OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Παυσίπονα και χαρτιά τουαλέτας αγοράζουν οι Βρετανοί φοβούμενοι τις επόμενες μέρες

13/03/2019 - 13:05
Share on FacebookShare on Twitter

Τα χαρτά τουαλέτας και τα παυσίπονα είναι κάποια από τα προϊόντα που οι Βρετανοί έχουν αρχίσει να στοκάρουν στα σπίτια τους ενόψει ενός πιθανού Brexit χωρίς συμφωνία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons, παρουσιάζοντας τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ποτς δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για αποθήκευση «μικρής ποσότητας» αποθεμάτων και ότι η Morrisons, η τετάρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, είναι καλά προετοιμασμένη ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη διαδικασία του Brexit.

Ενώ απομένουν μόλις 16 ημέρες έως την ημερομηνία που θεωρητικά θα αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ, το Λονδίνο δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμφωνία αποχώρησης, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για ένα άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία.

«Έχουμε δει κάποια αύξηση (στις πωλήσεις) στα παυσίπονα και τα χαρτιά τουαλέτας… υψηλή μονοψήφια αύξηση», δήλωσε ο Ποτς σε δημοσιογράφους. «Στην περίπτωση που τα πράγματα δυσκολέψουν στα λιμάνια, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές διαδρομές για είσοδο στη χώρα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η εταιρία έχει λάβει καθεστώς Εξουσιοδοτημένου Οικονομικού Φορέα, κάτι που αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες ελέγχου στα σύνορα στην περίπτωση που υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ο Ποτς δήλωσε επίσης ότι η εταιρία επίσπευσε κάποιες αγορές προϊόντων και υλικών συσκευασίας, προκειμένου να προσφέρει στήριξη στο κομμάτι μεταποίησης του ομίλου, και έχει αυξήσει τα αποθέματά της σε δημοφιλή προϊόντα μακράς διαρκείας.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης αύξηση 9% στα προ φόρων κέρδη της στα 406 εκατ. λίρες για την ετήσια χρήση που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου. Αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 407 εκατ. λίρες, ενώ για την ετήσια χρήση 2017-18 ανήλθαν στα 374 εκατ.

Η εταιρία, που υστερεί σε ετήσιες πωλήσεις έναντι του ηγέτη της αγοράς, της Tesco, καθώς και της Sainsbury’s και της Asda, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,7% στα 17,7 δισεκ. λίρ ες.

Η Morrisons ξεχωρίζει μεταξύ των βασικών της ανταγωνιστών καθώς παράγει η ίδια τα μισά από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και τα νωπά τρόφιμα που πουλάει. Σύμφωνα με την εταιρία, τα δύο τρίτα από τα προϊόντα που πουλά είναι βρετανικά.

Ο Ποτς δήλωσε ότι αυτή η δομή σημαίνει ότι η εταιρία είναι προστατευμένη εάν η κυβέρνηση επιβάλει δασμούς σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

«Όχι» Φέρχοφσταντ σε παράταση του Brexit

H EE θα πρέπει να απορρίψει αίτημα της Βρετανίας για παράταση της προθεσμίας του Brexit εκτός εάν οι βρετανοί βουλευτές συσπειρωθούν γύρω από έναν σαφή στόχο για το τι θέλουν να επιτύχουν, δήλωσε σήμερα ο συντονιστής του Ευρωκοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φερχόφστατ.

Ο ηγέτης της Συμμαχίας Φιλελευθέρων δήλωσε ενώπιον του Σώματος ότι μια πιθανή παράταση του Brexit μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου (23-26) θα επέτρεπε στους υποστηρικτές του να μονοπωλήσουν την ευρωπαϊκή δημόσια συζήτηση.

Ο ίδιος είπε ότι μια παράταση του Brexit «ακόμη και για 24 ώρες» πέραν της παρούσας προθεσμίας της 29ης Μαρτίου θα πρέπει να γίνει μόνο αν η βρετανική βουλή, η οποία απέρριψε χθες την αναθεωρημένη πρόταση της ΕΕ, παρουσιάσει ένα σαφές σχέδιο.

Η όποια απόφαση για παράταση θα πρέπει να ληφθεί από τους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ αν η κυβέρνηση του Λονδίνου ζητήσει κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: BREXIT

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

12/02/2026 - 22:15
Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

12/02/2026 - 20:19
Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε ως «απαράδεκτη» την προσφυγή κατά της εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

12/02/2026 - 18:24

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1960 η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

ArianeGroup: Γαλλία και Γερμανία συζητούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού βαλλιστικού πυραύλου – «Μιλάμε για εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων»

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε ως «απαράδεκτη» την προσφυγή κατά της εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων: Κομβικός ο ρόλος της ναυπηγικής βιομηχανίας στη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης

Top News

Ο Γεωργιάδης απαντά στην Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Κωνσταντίνος Βασάλος: Σιχαίνομαι τον Άγιο Βαλεντίνο και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι επειδή είναι γιορτή

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ήταν μία πολύ ωραία Eurovision βραδιά σε πείσμα πολλών μίζερων

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου και τα κόλλυβα που μπορούμε να φτιάξουμε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert