OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Ύβρις για την ανθρωπότητα οι τρομοκρατικές επιθέσεις

28/04/2019 - 11:43
Σρι Λάνκα
Share on FacebookShare on Twitter

Ο επικεφαλής των ρωμαιοκαθολικών της Σρι Λάνκα καταδίκασε σήμερα ως «ύβρη προς την ανθρωπότητα» τις αιματηρές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα του Πάσχα των καθολικών εναντίον εκκλησιών και πολυτελών ξενοδοχείων την ώρα που οι εντάσεις παραμένουν ισχυρές στο νησί μια εβδομάδα μετά τη σφαγή.

Ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο Μάλκομ Ραντζίτ χοροστάτησε σε ιδιωτική λειτουργία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση αφού όλες οι λειτουργίες στις εκκλησίες ματαιώθηκαν εξαιτίας των φόβων για μια επανάληψη των συντονισμένων επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 253 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο μια αγρυπνία οργανώθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην πρωτεύουσα στις 8:45, την ώρα που το κτίριο είχε δεχθεί την επίθεση την περασμένη Κυριακή.

Οι καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά τους μέσα σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία του Κολόμπο και σε τρεις εκκλησίες της Σρι Λάνκα που ήταν γεμάτες κόσμο για τη λειτουργία του Πάσχα, αυτή του Αγίου Αντωνίου και δύο άλλες στις τοποθεσίες Νεγκόμπο και Μπατικαλόα.

Εκκλήσεις για ενότητα

Ο αρχιεπίσκοπος λειτούργησε μέσα σ’ ένα παρεκκλήσι στην κατοικία του παρουσία του προέδρου της χώρας Μαϊτριπάλα Σιρισένα και του πρωθυπουργού Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και κάλεσε σε ειρήνη και ενότητα σ’ αυτή τη χώρα της νότιας Ασίας, στην οποία ζούν πολλές εθνότητες.

«Αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή είναι μια τεράστια τραγωδία, μια ύβρη προς την ανθρωπότητα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος. Ζήτησε από τους πιστούς να επιδείξουν καλοσύνη ο ένας στον άλλον σε ένδειξη σεβασμού προς όλα τα θύματα αυτών των επιθέσεων, που προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό σχεδόν 500 ανθρώπων.

«Σήμερα, στη διάρκεια της λειτουργίας, στρέφουμε την προσοχή μας στην τραγωδία που συνέβη την περασμένη Κυριακή και προσπαθούμε να καταλάβουμε. Προσευχόμαστε γι’ αυτούς που έχασαν τη ζωή εκείνη την ημέρα να ζήσουν αιώνια ζωή μέσω του Κυρίου και για τους τραυματίες να γιατρευτούν σύντομα».

«Με τον ίδιο τρόπο, προσευχόμαστε για να κυριαρχήσουν η ειρήνη και η συνύπαρξη, η αμοιβαία κατανόηση χωρίς διαιρέσεις», πρόσθεσε.

Φοβούνται «αντίποινα» οι μουσουλμάνοι

Εξάλλου οι ένοπλες δυνάμεις της Σρι Λάνκα επεδίωξαν σήμερα να καθησυχάσουν τους μουσουλμάνους της χώρας, οι οποίοι φοβούνται επιθέσεις εκδίκησης.

«Θα αναληφθεί αποφασιστική δράση (…) εναντίον αυτών που προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσισμό ή δυσαρμονία μεταξύ εθνοτήτων/θρησκειών για οποιουδήποτε είδους βία», ανέφερε σε δήλωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Σουμίτ Αταπάτου.

Επίσης η αμερικανική πρεσβεία στο Κολόμπο ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ βοηθούν τις αρχές της Σρι Λάνκα μετά τις επιθέσεις για να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Η πρεσβεία κάλεσε ακόμη τη χώρα να εφαρμόσει μέτρα ασφαλείας που «να προστατεύουν επίσης το κράτος δικαίου και να μην παρεισφρέουν στα ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων ή ομάδων ούτε να περιορίζουν την ικανότητά τους να λατρεύουν, να επικοινωνούν και να ζουν μαζί ειρηνικά».

Tags: ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΝΕΚΡΟΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert