OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: «Όσο δεν προκύπτει συμβιβαστική λύση τόσο θα παραμένουμε στην ΕΕ» τόνισε η Μέι

07/04/2019 - 12:09
Share on FacebookShare on Twitter

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δήλωσε το Σάββατο ότι όσο περισσότερο καθυστερεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση με το Εργατικό Κόμμα για τη διασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για μια συμφωνία για το Brexit, τόσο λιγότερο πιθανό είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Το γεγονός είναι ότι για το Brexit υπάρχουν τομείς που και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα συμφωνούν: και οι δύο θέλουμε να τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνηση, και οι δύο επιθυμούμε να αποχωρήσουμε με μια καλή συμφωνία και οι δύο θέλουμε να προστατέψουμε θέσεις εργασίας», τόνισε η πρωθυπουργός, σε δηλώσεις της που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το Σάββατο το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Αυτή η βάση για έναν συμβιβασμό που θα μπορεί να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και κερδίζοντας αυτή την πλειοψηφία είναι ο μόνος δρόμος για την εκπλήρωση της ψήφου υπέρ του Brexit», υπογράμμισε.

«Όσο περισσότερο καθυστερήσει αυτό, τόσο μεγαλύτερος είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο ο κίνδυνος να μην αποχωρήσει καθόλου», σημείωσε, καθώς υπερασπίστηκε την απόφασή της να διεξάγει συνομιλίες με τους Εργατικούς – απόφαση που προκάλεσε οργή στις τάξεις του Συντηρητικού κόμματος – τονίζοντας ότι η «σαφής της προτίμηση» είναι να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συμφωνία της για το Brexit.

Παράλληλα χθες επανέλαβε την ελπίδα της οι βουλευτές να εγκρίνουν μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Βρετανία να αποχωρήσει από το μπλοκ το ταχύτερο δυνατό.

«Η πρόθεσή μου είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους ηγέτες που θα σημαίνει ότι αν καταλήξουμε σε μια συμφωνία εδώ στην χώρα, θα μπορούμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ σε μόλις έξι εβδομάδες», ανέφερε.

Κάποιοι από τους βουλευτές των Τόρις προειδοποιούν ότι θα προσπαθήσουν να απομακρύνουν την Μέι από την πρωθυπουργία, αν η Βρετανία συμμετάσχει στις ευρωεκλογές και εξωθηθεί να παρατείνει την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση, πέρα του Ιουνίου, ανέφερε δημοσίευμα του Observer.

Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ δήλωσε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα η χώρα του να μετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρά τη ζημιά που αυτό μπορεί να επιφέρει στο βρετανικό πολιτικό σύστημα.

Η Sunday Telegraph τόνισε ότι υπουργοί συζητούν αν θα υποβάλουν την παραίτησή τους αν μια καθυστέρηση συμφωνίας για Brexit σημαίνει ότι η Βρετανία πρέπει να ορίσει υποψηφίους.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν βρίσκεται και αυτός υπό αυξανόμενη πίεση με περισσότερους από 80 βουλευτές του κόμματός του να προειδοποιούν ότι μια ακόμη ψηφοφορία για το Brexit πρέπει να αποτελεί κόκκινη γραμμή στις συνομιλίες που διεξάγουν οι Εργατικοί με την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent

Χθες, ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη μετακινήσει τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν εμποδίσει μια συμφωνία.

«Περιμένω να δω μια μετακίνηση των κόκκινων γραμμών», δήλωσε ο Κόρμπιν στο BBC. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα για να αποτρέψουμε μια συντριβή».

Μια πηγή των Εργατικών δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη συνομιλίες μεταξύ των δύο κομμάτων για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Λονδίνο επιδιώκει μια διακομματική επίλυση για την έξοδο από το αδιέξοδο, μετά την απόρριψη από το Κοινοβούλιο όλων των σεναρίων του Brexit, μεταξύ των οποίων, τρεις φορές, τη συμφωνία διαζυγίου που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση με τις Βρυξέλλες, καθώς και πολλές προτάσεις που υπέβαλαν βουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters 

Tags: BREXITΒΡΕΤΑΝΙΑΕΕΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert