OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προκαλέσει «εμφύλιο» εντός των ΑΝΕΛ

07/01/2019 - 16:14
Share on FacebookShare on Twitter

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μόνο στην κυβέρνηση (με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Πάνου Καμμένου) αλλά μοιάζει να οδηγεί τους ΑΝΕΛ σε διάλυση. Και αυτό γιατί, για άλλη μια φορά, οι απόψεις είναι πολλές και διαφορετικές.

Η πρώτη, ηχηρή, διαφοροποίηση ήταν αυτή από τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που ούτε λίγο ούτε πολύ «άδειασε» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών.

Η δεύτερη διαφοροποίηση (εκπεφρασμένη εδώ και πολύ πολύ καιρό) ήταν αυτή από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν θα συμβάλω» είπε, «στο να πέσει η κυβέρνηση». Δεν τον ενοχλεί μάλιστα ούτε το ενδεχόμενο να τον διαγράψουν από τους ΑΝΕΛ.

Σημείωσε δε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με την έδρα του. Το σίγουρο είναι πως αν αποφασίσει να την παραδώσει, αυτό θα γίνει αφού πρώτα έχει ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Θα είναι δώρο για μένα η διαγραφή μου από τους ΑΝΕΛ».

Κι αν Χρυσοβελώνη και Παπαχριστόπουλος διαχωρίζουν τη θέση τους σε σχέση με αυτή του Πάνου Καμμένου, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Κώστα Κατσίκη. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε πως το κόμμα θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και θα φύγει από την κυβέρνηση.

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τι προτίθενται να κάνουν οι ΑΝΕΛ στην περίπτωση αυτή, ο Κώστας Κατσίκης απάντησε πως «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ».

Πάντως, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό, οι ΑΝΕΛ «δεν θα τη δώσουμε», όπως είπε ο Κώστας Κατσίκης. 

Πηγή: Newsit.gr

Tags: ΑΝΕΛΚΟΜΜΑΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Online υπολογισμός

Συνταγή για σούπα κάστανο βελουτέ

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert