OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Νέος καταιγισμός Καμμένου στη Βουλή: «Σκάγια’ εναντίον Κατρούγκαλου

22/01/2019 - 14:16
Share on FacebookShare on Twitter

Νέος καταιγισμός Καμμένου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, με τα σκάγια του Προέδρου των ΑΝΕΛ, αυτή τη φορά να παίρνουν τον Γιώργο Κατρούγκαλο. 

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του υπουργού, Αναπληρωτή Εξωτερικών υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αναγνωρίσει έθνη, όμως η Ελλάδα από την πλευρά της δεν μπορεί να παρέμβει σε θέματα αυτοπροσδιορισμού.

«Τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη. Τα θέματα εθνικής ταυτότητας είναι θέματα συνείδησης και ατομικού αυτοπροσδιορισμού. Συνεπώς η Ελλάδα με τη σύμβαση δεν αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος ή λαό. Την ίδια ώρα όμως η χώρα μας δεν μπορεί να επέμβει σε θέματα αυτορποοσδιορισμού. Διευκρινίζει όμως ρητά ότι οι γείτονές μας δεν έχουν σχέση με την ελληνική ιστορία και την ελληνική ιστορική κληρονομιά. Δεν μπορούμε να τους πούμε τι είναι. Μπορούμε να τους πούμε τι δεν είναι στον βαθμό που θίγουν τη δική μας ιστορία και κουλτούρα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο κ. Καμμένος ο οποίος άκουγε τον κ. Κατρούγκαλο από το γραφείο του λίγα μέτρα μακρύτερα κατευθύνθηκε εσπευσμένα στην αίθουσα και ζητώντας τον λόγο μίλησε για κατάρρευση της Συμφωνίας. «Ήρθα στην επιτροπή διότι άκουσα προηγουμένως τον κ. Κατρούγκαλου να λέει ακριβώς αυτό το οποίο ισχυριζόμαστε εμείς. Είπε ο κ. Κατρούγκαλος ότι είναι δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται ως μακεδονικός λαός. Αν είναι δικαίωμά τους αυτό για ποιο λόγο γίνεται η συμφωνία; Γίνεται για να μην έχουν με τις δικές τους δυνάμεις αυτοπροσδιορισμού ως μακεδονικός λαός τη δυνατότητα να αναπτύσσουν αλυτρωτική πολιτική. Μόνο και μόνο με την ομολογία του κ. Κατρούγκαλου εντός της Βουλής καταρρέει το θέμα της συμφωνίας» είπε ο κ. Καμμένος.

«Ήμουν σαφής. Τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη, έχουμε επίλυση erga omnes της ονομασίας του γειτονικού κράτους για την ονομασία αυτή καθεαυτή ως Βόρεια Μακεδονία. Η Ελλάδα με τη σύμβαση δεν αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος ή λαό» είπε αρχικά ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε «Με αυτό τον τρόπο τελειώνει η εκκρεμότητα αυτή και η μονοπώληση του όρου Μακεδονία από το γειτονικό κράτος. Κατοχυρώνουμε λοιπόν την ελληνική ιστορία και αυτό που είμαστε εμείς η Ελλάδα και η Μακεδονία μας, αυτό γίνεται με σαφέστατο τρόπο στο άρθρο 7 παράγραφος 4 της συμφωνίας.Το Μακεδόνας είναι δικαίωμα ατομικού αυτοπροσδιορισμού των πολιτών, δεν είναι θέμα της συμφωνίας για αναγνώριση λαού. Η συμφωνία δεν αναγνωρίζει λαό, δεν αναγνωρίζει έθνος γιατί αυτό δεν γίνεται με τις συμφωνίες. Οι συμφωνίες αφορούν ταυτότητα. Η συμφωνία αφορά ιθαγένεια όχι εθνότητα όχι λαό».

Tags: ΒΟΥΛΗΚΑΜΜΕΝΟΣΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Related Posts

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

27/03/2026 - 19:05
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Ισχυρό το ενδιαφέρον της Κύπρου για το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – Θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΒ»

24/03/2026 - 15:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για 25η Μαρτίου: Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει [vid]

24/03/2026 - 11:28

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert