OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Βαρέθηκε ο «Ορέστης» και ομολόγησε τα φρικτά εγκλήματά του

01/05/2019 - 11:53
Ορέστης
Share on FacebookShare on Twitter

O άνθρωπος πίσω από τα φρικιαστικά εγκλήματα που έχει συγκλονίσει την Κύπρο, ο γνωστός ως «Ορέστης» που σκόρπισε τον θάνατο σε άτυχες γυναίκες, ομολόγησε τα εγκλήματά του γραπτώς, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «βαρέθηκε».

Σε δέκα κόλλες χαρτί έγραψε την ομολογία του ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος ως «Ορέστης» σκόρπιζε το θάνατο σε ανυποψίαστες γυναίκες στην Κύπρο.

Όπως γράφει η εφημερίδα Πολίτης,  αναγκάστηκε να μιλήσει για τα επτά θύματα του, όταν κατάλαβε πως η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία που τον συνέδεαν άμεσα με τις δολοφονίες.

Όταν επέστρεψε για δεύτερη φορά στα κρατητήρια και γνωρίζοντας πλέον ότι είναι εντιμέτωπος με ισόβια, είπε στους ανακριτές: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα». 

Παραδέχθηκε τους 6 φόνους και όσον αφορά στον θάνατο της 6χρονης Sierra επιμένει δεν δολοφόνησε αλλά ότι την βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων και πέταξε το πτώμα της στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Αυτό που δεν γνωρίζουν ακόμα οι ανακριτές και οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, που βρίσκονται στην Κύπρο, είναι αν ο 35χρονος «Ορέστης» τα είπε όλα στους ανακριτές.

Ποια είναι τα «κενά» στην υπόθεση

Υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά στο αφήγημά του, το οποίο θα μελετηθεί βήμα βήμα, ώστε να εντοπιστούν αντιφάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να «πατήσουν» οι Κύπριοι ανακριτές για να τον αναγκάσουν να μιλήσει για πράγματα που ίσως ακόμα δεν έχει αποκαλύψει.

Το μεγάλο ερώτημα για όλους είναι αν όντως η δράση του ξεκίνησε το 2016, με τη δολοφονία της 36χρονης Livia και της 8χρονης κόρης της Elena από τη Ρουμανία, ή υπήρξαν και άλλα θύματα πριν από αυτές. Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι διέπραξε μόνο τα εγκλήματα που ομολόγησε, παρά το ότι ο ίδιος διαβεβαίωσε τους ανακριτές ότι εμπλέκεται μόνο σε αυτές τις επτά περιπτώσεις.

Όταν εντοπίστηκε γυμνή και δεμένη χειροπόδαρα η Arian Palanas Lozano, στην αρχή αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία της. Στη συνέχεια άλλαξε το αφήγημα του και ισχυρίστηκε ότι την στραγγάλισε την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης, και αυτό τον έκανε να νιώθει ωραία.

Η ομολογία αυτή δημιούργησε την εντύπωση ότι το κίνητρο ήταν σεξουαλικό, αλλά η ανεύρεση του πτώματος σε βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, πριν από τρεις μέρες δημιουργεί άλλη εικόνα.

Η γυναίκα στη βαλίτσα φορούσε ρούχα και δεν ήταν δεμένη και δεν παρουσίαζε στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους με αυτές που είχε χρησιμοποιήσει με την 38χρονη Marry Rose Tiburcio και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, που είχαν βρεθεί μέσα στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού.

Το κοινό στοιχείο ήταν ότι σε δύο περιπτώσεις νεκρά ήταν και τα παιδιά των γυναικών, τα πτώματα των οποίων ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.

Επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ύπαρξη ερωτικής σχέσης των θυμάτων με τον 35χρονο, πλην της περίπτωσης της Marry Rose, για την οποία, φίλη της είχε αναφέρει ότι διατηρούσε σχέση με τον καθ’ ομολογία δράστη.

Πηγή: Newsit

Tags: ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣΕΓΚΛΗΜΑΤΑΚΥΠΡΟΣΟΡΕΣΤΗΣ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13
Κύπρος - ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ηλεκτρικής διασύνδεσης

26/11/2025 - 15:14

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert