OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΑΠΟΨΗ

Γιώργος Τσιτσιλιάνος: Δεν είναι ώρα για κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων

09/04/2019 - 15:35
Γιώργος Τσιτσιλιάνος: Δεν είναι ώρα για κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων
Share on FacebookShare on Twitter

Του Γιώργου Τσιτσιλιάνου

Μελετήσαμε το κείμενο της επιστολής των πρώην Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που δημοσιεύτηκε στον τύπο, που ανησυχούν δικαιολογημένα για τα τεκταινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή μας σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί ως προς την επιχειρησιακή λειτουργικότητα των μέσων.

Το Ποτάμι πολλάκις έχει αναφέρει ότι τα προβλήματα που μνημονεύονται στην επιστολή, δεν είναι σημερινά, είναι διαχρονικά από λάθος πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και δυστυχώς συνεχίζονται, χωρίς να υπάρχει ο ανάλογος σχεδιασμός και η πολιτική βούληση επούλωσης ως προς την διαθεσιμότητα των μέσων, του εξορθολογισμού των πόρων και την αξιοκρατική μεταχείριση των στελεχών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καθυστερημένη αντίδραση της Πολιτείας για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε viper, η μη υπαρκτή ακόμη αντίδραση για τον εκσυγχρονισμό των Mirage 2000, όπως και η εδώ και δέκα χρόνια συνεχιζόμενη κοροϊδία με τις δύο πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού, που από ότι φαίνεται δεν έχει τέλος ως προς το ανεξέλεγκτο κόστος και την ημερομηνία παράδοσης.

Οι περισσότεροι από τους σεβαστούς Ανώτατους Αξιωματικούς που υπογράφουν την επιστολή υπήρξαν αρχηγοί του Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας. Δεν είδαμε όμως κάποια παραίτησή τους, όταν οι αποφάσεις της κάθε κυβέρνησης ήταν αντίθετες ως προς την βούλησή τους, αν υπήρχε, σε θέματα που ήταν εις βάρος της αξιοκρατίας, της δίκαιης μεταχείρισης του προσωπικού και της επιχειρησιακής λειτουργικότητας των μέσων.

Αυτό που θα έπρεπε να αντιληφθείτε καλοπροαίρετα κύριοι, είναι ότι έχετε χρονικά μερίδιο ευθύνης γι’ αυτά που αναφέρετε, αφού από την θέση ευθύνης που σας ανέθεσε η Πολιτεία, δεν είχατε την τόλμη ως μέρος της εκάστοτε κυβερνητικής αλυσίδας να προστατέψετε τις Ένοπλες Δυνάμεις από λάθος πολιτικές και πρακτικές, που τις οδήγησαν στο σημείο που αναφέρεται στην επιστολή σας.

Δεν είναι ώρα για κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων, είναι ώρα για περισυλλογή, είναι η ώρα των αποφάσεων να ταράξουμε τα νερά ως προς την επιχειρησιακή λειτουργικότητα των μέσων και όχι μόνο, είναι ώρα για συνεννόηση του πολιτικού φάσματος, είναι ώρα για την δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που φωνάζει το Ποτάμι για να μην πάρουμε άλλες λάθος αποφάσεις, είναι ώρα για εθνικό σχέδιο που θα έχει μελετήσει όλες τις παραμέτρους της εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας που μας επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα, που θα δράσει με αποφασιστικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να ανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

*Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας στο Ποτάμι

Tags: ΠΟΤΑΜΙΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΣ

Related Posts

πυρηνικά όπλα
ΑΠΟΨΗ

Πυρηνικά όπλα: Μεγεθύνονται οι επενδύσεις από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ο κίνδυνος νέας κούρσας εξοπλισμών

24/04/2026 - 10:24
Τραμπ - Πούτιν
ΑΠΟΨΗ

«Τι θα έκανε ο Τραμπ αν ο Πούτιν χτυπούσε την Ευρώπη;»

17/04/2026 - 15:13
Ισραήλ
ΑΠΟΨΗ

«Καταστρέψτε τα F-16: Το Ισραήλ θα μπορούσε να εξαπολύσει προληπτική επίθεση στην Τουρκία»

17/04/2026 - 10:36

Διαβάστε Επίσης

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Top News

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Μια φορά ο πατέρας μου πέρασε από δίπλα μου και έφυγε, δεν με γνώρισε»

Παραλήρημα Τραμπ για Ομπάμα και Μπάιντεν - «Το Ιράν παίζει παιχνίδια μαζί μας εδώ και 47 χρόνια, θα τους κοπεί το γέλιο»

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Άμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

Ελένη Μενεγάκη: Η συγκινητική ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας - «Η δική μου μαμά ήταν το πρώτο μου καταφύγιο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert