OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Ασάφεια και διχασμός για το μέλλον της συμφωνίας αποχώρησης

28/03/2019 - 13:27
Share on FacebookShare on Twitter

Το μόνο σίγουρο έπειτα από ένα ακόμη βράδυ ανατροπών στη Βρετανία, είναι ένας δεύτερος γύρος ψηφοφοριών τη Δευτέρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως προβλέπει η πρόταση για τη διεξαγωγή των ενδεικτικών ψηφοφοριών που κίνησε ο βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος Όλιβερ Λέτουιν.

Ακόμη και αυτό όμως με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει μέχρι αύριο μία τρίτη ψηφοφορία επί της συμφωνίας αποχώρησης της Τερέζα Μέι και μάλιστα επιτυχημένη.

Ο πιστός σύμμαχος της βρετανίδας πρωθυπουργού, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντάμιεν Γκριν εκτίμησε σε δηλώσεις του ότι η Τερέζα Μέι θα συνεχίσει την προσπάθεια να περάσει τη συμφωνία της στο κοινοβούλιο για όσο διάστημα παραμένει πρωθυπουργός, καθώς το θεωρεί καθήκον της κυβέρνησής της.

Υποστήριξε ότι οι επιλογές, που έχουν τώρα μπροστά τους οι βουλευτές, βρίσκονται ανάμεσα στην συμφωνία της πρωθυπουργού και σε μία τελωνειακή ένωση, όπως προέκυψε ως επικρατέστερη επιλογή από τις χθεσινές ψηφοφορίες.

«Είναι ένα ηπιότερο Brexit σε σχέση με την συμφωνία της κυβέρνησης. Αυτή είναι η επιλογή που έχουν οι βουλευτές, ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί» είπε.

Μιλώντας στο BBC Radio 4 ο Όλιβερ Λέτουιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτή μία πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο ψηφοφοριών της Δευτέρας, ειδικά εάν η συμφωνία της Τερέζα Μέι αποτύχει για τρίτη φορά στο κοινοβούλιο, επειδή ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα συσπείρωνε τους βουλευτές ενάντια στο ενδεχόμενο μίας και μοναδικής ντε φάκτο επιλογής της μη συμφωνίας στις 12 Απριλίου.

Στην πιθανότητα μίας επιτυχημένης τρίτης ψηφοφορίας της συμφωνίας της Μέι, το χρονοδιάγραμμα της εξόδου της χώρας από την ΕΕ είναι προδιαγεγραμμένο να συμβεί σε διάστημα δύο μηνών, όπως ορίστηκε από την ΕΕ.

Το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της Τερέζα Μέι, θα ξεκινήσει μετά τις 22 Μαίου – η νέα ημερομηνία για το Brexit – αξιοποιώντας το διάστημα του καλοκαιριού για την μάχη της διαδοχής στο Συντηρητικό κόμμα, πριν από τον Σεπτέμβριο και το ετήσιο συνέδριο.

Εάν υπάρξει συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να διερευνηθεί νέα παράταση και να επικυρωθεί από το ευρωκοινοβούλιο πριν από τις 22 Μαϊου.

Αν καταψηφιστεί για άλλη μία φορά η συμφωνία της πρωθυπουργού, θα είναι και πάλι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, μεταξύ των οποίων και μία μεγάλη παράταση του άρθρου 50 και συμμετοχή της χώρας στις ευρωεκλογές.

Θεωρητικά η Τερέζα Μέι, θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα δημοψήφισμα για την συμφωνία της, για να πείσει μία μερίδα βουλευτών του Εργατικού κόμματος να στηρίξουν τη συμφωνία, ωστόσο είναι μία επιλογή που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει, εκτός εάν εξαναγκαστεί σε αυτή την κατεύθυνση από το κοινοβούλιο.

Αρκετά βρετανικά μέσα ενημέρωσης πάντως υποστηρίζουν ότι σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό ζήτημα ούτε η διαδοχή στο κόμμα των Τόρις, ούτε οι εκλογές θα έλυναν τις διαφωνίες και τον κατακερματισμό των απόψεων προς μία ενωτική λύση για το Brexit, καθώς το πιο πιθανό θα είναι να παραμείνουν τα προβλήματα στο σημείο που βρίσκονται και σήμερα ή να προκύψει ένα εξίσου μετέωρο κοινοβούλιο.

Τα επιχειρήματα της μίας ή της άλλης πλευράς θα μείνουν απαράλλαχτα και θα εξακολουθεί να λείπει η δημόσια και πολιτική συναίνεση, οποιοσδήποτε και αν είναι ο πρωθυπουργός, σχολιάζουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: BREXITΔΙΧΑΣΜΟΣ

Related Posts

Στενά το Ορμούζ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

09/05/2026 - 13:30
SOUTHCOM - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

09/05/2026 - 13:26
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

09/05/2026 - 12:55

Διαβάστε Επίσης

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά να εκκενωθούν αρκετά χωριά στο νότο

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Πληροφορίες για ατύχημα του τραγουδιστή στο σπίτι του - «Χτύπησε στο κεφάλι»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Γη της ελιάς - spoiler: Αγωνία για την υγεία του Στάθη - Οι εξετάσεις που ταράζουν τον Στέφανο

Σοφία Αρβανίτη: Δεν ήθελα να καταλήξω στη φυλακή, δούλεψα και με κάποια ονόματα της «εθνικής οδού»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert