OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

S-400: Με την τανάλια των F-35 σπάνε οι ΗΠΑ τον τσαμπουκά της Άγκυρας

26/02/2019 - 05:02
S-400 F-35
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά το διπλό στραπάτσο του Χουλουσί Ακάρ, στο αμερικανικό Πεντάγωνο, πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το Λευκό Παλάτι, και οι πονοκέφαλοι για τον ένοικό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ανατολίτικο παζάρι του Σουλτάνου φαίνεται πως δεν έχει άλλες κινήσεις. Σε κάθε περίπτωση εκείνη που περιμένει με ανοιχτές αγκάλες είναι η Μόσχα, παρότι η ρωσική αρκούδα είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Σε αυτό το πεδίο οι προβλέψεις Ρώσων αναλυτών είναι ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Άγκυρας θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης για τα F-35.

Άλλωστε τα stealth μαχητικά θεωρούνται η τανάλια με τις οποίες οι ΗΠΑ, θεωρείται, ότι επιδιώκουν να σπάσουν τον τσαμπουκά του Σουλτάνου. Το πλήγμα άλλωστε για την τουρκική πολεμική μηχανή θα είναι σημαντικό. Ο καθηγητής στην Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών Σεργκέι Σουντακόφ, από την πλευρά του όμως βλέπει ότι οι S-400, θεωρούνται εξίσου σημαντικοί για την φαρέτρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένα χαρτί που εν πολλοίς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύσκολα θα “κάψει”.

Κι αυτό γιατί όπως δήλωσε στο Russia Today, στη ζυγαριά της ισχύος, οι S-400 υπερτερούν έναντι των F-35 καθώς κατά τις συγκριτικές αναλύσεις, προκύπτει ότι παρέχει αποτελεσματικότερη προστασία ενάντια σε πυραύλους και σε κάθε είδους ιπτάμενα οχήματα.

Όπως πρόσθεσε ο Σουντακόφ: “Τα χαρακτηριζόμενα ως αόρατα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά F-35 που δύνανται να εισέλθουν στα εχθρικά εδάφη χωρίς να γίνουν αντιληπτά, απέναντι στους S-400 είναι ανήμπορα. Ακόμη κι αν οι ΗΠΑ δώσουν στην Τουρκία τα F-35, θα εφαρμόσουν κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω των S-400”

Σύμφωνα δε με τον Βλαντιμίρ Μπατγιούκ-πρόεδρο του Κέντρου Στρατιωτικών-Πολιτικών Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, το συγκεκριμένο βήμα είναι θεμελιώδες για την Τουρκία για την ανεξάρτητη πορεία που οι διαπρύσιοι κηρυκες του Σουλτάνου, διαμηνύουν ότι χαράξει έναντι των ΗΠΑ. Δήλωσε πως “Η Τουρκία συνεχίζοντας μέχρι σήμερα την ανεξάρτητη έναντι των ΗΠΑ πολιτική της έκανε μια επανάσταση. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως το αποτυχημένο πραξικόπημα και η απόπειρα ανατροπής και δολοφονίας τουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένα σημείο καμπής. Όλοι αντιλήφθηκαν πως πίσω από αυτή την απόπειρα βρισκόταν οι ΗΠΑ. Τέτοιου είδους πράγματα ούτε ξεχνιούνται ούτε συγχωρούνται”

Tags: F-35 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑS-400S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑSTATE DEPARTMENTΕΡΝΤΟΓΑΝ

Related Posts

Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Προτείνει να αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» για την αποκλιμάκωση της έντασης Ιράν – ΗΠΑ

30/01/2026 - 13:48
Τουρκία - Ιράν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ιράν επιδιώκει η Τουρκία – Στην Άγκυρα αύριο ο Ιρανός ΥΠΕΞ

29/01/2026 - 11:44

Διαβάστε Επίσης

Στο Αεροδικείο ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία – «Ώρα μηδέν» για την απολογία του

Ρωσία: «Θέλουμε και εμείς εγγυήσεις ασφαλείας όπως η Ουκρανία για να τερματιστεί ο πόλεμος»

SOUTHCOM: Νέο φονικό πλήγμα των ΗΠΑ σε σκάφος φερόμενων διακινητών ναρκωτικών [vid]

Γερμανία: Το 65% των πολιτών θεωρεί τις ΗΠΑ μεγάλη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Λαβρόφ: Μένει ακόμα πολύς δρόμος για την ειρήνη στην Ουκρανία

FCAS: «Νεκρό» το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαχητικών νέας γενιάς, λένε οι Γάλλοι – «Λύση δύο αεροσκαφών» ζητάνε οι Γερμανοί

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

Top News

«Στη φάκα» αναισθησιολόγος για φοροδιαφυγή στη Θεσσαλονίκη: Έκοβε αποδείξεις 20 ευρώ για χειρουργικές επεμβάσεις

Bad Bunny: Ο Πορτορικανός σταρ που απέδειξε ότι μπορείς να φτάσεις στην κορυφή χωρίς να γίνεις «κάποιος άλλος»

Μαρία Τζομπανάκη: Τα καλλιστεία δεν μου προσέφεραν τίποτα, δυστυχώς υπάρχει ένα είδος ρατσισμού

Η Μυρτώ Αλικάκη για τον χωρισμό του Πέτρου Λαγούτη: Με ενοχλεί τρομερά αυτή η αδιακρισία, το θεωρώ φθηνό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert