OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Προκλητικός Ερντογάν: Λόγω της Κύπρου δημιουργήσαμε αμυντική βιομηχανία

12/12/2018 - 16:11
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Λόγω της Κύπρου η Τουρκία κατασκεύασε την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε στη σύνοδο για την αμυντική βιομηχανία ο Τουρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι “ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτες”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε και το όνομα των νέων ελικοπτέρων Τ625 που κατασκεύασε η Τουρκία: “Γκιοκμπει” που θα πει Κύριος Ουρανός στα ελληνικά.

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως πριν 15 χρόνια που είχαν αναλάβει την εξουσία δεν υπήρχε αυτή η παρούσα δομή δυστυχώς. Ανέφερε πως αν παρέμεναν στο ίδιο σημείο σήμερα δεν θα μπορούσαν να κάνουν την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στη Συρία ούτε την επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη επίσης στην Συρια.

“Αυτές τις επιχειρήσεις τις πραγματοποιήσαμε με τις δικές μας δυνατότητες”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας μάλιστα πως αν περίμεναν από τη Δύση, καμιά βοήθεια δεν θα ερχόταν.

“Πάντοτε μας έλεγαν το κογκρέσο δεν δίνει άδεια”, ανέφερε και τους έδειχναν την πόρτα εξόδου. “Αυτό το ζήσαμε και με την Κύπρο. Μετά την Κύπρο κερδίσαμε τον ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία Τουρκίας). Ο κακός γείτονας μας έκανε να τον αποκτήσουμε. Πλέον ξεκινήσαμε εξαγωγές”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι από δω και μπρος θα είναι καλύτερα, προσθέτοντας ότι αυτά που έχουν πετύχει στην αμυντική βιομηχανία τα πέτυχαν τα τελευταία 16 χρόνια. “Δεν είναι αρκετό να προχωράμε, πρέπει να τρέχουμε, από δω και μπρος θα συνεχίσουμε να τρέχουμε”, ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κάνουν επένδυση για το μέλλον και πως έχουν βαρεθεί να τους λένε ‘δεν δίνει άδεια το κογκρέσο’ για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τελικά τα έκαναν μόνοι τους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι και για τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ που κατασκευάζει η Τουρκία υπάρχει τώρα μια νέα κίνηση. “Τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ μετατράπηκαν σε ένα από τα πιο σημαντικά αεροσκάφη μας. Ενώ φτάσαμε σε σημείο παραγωγής πυραύλων όπως οι Κασίργκα και Μπόρα, συνεχίζονται οι εργασίες μας για νέα μοντέλα”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης το όνομα του νέου ελικοπτέρου που κατασκεύασε η Τουρκία T625 γενικών καθηκόντων: Γκιοκμπεϊ (Κύριος Ουρανός στα ελληνικά).

Ανέφερε ακόμη ότι έδωσε εντολή να μην εισάγεται κανένα υλικό από το εξωτερικό εάν δεν είναι επείγουσα ανάγκη, προσθέτοντας ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να φτάσουν σημείο που να μπορούν να καλύπτουν μόνοι τους όλες τις ανάγκες τους στην αμυντική βιομηχανία.

Για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι τους εκπαιδεύουν και πως το έχουν πει στους συνομιλητές τους πως δεν θα μείνουν παθητικοί θεατές στο παιχνίδι που παίζεται στα σύνορα της Τουρκίας.

“Ιδού με αυτή την έννοια λέμε ότι σε μερικές μέρες θα ξεκινήσουμε την επιχείρησή μας για να γλιτώσουμε από την τρομοκρατική οργάνωση στα ανατολικά του Ευφράτη”, ανέφερε. 

Πηγή: Philenews

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΕΡΝΤΟΓΑΝΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

24/03/2026 - 21:57
Κωνσταντινούπολη
ΤΟΥΡΚΙΑ

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη από την κατάρρευση δύο κτιρίων – Αναφορές για τραυματίες και εγκλωβισμένους [vids]

22/03/2026 - 12:02
Ιντσιρλίκ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στην βάση του Ιντσιρλίκ – Άγνωστο αν ανιχνεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος [vid]

20/03/2026 - 15:46

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Τι προβλέπει για Στενά του Ορμούζ και πυρηνικά όπλα

Ρούμπιο για 25η Μαρτίου: Επιδιώκουμε εμβάθυνση σχέσεων με την Ελλάδα για την κοινή ευημερία των λαών μας

Συντριβή C-130 στην Κολομβία: Στους 69 οι νεκροί – Αποκλείστηκε το σενάριο κατάρριψης από αντάρτες

Ιράν: Στην πυρηνική εγκατάσταση Μπουσέρ επιτέθηκαν ΗΠΑ και Ισραήλ – Αυτοσυγκράτηση, ζήτησε ο ΔΟΑΕ

Τραμπ για 25η Μαρτίου: Ελλάδα και ΗΠΑ είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένοι από την ιστορία, δοκιμασμένοι μέσα από αγώνες

Λίβανος: Νέοι φονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 9 νεκροί

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

Top News

Λευτέρης Σουλτάτος για Βάσω Λασκαράκη: Θα ήθελα να την έχω φίλη αλλά εκείνο το βράδυ με κοιτούσε κάπως περίεργα

25η Μαρτίου: Η έπαρση της ελληνικής σημαίας και τα τανκς στη Φιλελλήνων πριν την εθνική παρέλαση

Λευτέρης Πανταζής για Κόνι Μεταξά: Τα ξαναβρήκαμε μετά από ένα διάστημα που οι σχέσεις μας ήταν δύσκολες

Ο Πασχάλης για το «στιγμιαίο λάθος» και το σχόλιο του Νίκου Συρίγου: Έχει παρατραβήξει το πράγμα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert