OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο Ερντογάν τρώει δεύτερο «χαστούκι» στην επανακαταμέτρηση των ψήφων

06/04/2019 - 18:39
Share on FacebookShare on Twitter

Το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο φαίνεται να χάνει τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ότι θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν μετά τη νέα καταμέτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όποιος κι αν είναι ο νικητής.

«Θα σεβαστούμε τα τελικά αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση, είτε είναι υπέρ μας είτε είναι εναντίον μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ.

«Στο τέλος τέλος, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή θα πει πως ο τάδε ή ο δείνα υποψήφιος κέρδισε με τόσες ψήφους διαφορά, και πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε αυτό το αποτέλεσμα», πρόσθεσε, σε μια συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή, η αντιπολίτευση κέρδισε την Άγκυρα από το AKP και προηγήθηκε με μικρή διαφορά ψήφων στην Κωνσταντινούπολη.

Όμως το κόμμα του Ερντογάν, καταγγέλλοντας «κατάφορες παραβιάσεις», ζήτησε και πέτυχε να γίνει νέα καταμέτρηση των ψήφων σε πολλές περιφέρειες των δύο αυτών πόλεων.

Στην Κωνσταντινούπολη, η διαφορά μειώνεται, με την αντιπολίτευση να δηλώνει σήμερα ότι διατηρεί ένα προβάδισμα σχεδόν 18.000 ψήφων μετά τη νέα καταμέτρηση περίπου του 50% των εκλογικών τμημάτων, έναντι 25.000 πριν από την καταμέτρηση.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορεί το AKP ότι επιδιώκει να κερδίσει χρόνο μέχρι να «βγουν οι φάκελοι» που θα δείχνουν ενδεχόμενες καταχρήσεις στον δήμο.

«Είναι κούφιες εκτιμήσεις», δήλωσε σήμερα ο Τσελίκ. «Όλα είναι γνωστά: οι δημόσιες προσφορές, τα ποσά, οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου».

Ο Τσελίκ δήλωσε εξάλλου πως το κόμμα του, που διαθέτει την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, δεν θα βρισκόταν σε μόνιμο μπλοκάρισμα αν η εκλογή των δημάρχων της αντιπολίτευσης είχε επιβεβαιωθεί.

«Εργαστήκαμε πάντα με τους δημάρχους της αντιπολίτευσης, δεν θα υιοθετήσουμε μια στάση που θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη εκ προθέσεως», είπε.

Υπενθυμίζοντας πως το AKP και ο εταίρος του στον συνασπισμό, το υπερεθνικιστικό MHP, συγκέντρωσαν το 52% των ψήφων σε εθνική κλίμακα, ο Τσελίκ είπε πως οι εκλογές αυτές ήταν «μεγάλη επιτυχία», ακόμη κι αν η απώλεια της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας επιβεβαιωθεί.

«Έπειτα από κάθε ψηφοφορία, ακούμε ‘ο Ερντογάν τελείωσε, το AKP τελείωσε’. Όμως αυτό είναι ένας ευσεβής πόθος», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters 

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Στην έκδοση Tranche 4+ με ραντάρ AESA τύπου ECRS Mk0 τα 20 νέα μαχητικά

31/03/2026 - 10:36
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Καταρρίφθηκε ακόμη ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν

30/03/2026 - 17:25
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

26/03/2026 - 17:48

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: «Θα δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο και θα εξαλείψουμε την Χεζμπολάχ»

Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα, χτυπήθηκαν πετρελαϊκές υποδομές

Ισραήλ: «Ο στρατός είναι προετοιμασμένος για περισσότερες εβδομάδες επιχειρήσεων κατά του Ιράν»

Ιράν: Ζημιές σε θρησκευτικό χώρο και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις από πλήγματα ΗΠΑ – Ισραήλ [vids]

Η Ιταλία αρνήθηκε στις ΗΠΑ την χρήση στρατιωτικής βάσης στη Σικελία για επιθέσεις κατά του Ιράν

Η Κομισιόν προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για «παρατεταμένη αναστάτωση» στις αγορές ενέργειας

Eurofighter στην Τουρκία: Στην έκδοση Tranche 4+ με ραντάρ AESA τύπου ECRS Mk0 τα 20 νέα μαχητικά

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν την συμμετοχή τους στο NATO μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Top News

Ο Γιάννης Πάριος τραγουδάει το «Καμιά Φορά» για την Μαρινέλλα και γνωρίζει την αποθέωση επί σκηνής

Ψωρίαση: Αλήθειες, μύθοι και η επιρροή στην καθημερινή ζωή - Τι βοηθάει πραγματικά στη διαχείριση των συμπτωμάτων

Η κακοκαιρία Erminio φέρνει καταιγίδες σε 13 περιοχές - Τι είναι το φαινόμενο της σύγκλισης ανέμων που θα χτυπήσει την Αττική

Μαρινέλλα: Η στιγμή που ο Τάκης Ζαχαράτος «λυγίζει» μπροστά στο φέρετρο της σπουδαίας ερμηνεύτριας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert