τον Ιούνιο του 2016, το USS Boise δεν μπορούσε πλέον να διεξάγει επιχειρήσεις και το σκάφος παραμένει από τότε αδρανές.

Τα κύρια προβλήματα πίσω από αυτές τις καθυστερήσεις, είναι ο περιορισμένος αριθμός ναυπηγείων και οι ελλείψεις προσωπικού.

Σε περίπτωση πολέμου, είτε ένα πλοίο βυθιστεί από τον εχθρό, είτε βρίσκεται παροπλισμένο σε ένα ναυπηγείο το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Τα ατυχήματα σε ναυπηγεία συμβαίνουν και συμβαίνουν τόσο σε εμπορικά, όσο και σε στρατιωτικά σκάφη. Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν καθιστά την «ήττα» του Kuznetsov από έναν γερανό λιγότερο ντροπιαστικό, αλλά τα δεινά των ναυπηγείων δεν είναι μονάχα πρόβλημα της Ρωσίας. Αν οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν θέλουν να μείνουν πίσω από την Κϊνα στην κούρσα των ναυτικών εξοπλισμών, θα πρέπει να βρουν άμεσα λύσεις.

Πηγή National Interest

Tags: ΗΠΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΠΡΟΒΛΗΜΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45

Διαβάστε Επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert