OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Απασφάλισε ο Μιτ Ρόμνεϊ κατά του Τραμπ: «Είναι ανάξιος για Πρόεδρος»

02/01/2019 - 10:48
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος άλλοτε διεκδικητής του χρίσματος του GOP ώστε να είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία, καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη, κρίνοντας πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου προκαλεί «ταραχή» σε όλο τον κόσμο.

Σε άρθρο του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας The Washington Post το απόγευμα της Τρίτης, ο Ρόμνεϊ αναφέρεται ιδίως σε ενέργειες του Τραμπ που έγιναν γνωστές τον Δεκέμβριο.

«Ο διορισμός ανθρώπων με ελάχιστη εμπειρία σε κορυφαίες θέσεις, η εγκατάλειψη συμμάχων που αγωνίζονται στο πλευρό μας, και ο ασυλλόγιστος ισχυρισμός του προέδρου ότι η Αμερική ήταν για καιρό το «κορόιδο» στις διεθνείς υποθέσεις αποτελούν τον ορισμό της προεδρίας του», έγραψε.

Πρόσθεσε πως «τα λόγια και οι πράξεις του Τραμπ προκαλούν ταραχή σε όλο τον κόσμο».

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε να σχολιάσει το άρθρο του Ρόμνεϊ.

Ο μορμόνος πολιτικός διατείνεται ότι ο απολογισμός της προεδρίας του Τραμπ, της «συμπεριφοράς του τα τελευταία δύο χρόνια», αποτελεί την «απόδειξη» ότι ο μεγιστάνας δεν μπόρεσε να ανέλθει στο ύψος των περιστάσεων, να περιβληθεί «το κύρος που συνεπάγεται το αξίωμά του».

Ο Ρόμνεϊ φάνηκε να αναγγέλλει ότι θα είναι στην πραγματικότητα ανεξάρτητος, δύο ημέρες πριν ορκιστεί γερουσιαστής (αύριο Πέμπτη). Δεν είναι ακόμη σαφές το εάν ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει κάποια σοβαρή πρόκληση το 2020 ή εάν θα εξασφαλίσει εύκολα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία, κατά την άγραφη πολιτική παράδοση.

Ο Τραμπ υποστήριξε τον Φεβρουάριο την διεκδίκηση από μέρους του Ρόμνεϊ μιας έδρας γερουσιαστή στη Γιούτα.

Κατά τη διάρκεια της ασυνήθιστα σκληρής εσωκομματικής μάχης στο GOP το 2016, οι δύο τότε αντίπαλοι είχαν ανταλλάξει βαρείς χαρακτηρισμούς. Ο Ρόμνεϊ είχε πει πως ο Τραμπ είναι «απατεώνας» που προσπαθούσε να «πιάσει τον αμερικανικό λαό κορόιδο». Ο Τραμπ είχε αντιτάξει ότι ο Ρόμνεϊ «τό ‘πνιξε» (σ.σ. «choked like a dog», έκφραση της αργκό, ιδίως των αθλητικογράφων, που παραπέμπει σε κάποιον αδύναμο, που δειλιάζει ή χάνει την αυτοκυριαρχία του υπό πίεση) το 2012, όταν ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ πάντως φέρεται να «εξέτασε» για βραχύ χρονικό διάστημα μετεκλογικά — παρά τις συγκρούσεις τους — το ενδεχόμενο να ονομάσει τον Μιτ Ρόμνεϊ υπουργό Εξωτερικών.

Στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Ρόμνεϊ τόνισε ότι σκοπεύει να «τοποθετείται δημόσια» εναντίον «δηλώσεων ή πράξεων» του Τραμπ που θεωρεί «διχαστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές, αντιμεταναστευτικές, διχαστικές ή καταστροφικές για τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ο Ρόμνεϊ έχει υπερασπιστεί επανειλημμένα την ελευθερία του Τύπου, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος επιτίθεται σε ΜΜΕ που χαρακτηρίζει «εχθρό του λαού».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία αρχείου EPA

Tags: ΓΕΡΟΥΣΙΑΗΠΑΚΟΓΚΡΕΣΟΤΡΑΜΠ

Related Posts

Αρμενία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

09/02/2026 - 21:42
Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert