OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τι μέλλει γενέσθαι με την επίσκεψη Τσίπρα στον Ερντογάν μετά την «βδομάδα των παθών»

22/12/2018 - 19:17
Share on FacebookShare on Twitter

Μέρες έντασης οι τελευταίες στο Αιγαίο, με την Τουρκία να προκαλεί τόσο με κρεσέντο παραβιάσεων όσο και με προκλητικές δηλώσεις, όπως αυτές του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Όλα αυτά ενώ μένει να οριστικοποιηθεί το πότε θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την προ μηνών πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο προβληματισμός στο Μαξίμου για τις κινήσεις της Άγκυρας είναι δεδομένος. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας είναι δυο. Από τη μια, οι συνεργάτες του, συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό να κάνει το ταξίδι και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Ερντογάν για να δείξει έτσι ότι η Ελλάδα έχει κάθε πρόταση να κρατήσει ήπιους τόνους. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και η σκέψη πως όλα πρέπει να γίνουν με τρόπο που δεν θα δείξει ότι η Ελλάδα έχει κάτι να «φοβάται».

Ημερομηνία για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία δεν έχει συμφωνηθεί και οι συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές συνεχίζονται. Εκτιμάται πως όλα θα κριθούν μέσα στον Ιανουάριο και με δεδομένο πως η Άγκυρα θα δείξει κι εκείνη διάθεση να ρίξει τους τόνους.

Κάτι που δεν φαίνεται, πάντως, να κάνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και πρώην αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλουσί Ακάρ. Από το Αφγανιστάν όπου βρίσκεται, ο Ακάρ τόνισε πως κανείς στην Τουρκία δεν πρέπει να έχει αμφιβολία πως προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της “γαλάζιας” πατρίδας των 462 χιλιομέτρων.

«Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε με κανένα τρόπο από τα δικαιώματά μας. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο, την Μεσόγειο και την Κύπρο ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Καμία απόφαση στην οποία δεν συμμετέχουμε, δεν έχει ελπίδες επιβίωσης», είπε ο Ακάρ σύμφωνα με το SigmaLive.

Αφού είπε ότι η Τουρκία είναι υπέρ της καλής γειτονίας, της φιλίας και της ειρήνης, πρόσθεσε πως «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιο και να είναι το τίμημα δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ και πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους. Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις διαφορετικά πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το τίμημα γι’ αυτό θα είναι βαρύ».

Φρόντισε δε να δώσει… «συμβουλές», όπως είπε, στους συνομιλητές της Τουρκίας, λέγοντας: «Δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα οι προκλήσεις κοντά στις ακτές μας, στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, δεν πρέπει να γίνονται λάθος λογαριασμοί γι’ αυτά, πρέπει να γνωρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα καταλήξουν πουθενά, δεν είναι δυνατόν να πετύχουν τίποτα. Όλοι πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους, δεν πρέπει να είναι η αιτία για περιπέτειες (…) Επομένως δεν ωφελεί κανέναν η αύξηση της έντασης».

Η τελευταία φράση και αναφορά του Ακάρ θεωρήθηκε «απάντηση» στον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τα όσα είπε πριν από μερικές μέρες πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Πηγή: Newsit.gr 

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Αιγαίο - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη σε όλο το Αιγαίο: Έκαναν 9 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις

04/02/2026 - 18:10
NOTAM
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία με NOTAM αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαίωματα στη Χίο μετά το περιστατικό με 15 νεκρούς μετανάστες

04/02/2026 - 14:05
παραβιάσεις - UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV έκανε 6 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

03/02/2026 - 18:05

Διαβάστε Επίσης

Comao παντού: Μήνυμα ισχύος με F-16, Rafale και Mirage ταυτόχρονα σε τρία διεθνή θέατρα επιχειρήσεων

Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Σαν σήμερα: Το 1959 αρχίζουν στη Ζυρίχη ελληνοτουρκικές συνομιλίες για το Κυπριακό

ΗΠΑ – Ιράν: Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά την Παρασκευή στο Ομάν – «Ο Τραμπ δέχθηκε πιέσεις να μην τις ακυρώσει»

Προειδοποίηση Τραμπ στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν: «Ο Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς την Ζαπορίζια – Εκκενώνονται χωριά στα ανατολικά

Axios: Καταρρέουν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν – «Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να αλλάξει η τοποθεσία και το περιεχόμενο»

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

Top News

Καιρίδης σε Βελόπουλο: Είστε πρόβλημα αντεθνικό και ανθελληνικό - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τραγωδία στη Χίο

Βίκυ Σταυροπούλου για την προσωπική της ζωή: «Εγώ γιορτάζω κάθε μέρα τον Άγιο Βαλεντίνο»

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και αφρικανική σκόνη, πότε επηρεάζεται η Αττική – Πως θα κινηθούν τα φαινόμενα

Σία Κοσιώνη: Προς εξιτήριο μέχρι την Παρασκευή – Η καθοριστική αξιολόγηση των γιατρών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert