OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – Κιμ: Τι «πρόδωσε» η στάση του σώματος των δύο ηγετών

27/02/2019 - 20:01
Τραμπ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να δείξουν ότι τα πάνε καλά, όπως αποκαλύπτουν οι πολύ καλά χορογραφημένες πρώτες στιγμές της συνάντησής τους στο Ανόι σήμερα, επισημαίνουν ειδικοί στην αποκωδικοποίηση της γλώσσας του σώματος.

Στις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου από την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, ο Αμερικανός πρόεδρος περπατά προς τον Κιμ, με την παλάμη του να κοιτά προς τα πάνω, προτού οι δύο ηγέτες αγκαλιαστούν και με συγχρονισμένες κινήσεις γυρίσουν για να αντικρίσουν τις κάμερες.

«Και οι δύο προσπαθούν να δείξουν ότι η σχέση τους έχει βελτιωθεί από την προηγούμενη φορά» που συναντήθηκαν, είπε ο Άλαν Πιζ, ένας Αυστραλός ειδικός στη γλώσσα του σώματος και συγγραφέας βιβλίων για το θέμα.

«Η αντιγραφή των κινήσεων μεταξύ τους είναι αρκετά ισχυρή».

Σύμφωνα με τον Πιζ, το «καθρέφτισμα» των κινήσεων συνίσταται στον τρόπο που οι άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να δείξουν ότι έχουν μια καλή σχέση, αντιγράφουν ο ένας τη γλώσσα του σώματος του άλλου, ώστε να τον κάνουν να νιώσει άνετα.

Ειδικοί σημειώνουν ότι η επαφή τους σήμερα αντιπαραβάλλεται με την ιστορική πρώτη συνάντησή των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη πριν από 8 μήνες, όταν επιδίωκαν να προβάλουν μια αίσθηση ελέγχου της όλης κατάστασης, ανταλλάσσοντας «δυνατές» χειραψίες.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν μια σειρά συναντήσεων σήμερα και θα επιχειρήσουν να καταγράψουν πρόοδο στο θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας που σύναψαν στη Σιγκαπούρη με στόχο την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδειχνε να έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σύγκριση με τις συνομιλίες της Σιγκαπούρης, την ώρα που ο Ρεπουμπλικανός υποδέχθηκε τον Κιμ με την παλάμη του προς τα πάνω, μια ένδειξη, σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Κάρεν Λίονγκ, μιας πιο ανοικτής, συμφιλιωτικής προσέγγισης εκ μέρους του.

«Ο Τραμπ θέλει (να εγκαθιδρύσει) μια καλή σχέση. Δεν βρίσκεται εδώ για να εμφανιστεί ως ο νταής, βρίσκεται εδώ για να κερδίσει τον Κιμ» εξήγησε η Λίονγκ, διευθύντρια του Influence Solutions, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη και συγγραφέας του βιβλίου «Win People Over».

«Ο Κιμ περπατούσε προς τον Τραμπ με πολύ ταχύτερο βήμα και το χέρι του προτεταμένο. Πριν, στη Σιγκαπούρη, ο Κιμ ήταν πολύ πιο διστακτικός. Δίνει την αίσθηση της οικειότητας σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Η Κιμ Χιουνγκ-χι, η διευθύντρια του Korea Body Language Lab, περιέγραψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται «πως προσέχει ιδιαίτερα» τη χειραψία με τον Κιμ, σε σύγκριση με άλλους ηγέτες.

Εντούτοις, οι ειδικοί παρατήρησαν σημάδια έντασης μεταξύ των δύο ανδρών, όταν εκείνοι κάθισαν.

Για παράδειγμα, ο Άλαν Πιζ πρόσεξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, που κάθισε με τον παραδοσιακό κυρίαρχο τρόπο του και με τα χέρια του να σχηματίζουν «καμπάνα», έσμιξε τα φρύδια του. Ο Κιμ είχε πάρει μια θέση που δείχνει αυτοέλεγχο.

«Οι δυο τους χαμογέλαγαν μόνο όταν το περίμεναν από εκείνους οι άλλοι» εξήγησε.

«Έδιναν παράσταση» τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΗΠΑ

Related Posts

USS Gerald Ford
ΚΟΣΜΟΣ

USS Gerald Ford: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο εγκατέλειψε την Μεσόγειο

06/05/2026 - 16:36
Charles de Gaulle
ΚΟΣΜΟΣ

Charles de Gaulle: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται προς την Ερυθρά Θάλασσα

06/05/2026 - 16:25
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει και τα Στενά του Ορμούζ να ανοίξουν για όλους αν συμφωνήσει το Ιράν

06/05/2026 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

JDAM-ER: 1.500 «έξυπνες βόμβες» παίρνει η Ουκρανία από τις ΗΠΑ – Στα 373,6 εκατ. δολάρια το κόστος

USS Gerald Ford: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο εγκατέλειψε την Μεσόγειο

Charles de Gaulle: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται προς την Ερυθρά Θάλασσα

Μητσοτάκης από Ιορδανία: «Στα Στενά του Ορμούζ πρέπει να επιστρέψουμε στο προηγούμενο status quo»

Στην Πορτογαλία ο Νίκος Δένδιας: Θα επισκεφθεί την βάση που φιλοξενεί τα C-390

Τραμπ: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει και τα Στενά του Ορμούζ να ανοίξουν για όλους αν συμφωνήσει το Ιράν

Ισραήλ: Μπαράζ βομβαρδισμών στο νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ – Τέσσερις νεκροί άμαχοι στη Ζελάγια

Ιράν: Η διέλευση στα Στενά του Ορμούζ θα είναι ασφαλής όταν σταματήσουν οι απειλές των ΗΠΑ

Top News

Συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ: Οδηγός εισόδου, μέτρα ασφαλείας και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Ryanair κλείνει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ερωτεύτηκα τρελά τον Παύλο Μπακογιάννη και τον Ισίδωρο Κούβελο, είμαι πολύ περήφανη για την Σία Κοσιώνη»

Σταύρος Τσώχος: Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο για την αθλητικογραφία και «λύγισε» στη μετάδοση του ΑΕΚ – Σπαρτάκ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert