OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Λέρος: Τούρκοι αγοράζουν οικόπεδα δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

10/03/2019 - 10:29
Share on FacebookShare on Twitter

Εξαιρετικά ύποπτες κινήσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, η ακριτική Λέρος έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Τούρκων, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν αγοράσει, παράνομα, από το 2015 και μετά γη σε στρατηγικά σημεία του ελληνικού νησιού.

Μέσω offshore εταιρειών, την τελευταία 5ετία, τρεις επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα πραγματοποίησαν επτά αγορές ακινήτων και οικοπέδων, που φτάνουν τα 16,4 στρέμματα. Η γη που αγόρασαν – άγνωστο κάτω από ποιες μεθοδεύσεις – βρίσκονται σε περιοχές της Λέρου όπου λειτουργούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις!

Στα τέλη του 2013, Τούρκος επιχειρηματίας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αγορά μεγάλης έκτασης γης και κατοικίας στην Αγία Μαρίνα Λέρου, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του ναυστάθμου και του παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας υποβάλλει και επισήμως αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αγορά οικοπέδου 1.000,33 τετραγωνικών μέτρων στον οικισμό Άλιντα. Στην πρώτη του προσπάθεια η αγοραπωλησία δεν προχωρά, επειδή η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) εισηγείται αρνητικά στην αίτησή του. Στη δεύτερη απόπειρα χρησιμοποιεί Έλληνα ενδιάμεσο, ο οποίος ενεργεί ως αντίκλητος πέντε Ιταλών υπηκόων, δίχως , ωστόσο, να προχωρήσει η αγορά.

Ένα χρόνο μετά, το Σεπτέμβριο του 2014, διερευνά την προοπτική αγοράς βραχονησίδας κοντά στην νησίδα Μαράθι του συμπλέγματος Αρκιοί, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται και για ένα παλαιό κτίσμα στην περιοχή Παρθένι Λέρου, που βρίσκεται σε ερημικό κολπίσκο κοντά στον αερολιμένα, στο στρατόπεδο, στο παρατηρητήριο του Ναυτικού και στο ναυπηγείο της περιοχής.

Οι προσπάθειές του να αποκτήσει γη στη Λέρο θα ευοδωθούν περίπου ενάμισι χρόνο αργότερα. Στις 13 Φεβρουαρίου του 2015, ο Τούρκος επιχειρηματίας ιδρύει την εταιρεία B&T Properties Ltd και γραμματέας η Hakamon Services Ltd.

Λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Ιουνίου του 2015, η B&T Properties Ltd προβαίνει στην αγορά ακινήτου από τους Έλληνες ενδιάμεσους έναντι του ποσού των 153.000 ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 1.332,00 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο βρίσκεται οικία 164,16 τ.μ. με ανεξάρτητο ισόγειο κτίσμα 47,78 τ.μ. στη θέση Καμαράκι, εντός του οικισμού Αλίντων Λέρου.

Η B&T Properties Ltd συνεχίζει τις αγορές της στη Λέρο. Εντός του 2016, στην περιοχή Καμαράκι, η υπεράκτια εταιρεία αγοράζει οικόπεδο 2.386 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 160.000 ευρώ.

Επιπλέον, στις 16 Μαρτίου 2017, η εταιρεία AT210 Properties Limited, συμφερόντων του ίδιου Τούρκου επιχειρηματία, η οποία ιδρύθηκε το 2016 με έδρα την Κύπρο, επενδύει το ποσόν των 300.000 ευρώ για να αγοράσει έκταση λίγο μεγαλύτερη των επτά στρεμμάτων στο βόρειο μέρος του νησιού.

Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 7.019,66 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στη θέση Μπλεφούτι, πολύ κοντά στον Δημοτικό Αερολιμένα της Λέρου.

Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, μέσω των Ελλήνων ενδιάμεσων, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016 προχωρά στην αγορά οικοπέδου έκτασης 1.932,25 τ.μ. που βρίσκεται και αυτό στη θέση Καμαράκι, εντός του οικισμού Αλίντων.

Συνδετικός κρίκος μεταξύ των τριών Τούρκων επιχειρηματιών φέρεται πως είναι οι Έλληνες που λειτουργούν ως μεσάζοντες ανάμεσα σε πωλητές ακινήτων και υπηκόους Τουρκίας, βοηθώντας τους να παρακάμψουν το νόμο περί δικαιοπραξιών.

Η υπόθεση έχει περιέλθει στην προσοχή λετουργών της ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίοι, μάλιστα, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, στη Λέρο, αλλά και σε άλλα νησιά της Ελλάδας, να έχουν γίνει ακόμα περισσότερες αγορές ιδιοκτησιών, από εταιρείες που ανήκουν σε τουρκικά συμφέροντα.

Πηγή: Newsit.gr 

Tags: ΑΓΟΡΑΛΕΡΟΣΟΙΚΟΠΕΔΑ

Related Posts

ΚΕΠΒ
ΥΕΘΑ

«Έφοδος» Δένδια στο ΚΕΠΒ Θήβας: Είδε βολές νεοσυλλέκτων και γευμάτισε μαζί τους [pics]

11/03/2026 - 18:24
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στα Χανιά [pic]

09/03/2026 - 22:12
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Η Κύπρος είναι ασφαλής – Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ είναι απόλυτα έτοιμη για την αποστολή της»

04/03/2026 - 19:23

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1938 οι ναζιστικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αυστρία – το λεγόμενο «Άνσλους»

ΗΠΑ: Το Ιράν ενδέχεται να πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ιράκ – Το FBI προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος

Ισραήλ: Πλήγματα σε αρχηγεία των IRGC και της δύναμης Basij – Η συνομιλία Ισραηλινού και Αμερικανού πιλότου πριν χτυπήσουν το Ιράν [vids]

Ιράν: Οι τρεις όροι που θέτει η Τεχεράνη για να τερματιστεί ο πόλεμος με ΗΠΑ και Ισραήλ

Σειρήνες στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε 100 πυραύλους – Ο IDF απαντά με σφυροκόπημα στη Βηρυτό

Choe Hyon: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε την εκτόξευση πυραύλου cruise από το νέο αντιτορπιλικό της Βόρειας Κορέας [pics, vid]

Reuters: «Το Ιράν έχει τοποθετήσει 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ» – «Δεν είμαστε σίγουροι», λέει ο Τραμπ

Αμερικανικό P-8A Poseidon πέταξε πάνω από το στενό της Ταϊβάν, ενόψει της επίσκεψης Τραμπ στην Κίνα

Top News

«Το φεγγάρι είναι ασφαλές», επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες της NASA: Ο αστεροειδής 2024 YR4 δεν είναι σε τροχιά σύγκρουσης

Ο Σάσα Βεζένκοφ χώρισε με τη Νικόλ Ελευθεριάδου μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης

Κατερίνα Διδασκάλου: «Μου οφείλει ακόμα έναν έρωτα η ζωή»

Ελευθερία Κόμη: «Περίμενα πάντα να με κάνουν ξανθιά για έναν ρόλο και σκεφτόμουν πότε θα μου συμβεί»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert